Lösenord

lördag, april 11, 2015

Lite om min sommarstudio (+ utsikt!)

Nu tänkte jag avslöja lite mer om min sommarstudio, som jag hade den enorma turen att lägga vantarna på.

Studion ligger i 6:e arrondissemanget, precis vid kyrkan Saint-Sulpice. Det är en 20 kvm liten studio, högst upp i 7:e våningen. och den har allt som man kan behöva. Och mer!
Det finns säng, badrum, tvättmaskin, ugn, kokplatta, kyl, frys (viktigt! för glass!), wifi, TV, telefon och till och med wii om jag får tråkigt!
Dessutom har jag en utsikt från högsta våningen mot torget där kyrkan står, och hör man skvalpet från den stora fontänen.
(Jag undrar om jag kommer behöva kissa hela nätterna?).
Det hela hände tack vare en förnedrans bra timing, att jag var tillgänglig, villig och att hon ville hitta någon snabbt och smidigt som kunde ta hennes lägenhet för ett skäligt pris. Hon var dessutom otroligt generös med priset, och jag behövde betala endast det som hyran gick på. 1000 för hela perioden, 13 juli-25 augusti!
Och så gick det till, att jag har en sommarstudio för ett otroligt bra pris, mitt i ett centralt och härligt kvarter. Inte för mycket turister, men ändå mycket i närheten och saker som händer.

Här är min utsikt från fönstret:Jag hade inte kunnat varit mer nöjd! Dessutom, en liten hemlis: Studion råkar (JA, RÅKAR, jag planerade det faktiskt inte!) vara ett stenkast ifrån fransosens boning... Snacka pinsamt att behöva berätta det.. "hej jag är den där klängiga tjejen som inte bara är kär i dig utan också ska bo granne med dig hela sommaren hehehe *alltså bara lite stalker*".

Nästa dejt blir spännande, ska jag säga er.


9 kommentarer :

 1. Hihi, guldläge ju, men kanske som du säger lite speciellt att kläcka den informationen! Men vad härligt att du får mer tid i Paris!

  SvaraRadera
 2. Men så fantastiskt! Och läget! (Tror vi får ta en picknick i Luxembourgträdgården då vi ses, verkar lämpligt!) Lycka till på nästa date, han borde bli glad!

  SvaraRadera
 3. Åh det låter som en fantastisk lägenhet!! Grattis! :)

  SvaraRadera
 4. teruko: Ja, men visst?! Och bara några minuter från Jardin du Luxembourg, så känns det som att självklart val! Ser fram emot att utbyta vår passion för Paris :)

  SvaraRadera
 5. Ohoo ohoo ohoo, Grattis till studion! Kallas det alltid "studio" istället för lägenhet? O jag tror inte på slumpen vad det gäller läget. Nej, ödet är det som haft ett finger med i spelet ;-)

  SvaraRadera
 6. Men vad kul!!! Är så glad för din skull att du hittade den. Vem vet, kanske du hittar jobb och fransosen vill ta allt ett steg längre och låter dig stanna kvar hos sig :D

  SvaraRadera
 7. Åh vad roligt att det löste sig så bra med lägenheten! Både gällande läge (fransos + park = toppen) och priset! Nu är det bara jobb som fattas, men kanske enklare nu när du vet vilket område du ska leta i? Tänkte själv ta tag i min au pair-ansökan någon gång nästa vecka, börjar ju verkligen bli dags nu.

  Kram,
  Maja (ja, hon som kom fram till dig lite småsneaky i måndags)

  SvaraRadera
 8. Maja: HEEEJ MAJA!
  Ja, det gjorde verkligen det! Denna hittade jag bara timmarna efter att jag sagt hejdå till dig, kan du tänka dig?
  Och nu är det bara att gå järnet med att dela ut CV:s överallt och hoppas på det bästa.. :)

  Och ja, heja dig! Åk till Paris och lev livet!

  SvaraRadera
 9. Alltså WAH! Utsikten är ju to die for!!! Och vilket härligt kvarter att hamna i också! Jag vill se detta ställe när jag hälsar på i augusti!!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)