Lösenord

lördag, mars 04, 2017

Ett regnigt Paris och Pizza Hut med Loïc

I onsdags föll regnet över Paris bokstavligt talat hela dagen. Trots det var det en av mina lediga dagar, och jag hade stämt träff med Loïc vid lunchtid för att äta. Men först var jag tvungen att ta mig de 35 minuters bort över Seine och över Pont des Arts. Pont des Arts, som ni säkert märker, är ju inte längre täckt med låsen från kärlekskranka par. Efter att bron blev så tung att den höll på att kollapsa så knipsade de bort alla räckena och började om på nytt. (teruko, you know what I mean..)...


Och nu är räckena dessutom glastäckta, så att samma problem inte ska uppstå igen. #Vivakampenmotdekära!!!!! 


När Loïc sett på facebook att jag och Emil varit på Pizza Hut blev han genast sugen, och jag gick med på att gå dit denna onsdag. Till förrätt delade vi på mozzarella-bröd, som såg ut som nedan.


Alltså THAT BREAD. Så vansinnigt gott. Älskar ostbröd. Ostbröd är livet.


Och så anledningen till att Loïc ville till Pizza Hut från första början - deras kampanj om raclette-pizza på begränsad tid. Raclette-pizza är alltså allt som en raclette innehåller, fast på pizza!

Crème fraîche, bacon, potatisskivor och tjocka skivor raclette-ost. Med ostbollar som kanter, för det blev jag kär i, i måndags.Loïc och jag lyckades enbart få i oss 3/4 av pizzan (inte som när jag och Emil äter, inte - så mesigt..), och resten beslutade jag för att ta med mig hem. Det slutade däremot att jag gav pizzan till en hemlös man istället.

Sedan gick vi runt lite i regnet och jag köpte saker till Emils födelsedag - han fyller ju år den 13 mars och då tänkte jag skicka honom ett litet care-package med smått och gott.... Hittade en del smågrejer, kan jag säga!

Därefter gick jag hem och deppade över att jag saknade Emil igen, sträcktittade på hela säsong 1 av skam och inväntade att se hela säsong 2 kvällen därefter. Så som man gör när man känner sig lite heartbroken och det inte slutar regna. 


13 kommentarer :

 1. Jag och min pojkvän hade lås på den bron :( undrar vad de gjorde av alla!
  Det där brödet ser så otroligt frestande ut! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag gissar tyvärr det mest oromantiska- tippen.. :((((( Eller kanske återvinning av metall? Det vore ju något! Då kanske ert lås senare kommer vara den av en ny byggnad, eller en cola-burk, eller något annat fräsigt? ;)

   Radera
 2. Härligt att läsa om dina "Parisäventyr". Det ger ett bra brake i min lite halvtrista vardag..vi bygger hus och det tar på krafterna.
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint att du tycker det, Charlotte, och tack för din lilla kommentar! Det gjorde mig glad. Jag hoppas husbyggandet går bra - ni behöver i alla fall inte riva bort några lås.. ;) Blir huset som ni vill?

   Radera
 3. Det där med "less is more" verkar ju inte vara vara mottot på Pizza Hut i alla fall...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha, verkligen inte! Snarare "top it off with some more..!....(and charge extra for it)"... Tur att det är så förj*vla gott.

   Radera
 4. Jag vet vad du menar angående låsen... men tänker att nyckeln hur som helst lär ligga kvar djupt nere på Seines botten. Känns betryggande. Följer mängder av instafotografer och har sett att det regnat i Paris. Känner mig både nöjd och inte (för din del) Vi fick ju vår beskärda del av regn förra sommaren när Seine svämmade över mm... Har också sett bilder på körsbärsblom! Sant?
  Jag som är uråldrig har sett alla 3 säsongerna av Skam. Infantil? :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant, det gör den ju... Om den inte drivit iväg till en förort någonstans ute i fastlandet.. (höhö). Ja, det har regnet ohyggligt mycket sedan Emil stack. Fy farao. Och mitt paraply som gick sönder den där månaden han åkte? Inte poppis. I alla fall ska det bara regna idag, och sedan bli lite uppehåll, tack och lov. Översvämningar vill vi inte ha igen!

   Har däremot inte sett en enda körsbärsblom under mina promenader? Jag kanske helt enkelt varit på fel ställen?

   Nu har jag sett alla tre säsonger av skam också. Vad tycker du? :D

   Radera
 5. Mozzarellabrödet... Ostbollspizza?! Vill ha!

  Tidigare tänkte jag alltid typ "more is more" och ville ha massa olika topping på pizza. Men nu för tiden är standard för mig margherita med lite tomatsås, mycket ost. Ibland dubbel deg. Ost är livet. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAG ÄR PRECIS SOM DU. Förr brukade jag alltid vilja testa med massa olika toppings, men nu har jag insett den absolut godaste pizzan är magherita. tar alltid den om jag kan. För en riktig god pizza behöver inga toppings för att höja sig själv - den kommer vara fantastiskt god i sin enkelhet!

   Radera
  2. Men alltså du är den enda jag vet som tycker som jag! Jag blir så glad! Ibland skäms jag lite över att jag älskar den tråkigaste/billigaste/naknaste pizzasorten, men nu är det slutskämts! Det är ju de andra som inte har fattat grejen! ;) / Stolt margheritalover. <3

   Radera
 6. Körsbärsblom: Har sett foton på att de finns vid Marsfältet, nära Eiffeltornet, och kanske också längs högra sidan av Notre Dame, vid promenaden utmed Seine?
  Skam: Något visst måste det ju vara med serien eftersom den blivit en sådan succé och har setts av betydligt äldre människor, typ mig, jämfört med aktörerna. Jag kan känna igen en del från min egen ungdom rent känslomässigt och jag tycker den spelas väldigt trovärdigt av huvudpersonerna. Känns "äkta" på något vis, så ja, jag gillar den och kommer se fortsättningen. Har ju dessutom levt mitt liv via jobbet ihop med tonåringar, så det gör nog det hela än mer bekant? Vad tycker du?
  PS! Det var en fantastisk tårta du slukade på snap idag... Snacka om löneförmån!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, får ut och kolla på det snart, då! Om det någonsin slutar regna under mina lediga dagar, så jag kan gå lite längre.. ;)

   Jag håller med dig. Väldigt bra karaktärer, bra skådespel och lättrelaterad handling. Och det kommer en fortsättning alltså?!
   Haha, ja, det inlägget kommer imorgon, om vilken skörd jag fick hem! :D

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)