Lösenord

lördag, juli 18, 2015

Insidan av min sommarstudio

Eftersom jag i tisdags officiellt flyttade in i min sommarstudio, så tänker jag ta och bjuda på lite bilder om hur jag kommer bo resten av min Paris-vistelse. I stora drag beskrev jag förhållandena här, men det är inte förrän nu ni får en inblick om studions insida...

Studion är som sagt 20 kvadratmeter stor, med högt och lutande tak på sjunde våningen. Här finns bäddsoffa som kan vinklas ut till stor säng, kök, TV och badrum. Detta, plus en fantastisk utsikt. Vad mer kan en Paris-tös behöva?!
Ovan skådas bäddsoffan och det lilla bordet, medan ni här nedan kan se ytterdörren och TV-hörnan. Bakom hörnet kikar köket fram...
Köket ser rätt och slätt ut såhär.
Från köket har man denna utsikt - till bäddsoffan, pianot och så badrummet med både toalett och dusch. Sicken lyx, säger jag, som har kissat i en delad korridorstoalett i ett år!
Sedan får man givetvis inte glömma den makalösa utsikten, utöver kyrkan Saint-Sulpice och torget Place Saint-Sulpice. Den stora fontänen brusar gemytligt hela vägen upp till studions topp.
Tittar man åt höger får man även se denna klassiska vy - massor av små orangea skorstenar, hustak och precis den vy som får mitt hjärta att bulta lite hårdare.


Här kommer jag stormtrivas. Det finns ingen tvekan om saken.

Dessutom passade jag på att göra mina första inköp...
Och man för inte glömma det allra viktigaste (dvs: oops gick lite crazy vid glassdisken):
Med det sagt håller jag mig nog veckan ut. 

7 kommentarer :

 1. Men ååh så fint och mysigt och parisiskt det ser ut! Här ska du må bra! Meen, my biggest concern, har du AC?! Eller steks du levande?

  SvaraRadera
 2. Jättefint!
  Finns det små Ben & Jerry´s? Har jag aldrig sett i Sverige.

  SvaraRadera
 3. Sâ avundsjuk pâ din utsikt. Och pâ andra sidan av Place Saint Sulpice bor ingen mindre än Catherine Deneuve ju! Och du lär gâ förbi den evigt promenerande nobelpristagaren Patrick Modiano, han bor ju i kvarteret, sâg honom häromdagen och höll pâ att dö lite. Stort fan! Du är en underbar, livsglad cch modig människa, önskar jag vore lite mer sâ! Din studio är toppen! Du kommer stormtrivas och grattis till ditt jobb pâ Paul, bodde pâ rue Jacob och var stammmis förut. Stor kram till en fin tjej frân en annan parisienne, 12 âr firar jag den 15 augusti! <3

  SvaraRadera
 4. teruko: Men var har du bott - under en sten? Haha, de finns på varje Pressbyrån och ICA runt om i landet, och kostar givetvis mer i kilopris ;)

  Susanne: Åh, vad spännande - det visste jag inte! Jag läser just nu en bok om Patrik Modiano nämligen... Och jag rodnar som en tomat för alla fina komplimanger; tack! Låter som att du själv gjort lite samma saker som jag, så samma kvaliteter kan nog intygas hos dig med (så du behöver inte önska!). Stor kram! (Visst menar du att du firar 12 år som parisienne, och inte 12 år som levande?! Annars blir jag imponerad!).

  SvaraRadera
 5. Ha, ha! Under en sten... Ja, absolut vad det gäller glassutbudet...!
  Däremot köpte jag böcker av Modiano redan på 80-talet. Det du! ;-)

  SvaraRadera
 6. Ååå Jag saknar inte Paris, men det här inlägget fick mig faktiskt att sakna lite.:-) Jag var själv och tittade på en lgh förra våren vid St Sulpice, underbart område!! Vilken dröm och fin lgh!

  SvaraRadera
 7. Ben & Jerry´s e så gott :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)