Lösenord

torsdag, mars 02, 2017

Dagens bakelsedisk med en turbulent skolstart

Häromdagen visade sig vara en fasansfullt turbulent arbetsdag. Det slut på sportlovet, och nu rasar studenterna in. Det var mer livat än många gånger jag arbetat på PAUL - kan också bero på att vi är färre här... Men jag gissar att det är såhär det kommer se ut under lunchruscherna framöver, och jag är taggad!

Men här har ni i alla fall bakelsedisken! Nu, om ni kikar lite noggrant, kan ni även skåda min rosa kanelbulle-liknande sak (Rouleau Praliné), som ligger mellan pistachsnäckan och aprikosbakelsen. Mmmm!Även bakelsedisken blev lite länsad innan jag hunnit ta ett kort, med ett få antal bakelser kvar. Till vänster ser ni den jag trånar efter - Blanc Satin, och sedan den stora pralinmacaronen - Macaron Praliné till höger! Åh, den måste jag också köpa med mig hem någon gång...Vad hade ni helst ätit av detta? 
Vit chokladmoussebakelse, hallontartelette, chokladmoussebakelse, halloncharlotte, opéra eller pralinmacaronen??

14 kommentarer :

 1. Åh gud, jag skulle vilja testa allt! Kanske förutom opera då jag är inte så förtjust i mörk choklad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller faktiskt med dig där! Mörk choklad kan lätt bli för starkt och bittert... Den är nog min minst preferabla i denna disk, med..

   Radera
 2. Jag frestas nog mest (av nostalgiska skäl?) av hallontarteletten - eller ännu hellre, möjligen, av en jordgubbstartelette. En sådan blir det varje besök, kan kanske handla av dig i juli? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kom gärna och gör det! Eller vänta, vilka datum är det i juli förresten???? Kanske Emil är här, dessutom.. ;) (Han ska vara här två veckor i juli)...
   Och jordgubb, fy och blä! Men gillar man jordgubbar så förstår jag ju att det är en hit.. ;)

   Radera
  2. Vi är i Paris 16 - 26 juli

   Radera
  3. Då är även Emil här, med all säkerhet! :)

   Radera
 3. Ooo... Nummer ett skulle nog vara att testa hallontartletten, en sådan kan aldrig gå fel! Sedan älskar ju jag choklad (främst mörk choklad) samt bakelser i över huvudtaget, så det får nog bli en av varje helt enkelt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, Ebba, jag gillar hur du inte begränsar dig!!! Då hade du nog gillat Opéra, som inte själv är mitt förstahandsval... Och hallon, ja, det är faktiskt gott (även fast jag föredrar lite sötare och sliskare än fräscha fruktgrejer) ;)

   Radera
 4. Aha, då har du kanske inte tid för något annat, vilket är förståeligt! Om du nu ändå skulle ha det, så är vi vänliga och positiva och skulle absolut inte ha något emot att träffa även Emil! En picknick för 4 i Luxembourgträdgården? Du avgör helt och hållet, blir inte sårad om tiden/lusten inte räcker till för umgänge med "gamlingar" ;) Vi får återkomma till ärendet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle tycka det vore jättetrevligt att ses! Det är däremot lång tid kvar så vi vet ju inte hur saker och ting ser ut då, men preliminärt så är jag mycket positivt inställd till ett möte! :)
   (Hur roligt är det inte, att efter att du kommenterat på min instagram att "vårt lås inte är kvar", så anade Emil att du var ett gammalt ex som jag haft??? Hahaha.)

   Radera
 5. Alla, men helst vit chokladmoussebakelsen (vilket ord!) mums!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då delar vi samma smak där, Sandra!

   Radera
 6. // Sandraemelie

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)