Lösenord

torsdag, februari 22, 2018

Frukostrecension: Mr Cake

Så var det i lördags, när jag och Emil åkte upp till Stockholm för att äta frukost. Hur ofta går jag ut på caféer i Stockholm nu för tiden? Inte så ofta (läs: aldrig). Det blir ju alltid att en passar på att äta på restaurang när en väl är där uppe. 

Så här ser entrén ut, i vilket fall! Får simhalls-feeling.


När en kommer in kan en direkt se in i bageriet/köket till vänster, en liten trappa ned och direkt börjar kön. Det var en lång kö redan från öppning till dess att vi åkte.


Kommer en lite närmare ser en de fantastiska bakverken som väller över i diskarna. Blåbärsbullar, kanelbullar, chokladbullar, sockerbullar, kakor, biskvier, muffins, smörgåsar, pajer...


... tårtor och massor av olika sorters semlor....


Caféets höjdpunkt hade de laddat upp i det stora hörnet: red velvet croissants. Vilket var precis skälet vi var där denna lördag.


När en väl fått sin bricka med fika kommer en ut i lokalen. 


Och får skynda sig att snappa åt ett bord om en får chansen! Eller kanske till och med ett par platser vid ett stort bord, där flera främlingar klämmer ihop sig.


Vi fick plats vid ett stort bord, knep två platser, och hamnade bredvid ett par 50+ med märkeskläder, en högst dominant snörpt kvinna med sin avokadorågsmörgås som pratade konstant med snofsig ton till sin make som satt helt tyst och petade i sin mat hela fikat. Håhå.

Jag såg att det fanns små surdegsfrallor med lite grönt, acai-bowls (såklart) och smoothies, men jag och Emil körde på sötsaksfrukost.


Croissanter, klassisk amerikansk sticky cinnamon bun och en salt-karamell-tårtbit.


Emelie:

Service: 2,5/5
- Hade knappt kontakt med personalen, då en beställer av en person, betalar hos en annan och hämtar maten hos en tredje anställd. Blev lite hackig snabbmats-känsla över det. 
+ ... Däremot gick det ju faktiskt jädrigt snabbt och effektivt.
-  Rätt dyrt. Men så är det väl när man besöker ett "hippt" ställe.
-  Tyvärr inget lättillgängligt wifi. 

Mat: 4,5/5
+ Bakelserna och kakorna är innovativa, hippa, nyskapande..! Hybrider som nachosemla och red velvet-croissant är ju verkligen i tiden.
+ Menyn känns väldigt amerikansk-inspirerad, på det där rich-healthy-hip-sättet.
- Vilket tyvärr kan kännas lite för pretentiöst... 
- Jag tog ingen dryck (pga för dyrt), men jag såg att kopparna var rätt små.

Stämning: 2,5/5
 Ligger i en källarlokal, med små avlånga fönster högt upp när taket. Hade kunnats göra tokmysigt...!
-  ... men då inredningen är mer trä-pinn-stolar och rätt ihopknökade så är det inte så mysigt som lokalen har potential, vilket gör att betongväggarna blev rätt blottade.
- Väldigt populärt = väldigt mycket folk.
- Klientelen var mest rika Östermalmsbor. 'Nuff said.


9,5/15 poäng fick Mr Cake. Ändå rätt bra! Jag har ju lite svårare för 1) dyra priser och 2) när det är hippare än vad det är mysigt. Speciellt när målgruppen är rikare Östermalmsbor, vilket gör att det är mer stelt och hippt stilrent snarare än varmt och personligt.

Såklart. Så blir det väl när något är populärt. Det måste gå mer på räls snarare än från hjärtat. Men alltså.. Bakverken...!!!! Emil älskade det. Älskade. Så jag gissar att han kommer vilja åka tillbaka...!Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)