Lösenord

måndag, augusti 13, 2018

Stockholmsmoff med red velvet cheesecake, brownies och Bastard Burgers

I lördags vaknade jag upp, alldeles för tidigt tack vare de icke-befintliga mörkläggningsgardinerna i min systers nya vardagsrum. Det var länge sedan jag vaknade upp av solljuset, men det var ändå rätt trevligt. Jag och Emil kröp upp från madrassen på golvet och duschade oss, allt medan syster sov i rummet bredvid.


Visst är lägenheten fin?! Nybyggd, så fräsch, öppna ytor, stilrent...!
Hursomhaver så smög vi ut lite efter 08 på morgonen, och klev snart av bussen på ett lördagslugnt Östermalm.


Vi skulle hit - till ett av Stockholms trendigaste caféer. Ni kanske minns att vi varit här en gång tidigare? Då var det succé, för vi hade testat...


... deras kända red velvet croissants!


Men förutom det har de även wienerbröd, kakor, glass, ännu mer sorters bullar... 


... och tårtor! mackor, smoothies, röror, pannkakor, bakelser... 


Eftersom vi hängde på låset vid öppning kom vi in först och kunde fritt välja plats. Vi valde ett kuddhörn längst in i caféet.


Där såg ut vi över hela resten av lokalen.


Och så slog vi oss ned med vår frukost. Emil dokumenterade våra inköp noggrant.


Vad stod på frukostmenyn denna gång, då? Jo, en red velvet cheesecake, en cookie dough ice cream sandwich och två cinnabuns!


Cookie dough ice cream sandwich, som ni ser i bilden till vänster, var krämig, söt vaniljglass pressad mellan två bitar ogräddad kakdeg. GUD, så god den var! (men hemskt liten).  Och en krämig bulle kan aldrig gå fel.


Medan vi åt i tysthet, med mumsandet och stönandet som enda kommunikation, fylldes caféet på och snart satt avokadomacks-ätande och smoothie-bowl-slevande östermalmsbor runt oss. Vi löste klart vårt korsord och sedan tog vi oss ut på stans gator. Och kramades!


Emil var på shoppinghumör, så vi tog en promenad in till Kungsholmen och gick en sväng längs Drottninggatan.


När klockan närmade sig 12 hörde jag hur våra pigga kärleksord blev till korta grymtanden, och det betydde att det var dags för mat. Efter att ha irrat runt i Gamla Stan efter något att ha i magen (men att känna sig lurad då allt var turistanpassad och 10x priset) valde vi till slut att länsa 7Eleven.

De har faktiskt jädrigt bra grejer på 7Eleven, skall jag säga er. Vi tog varsin brownie (som jag lovordat för honom!), en stor mjukglass och en pistaschbulle.


Emelie + 7Eleven-brownie = 


Nu var vi äntligen mätta och lät som om vi älskade varann igen. Vi tog en lugn promenad ett varv runt Gamla Stan.


När jag tycker om oss extra mycket så vill jag ta selfies.


Vi kom över till Kungsholmen igen, förbi Kungsträdgården och slog oss ned på Norrmalmstorg. Emil var lite trött i benen och behövde vila. Det här är vår utsikt medan vi satt och lutade oss tillbaka.


Nu började jag längta tillbaka till Nattis och lägenheten. Dessutom var vi båda rätt trötta efter den knapphändiga nattsömnen, så vi tog tunnelbana och lidingöbana tillbaka till systers bo. Där fyllde vi glasen med Pepsi Max, slösurfade på mobilerna och Emil tog sig en tupplur i mitt knä.


När klockan återigen närmade sig 16 (nämnde jag att det var en moffdag??) kom tankarna på middag. Jag googlade upp ett av två (!) burgarställen i Stockholm som jag inte testat, och dit tog vi bilen! Bastard Burgers, heter det, som har ett par hak runt om i Sverige.




"Jag gillar det!" sade Emil nästan direkt när vi kommit in genom dörren. Vi beställde i baren och satte oss ned vid ett runt högt bord.


Lite fnissiga blev vi allt när vi såg att mannen i baren slagit in vår order i namnet "Par glajor x2". Tog ett tag innan vi insåg att det syftade på oss - för att servitrisen skulle veta var beställningen skulle.


Okej, ta ett djupt andetag och förbered er......


Okej, vi tar det en gång till..!


Två burgare, sötpotatispommes, tryffelmajo, oreomilkshake, vaniljmilkshake och en cola zero. det var en toppenmiddag - burgarna var gediget kött som pressats direkt på stekhällen (inga frysta puckar här inte!), krispig sallad, god ost, fluffigt bröd och bra såser.

Vi i princip rullade därifrån, nöjda som attan, och betygsatte.
"Emil, om du skulle ge detta ett betyg mellan 1-10, där 10 är Bistro Bons burgare och 1 är den där burgaren som Fredde åt hälften av och sedan kastade i skogen.... Vad ger du för betyg?".
Han gav betyget 9/10 (det är högt för att vara oss!).

Jag körde bilen hemåt med all packning och Stockholmsvistelsen var slut. Väl hemma kastade vi oss i soffan och jag plockade fram snacks.


Min Lindt-kanin! Detta medan Emil tog en bit brookie. Efter denna dag kändes det som att jag inte skulle behöva äta på en hel vecka.

Vi fick dessutom ett spontanryck och började bjuda folk till Kräftskiva hos oss på lördag. Lustigt, eftersom jag inte minns mig vara superförtjust i kräftor, och att jag inte heller vet hur en håller i en kräftskiva. Vi bjöd 13 personer och trodde typ hälften skulle tacka ja, men det var 11(!) som tackat ja och nu vet jag knappt hur vi ska få plats?! Och hur mycket en skall köpa? Och förbereda? Och fixa? Och om ska en plocka undan mattor så att inte kräftsaft skall komma på vardagsrumsmattan och håhåjaja! 


Tips och tricks?



6 kommentarer :

  1. Jag har aldrig anordnat eller ens varit på en kräftskiva så jag har inga tips. Men jag är säker att du kommer vara en riktigt bra värdinna och anordnar en riktigt fint kräftskiva :) Och förresten hur kunde du tänka att bara hälften av alla som var bjudna skulle tacka jag Du är ju riktigt sympatisk, rolig och snäll. Det är klat att folk vill umgås med dig! :)
    //U.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Attans! Inga bra tips härifrån alltså.... Men vad du är fin?! Sluta, jag blir ju helt rörd..!
      Anledningen till att jag inte trodde alla skulle komma var för att det är så sällan folk gör det! De har antingen annat planerat, eller prioriterar något annat, eller bara.. Ja. Men tack sötnos! <3

      Radera
  2. Nu har jag klickat in tre ggr idag med förhoppning om dagens inlägg, typiskt.
    Bastard burgers ser himla smaskigt ut, får nog åka upp på höstens att göra (eller kanske att äta)-lista.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, inlägget blir mer glesa när livet händer runt omkring - både för er och för mig :O Men, vad fint att se att du troget väntar! <3
      Och ja, testa! Väl värt ett besök, trots att det är mitt i trakfikkrångliga storstaden.

      Radera
    2. Jaha jaha. Fick bara för det igårkväll höra att Sebbe ska dit ikväll o planera sitt toastmasteruppdrag till ett bröllop i september, så gick det med den spännande nya daten. Mvh bitter tjej ;)

      Radera
    3. Arghhh, typiskt! Karlar, va!!!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)