Lösenord

fredag, mars 03, 2017

Tvätta i ett laverie och leva i en klädkoja

28 dagar i februari hade gått utan att jag behövt tvätta. Okej - ska jag vara ärlig kanske jag dragit ut på det lite också, eftersom jag inte har tvättmaskin (eller som i somras: granne med tvättmaskin!), och att jag aldrig varit i en tvättomat förut.

Men nu var det hög tid, och jag skulle testa laverie:et (tvättomaten) precis gatan nedanför mig. Jag tog med mig Loïc eftersom jag inte kände att jag ville råka förstöra mina kläder helt själv (om det nu vore så att jag skulle missförstå en instruktion eller något)... Vi pressade in alla mina kläder i en maskin (det är inget tal om att köra vit- och färgtvätt när maskinerna kostar mellan 6-10 euro per maskin! mvh snåljåp) och inväntade snällt 50 minuter.Torktumling. 8 minuter för 1 euro. Skit på er, resonerade jag, och tänkte att jag hade fullständig möjlighet att självtorka hemma. Och voilà, det är historien om hur min lägenhet blev en klädkoja. 


Det gäller att vara kreativ när man bor på 9 kvadratmeter. Varenda skåpknopp, dörrvrede, elementyta, gardinstånd, duschmunstycke, stolsrygg och galge täcktes med blöta klädesplagg. Loïc satt mitt i allt, knapprade på mobilen och underhölls av hur jag studsade omkring och hängde kläder överallt.


Och varför inte piffa upp tavlan med lite blöt kompletterande konst?

....

Och jag kan säga såhär. Två dagar senare, och 80% är inte ens helt torrt än. Fortsätter det såhär kommer min studio vara klädkoja en av fyra veckor varje månad.

Men egentligen är det faktiskt lite mysigt. Jag känner mig lite som när jag var liten och lekte, med ett stort lakan hängandes från hyllorna ned över min säng.


4 kommentarer :

 1. 6-10 euro för EN maskin och sedan 1 euro för bara åtta minuter torktumling?! Vilket rån! Men jag blir fnissig av fotona... den där blå lampan, är det ett par trosor den har på sig? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hur mycket ska man behöva betala för att få ha rena kläder, egentligen?!?! Detta kommer ju sänka in renhetsstandard något makabert....

   Haha, japp! Och du skulle se mina besticklådor - varje lådkopp hade en trosa på sig, dvs en rad av trosor hängde nedför kökslådorna... Haha, såg riktigt lustigt ut...!

   Radera
 2. Älskar att förvirringen som kan uppstå i dina snaps alltid får sin förklaring senare i ett blogginlägg! ;) Haha.

  Men vad dyrt!! Jobbigt. Trodde det fanns en tvättstuga där du bor där man bokar tid och tvättar gratis. Så omständligt. Och åter igen DYRT! Sura pengar, haha. Jag hade också hängt upp kläder i hela rummet. Dock så hade jag inte klarat av att trycka in all tvätt i en enda maskin. Jag. Måste. Sortera...!

  Förresten, du kanske kan investera i en sån där hopfällbar torkställning? Den tar inte upp mycket plats och tvätten lär torka snabbare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Jag tycker ju allt är solklart redan i mina snaps från början, men jag inser ju att det kanske inte är det.. Kul att du får en förståelse senare i alla fall, haha! :D

   Jaa... Nä, tvättstuga har de inte uppfunnit här. Här mjölkas fransoserna på att få gå runt i rena kläder!.. .Men jag har tvingats vara nitisk och icke-sortera tvätten, och det har ju gått bra hittills! :D

   Jo, kanske.. Men om jag har en sådan ställning kan jag inte röra mig i min lägenhet sedan, den kommer ta upp all den LILLA plats som den ändå tar, och som min lägenhet består av... xD Jag tror inte man inser hur liten min studio är, förrän man varit här inne (fråga Emil själv, han blev jätteförvånad, fastän han sett den på Skype massa gånger!)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)