Lösenord

torsdag, november 24, 2016

Nyköpingspromenader och brunch på Pelles

Söndagen började med en härlig sovmorgon i Nyköping, som sedan gick från sängkramar till en promenad ut för att handla frukost. På vägen till matbutiken stötte jag och Emil på flertalet av hans vänner (som var redigt bakis från lördagskvällen) och vi traskade till ICA. Där köptes bröd, smör, pålägg, flingor, mjölk och juice, och sedan gick vi hem och åt kalasfrukost. 

För att smälta maten, och för att visa mig lite av Nyköping, så valde vi att gå in mot stan. När vi enbart kommit några minuter inser jag att "JAG HAR GLÖMT MIN MOBIL"! Emil frågade om vi ska gå tillbaka, men jag sade yolo och menade att jag faktiskt inte behöver den.
(SEN NÄR? Har jag blivit skvatt galen? #mobilberoende #socialamedierärmittknark).

Till bloggen fick jag låna Emils mobil att ta bilder med.
Emil visade mig runt lite smått, vi gick förbi biblioteket Cuturum (där jag tänkte mig plugga nästkommande dag) och vi gick även ned till vattnet. Det var helt vindstilla, lugnt och spegelblankt.
När vi gick omkring där lekte vi leker, pratade och skämtade om att  det bara finns två (!!!) rulltrappor i hela Nyköping. TVÅ. Jag menar, snacka litet?! Detta har blivit vårt nya inside-skämt.
Klockan 15 hade vi bestämt träff med Linnéa, som då skulle sluta sitt brunchpass på Pelles Lusthus, där hon arbetar som servitris. Så lyxigt att kunna smyga dit direkt vid stängning och få personalrabatt på lyxig brunchmat!Och vilken lokal, säg! Det var hur pampigt och fint som helst där ju. Och jag har bildbevis!

Som en blandning mellan en gammal järnvägsstation, ett antikvariat och ett museum, typ? Och så så så fint.

Så var det dags för brunch! Emil betalade med sitt kort, men när jag själv skulle knappa in koden står det "Köp godkänt, ta ut kort" och i Linnéas kassa visade hennes summa på minus. Ett virrvarr av oförstånd gällande huruvida jag nu BETALAT eller FÅTT pengar för att äta brunch uppstod, och eftersom jag inte hade min mobil kunde jag inte kolla saldo på mitt konto. Typiskt.

Men tanken på att få betalt för att äta det här, det var rätt nice och ett skämt som uppkom mer än en gång.
Olyckligt nog var varken jag och Emil sådär vrålhungriga (i och med frukostätandet bara timmarna innan), men jag lyckades få i mig nog så att jag ville dö lite smått. Alltså mmmmmm!  (hej stilig kille)
Bacon, äggröra, köttbullar, prinskorv, lax, ostar, smörgåsar, ägghalvor, räkröror och till efterrätt kakor, kladdkaka med grädde, muffins, mjuka pepparkaksrutor med lingonfrosting och brownies.
Linnéa slog sig ned och åt hon med. Hon hade ju trots allt jobbat hela dagen. Nedan skådar ni en drog-lik Emelie i full matkoma som typ snart faller över bordet och svimmar med huvudet i kladdkakan.
När Emil smög på toaletten tog jag selfies med hans mobiltelefon. (Ja, det var ju den enda jag hade?)
När vi ätit klart och suttit ut ett lagom länge matkoma, så tog vi oss ut i svenska luften igen. Det var alldeles lagom kyligt, och becksvart. Vi tog en promenad längs vattnet, och fotade Pelles Lusthus från andra sidan vattnet.
Städer är så himla lugna, spöklika, vackra när det är mörkt. Tänker mig som Paris. Det blir verkligen en helt annan stad när mörkret faller på..


Sedan gick vi längre in mot stan och promenerade på en dödsensam Storgata. Är det såhär det är att bo i Nyköping?, tänkte jag. Som eftereffekten av apokalypsen typ.
Vi gick hem till Linnéa, där hon fortfarande inte kommit hem, så vi lade oss och hånglade i hennes säng till dess att hon var klar på jobbet. När hon klampade innanför dörren hängde vi och pratade ett tag, innan jag och Emil tog oss vidare.
Vi tog bussen hem, åt Emils magiska kakor, tittade på fem avsnitt Vänner (som egentligen bara skulle vara två) (fast egentligen tittade vi inte på tv:n) (vi tittade bara in i varandra ögon, oavbrutet) (typ skämtar INTE) (på riktigt alltså).

Sedan skulle vi sova tidigt eftersom Emil skulle jobba morgonen därpå, men vi kom inte i säng förrän efter kl. 1 på natten (på grund av tittande-i-varandras-ögon) (skämtar FORTFARANDE INTE).


13 kommentarer :

 1. Vad mysigt!! Jag tror att Nyköping kanske inte är platsen du flyttar till i framtiden ;) Trots att det är mysigt och så.
  Underbart att vara nykär btw... :-) /JohannaW

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, kanske inte... Men jag kommer nog hänga här en hel del framöver.. ;) Och visst är det?! Jag unnar alla det. Även om det är i en vän, en sak, en film, en karaktär, en stad eller bara en känsla... Man kan vara nykär i så mycket!

   Radera
 2. Ska testa och baka dom där kakorna i helgen, dom låter sååååå goda!! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH GÖR DET. Skriv sedan vad du tycker!!! :*

   Radera
 3. Så himla fint! Och jag är glad för din skull att du har fått träffa en sån reko grabb! Du ser så lycklig ut och då blir jag lycklig, din lilla glädjespridare! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, mawwwww!!! Nu vill jag bara sträcka mig genom skärmen och krama om dig, hårt hårt hårt.

   Radera
 4. Och brunch... Prisa gudarna för den som kom på det!

  SvaraRadera
 5. Händer det någonsin dig att du blir lite vemodig mitt i förälskelsen? För att du vet att den har ett slut, att den inte varar för alltid? Även om man verkligen börjar älska en person och bestämmer sig för att hålla ihop med den så lägger sig ju det där euforiska pirret efter ett tag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken intressant kommentar, Fredrika. Vanligtvis tror jag att jag brukar det - vara orolig och sörja det faktum att jag snart inte känner samma pirr... Men just nu... Jag vet inte? Jag gör inte det? Jag känner inte så som jag tidigare känt när jag varit kär på detta sätt.
   Kan det ha att göra med att jag snart flyttar och att vi inte kommer ha mycket tid tillsammans som gör att jag inte tänker mig att förälskelsen rungar ut? Jag tänker mig att distansen kanske håller pirret vid liv längre? Kanske tänker jag inte alls, utan för en gångs skull BARA känner? Jag vet inte...

   Jag vet bara att nu verkar det aldrig ta slut.

   Radera
  2. Tack för det fina svaret på denna lite "närgångna" fråga :) Att du snart flyttar påverkar ju säkert din upplevelse men du verkar även generellt vara bra på att leva i nuet och njuta av stunden (det är en av sakerna som är inspirerande med dig!). Och jag menar förstås inte att vemod är negativt, i det här fallet är det ju snarare ett tecken på att man är med om något man gillar. Kram!

   Radera
  3. Det har du ju helt rätt i - det tänkte jag inte ens på (och jag som brukar vara bra på att värdera alla emotioner likvärdigt!). Men också tror jag att vemodet blir negativt i den bemärkelse det tar plats från pirret, och skulle tvinga mig byta fokus från förälskelsen. Lägger hellre all min energi på pirr (fast ja, det är ju aldrig ett val en kan göra..).
   Men som du säger - denna gång lyckas jag leva i nuet!! Det ska jag verkligen ta vara på! Stor kram på dig Fredrika, och tack för att du får mig att tänka!

   Radera
 6. Jag tänkte på en sak! Det här med att vara nykär/förälskad, visst är det egentligen konstigt?
  Varför blir vi så överväldigade och konstiga av dessa känslor? Det är ju så underbart men också jobbigt för att det tar typ energi att vara nykär haha.
  Det var 15 år sedan jag var det i min man. Kan känna mig kär ibland men det nykära är ett minne blott ;-)
  Dock är det så att när jag höra vissa låtar eller ser vissa bilder, då minns jag det väldigt väl! :-D / JohannaW

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)