Lösenord

söndag, mars 05, 2017

Dagens bakelsedisk med galette de roi

Ännu en arbetsdag, ännu en bakelsedisk! Denna gång skådar ni dessutom en nyhet i viennoiserie-disken, nämligen galette de roi! (Den kan ni se mellan croissanterna och min rouleau praliné), som är mandelmassa inbakad i smördeg. Det är ett traditionellt franskt bakverk under den här tiden - ungefär som semlorna är för oss. Fast tyvärr är den inte lika god som en semla (tur att det finns minst fem andra bakverk i den här bilden som är det).Även i pâtisserie-disken är det lite mer fullsmockat, med nästan alla våra specialiteter. I mitten skådar ni, precis framför opéra, en forêt noir. Det är en mörk chokladmousse-bakelse med körsbär. I don't like, men den är nog bland det vackraste att titta på.På övre delen skådar ni äppel-bakelser, pärontårta, äppeltårta, kokos-flan och vanligt flan. Inga av mina favoriter direkt - jag är ju mer en viennoiserie-tjej, om jag får välja.

Alltså på riktigt måste ni ju bli trötta på dessa bilder nu. Jag får ju nästan dåligt samvete. 

4 kommentarer :

 1. Jag komer på riktigt aldrig tröttna på dagens bakelsedisk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, åh, söte! Då vet jag, tack för att du säger det! :)

   Radera
 2. Vad många olika sorters bakelser! Är det exakt samma utbud varje dag eller varierar det? Bakas allt på plats? (Jag gillar dagens bakelsedisk!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi brukar variera lite beroende på dag (exempelvis helgen har vi mer bakelser och tårtor och mindre mat, och på vardagarna är det mer lunchgrejer. Och så vissa säsonger har vi vissa bakelser, och andra säsonger inte.). Allt bakas på plats varje morgon, och våra pâtisseur:er är fantastiskt duktiga!

   För att se den exakta skillnaden, så kan du ju jämföra de olika bakelsediskarna så ser du exakt vilka bakelser som skiftar? (Har en kategori under "Listor och Recensioner" som heter Dagens Bakelsedisk, där kan man jämföra jättebra!!!) :D

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)