Lösenord

fredag, september 21, 2018

Glassrecension: Ben & Jerry's Spice & all things n'ice

Helt oväntat, som sagt, så ramlade vi över denna på den lokala matbutiken, bara minutrarna efter att Evelina skickat en snap att hon hittat den. Jag som trodde att den bara fanns i andra delar av Europa (det vet jag för att jag har sett den på tyskars instagram, etc). Men att den kommit till Sverige?! Utan marknadsföring?! Helt tippat och så o-hypat. Emil och jag kastade sig över varsin burk på studs.

Ben & Jerry's Spice & all things n'ice
Krämig karamellglass med pepparkaksbitar och chokladbitar


Smak: 8/10
Karamellglassen sitter som en smäck - inte för söt, inte för besk. Samtidigt gör kakbitarna att det finns en *hint* av pepparkaka även där. Jag blir glatt överraskad av att kakbitarna smakar så pass bra som de gör, och att de samtidigt inte är hårda och knapriga, utan lite sega i konsistensen. Jag tycker emellertid att chokladen bryter lite konstigt mot karamellglassen och pepparkakan, och hade hoppats ha något komplement som mer går i linje med karamell-pepparkakssmaken. Någon salt karamellsås kanske?

Utseende: 4/5
Sedan när en öppnar locket kikar godbitarna ut. En ser hintar av chokladen och kakbitarna på håll. Ser definitivt frestande ut!

Tillgänglighet: 1/5
Svårt att säga i och med att jag inte hittat den någon annan stans än Citygross, men jag är säker på att den kommer ploppa upp på samtliga butiker framöver.

Upplevelse: 6/10
Det var inte en sådanhär glass som en tröttnar på direkt, utan smakerna håller upp genom hela burken. Chokladbitarna är enorma - ja, så stora som bara Ben & Jerry's kan göra dem. Jag blev mäkta imponerad! Som tidigare sagt hade jag dock önskat något annat än choklad i denna glass, och kanske något krämigare där i? Denna med en karamellsås tror jag hade blivit en stark 9:a!

Totalt: 19/30

Nyfikna på scoring över alla Ben & Jerry's-glassar? Klicka här!

3 kommentarer :

  1. Åhh måste smaka!! Har fortfarande inte lyckats hitta den än :( Kanske kommer in i fler butiker när det närmar sig jul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det borde den! Och i Stockholm borde den ju komma fortast, typ?? Men är nog för att den först levereras till alla stormarknader, och Stockholm har ju mest små närbutiker.. Men jag lovar, den kommer snart!! Snapa när du hittar den! :D

      Radera
  2. Åhå! Sen jag såg den här på din Instagram har jag velat testa! Verkar som typ min drömglass, men håller med om att salt karamellsås låter mkt bättre än choklad, pepparkaka och choklad är ingen superkombo alltså..

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)