Lösenord

torsdag, mars 02, 2017

Rouleau Praliné

Kommer ni ihåg häromdagen när jag skrev om en ny viennoiserie-upptäckt - nämligen Rouleau Praliné? Nu hade jag så tur att jag fått med mig en hem, och tänkte direkt visa er detta smakrika underverk!

Rouleau Praliné
Smördegssnäcka med sockerkrisp


Som ni ser är det precis som en rain aux raisins - smördeg som snurras likt en kanelbulle, med rosafärgat sockerkrisp emellan. Det är alltså sockerkrisp gjort av socker, malen mandel och hasselnöt - eller pralin som vi säger på franska (det finns inget svenskt motsvarighetsord?).


Man tror inte vid första anblick, men den är rätt oemotståndlig när man väl börjat smaska..!  Trots att jag varit runt mycket och testat olika bakverk, så var detta en positiv överraskning!

På rankningslistan står:
#1 Pain au chocolat aux amandes, #2 Tartelette Caramel, #3 Torsade au chocolat, #4 Tresse au sucre, #5 Turbichoc, #6 Rouleau Praliné, #7 Viennoise au chocolat, #8 Pain Cacao, #9 Brownie, #10 Pave chocolat caramel, #11 Pain Suisse #12 Brioche au chocolat, och #13 Cookie aux chocolat au lait et noisettes.


2 kommentarer :

 1. Vad kul att du fortsätter att prova nya grejer trots att du redan har sånt du vet att du gillar. Det är så lätt tycker jag att man blir bekväm och alltid väljer samma säkra kort. Alltså inte bara fika utan även tex pizza, glass, bröd osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med - jag faller också lätt i den fällan. Jag har dock blivit bättre och bättre på att testa nytt, inte bara när jag flyttat till en ny matkultur (inte ofta jag testar nya saker i Sverige?), utan också när tillgången är så pass kostnadsfri!
   #anti-rigid-knep

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)