Lösenord

söndag, juli 19, 2015

Uppladdande crêpes inför värmeböljande promenad

Häromdagen hade jag ledigt från boulangeriet, och tänkte utnyttja dagen på bästa sätt - att strosa runt i Paris! Jag började med att lååångsamt dra mig i min studio, sträcka mig som en förnöjd katt och gäspa i takt med biltutandet utanför fönstret.

Efter att ha ätit, klätt på mig och uppdaterat mitt sociala media-liv tog jag mig ned mina sju trappor. När jag öppnade portdörren möttes jag av en värmepust, vid bytet från trapphusets luftkondition till Paris värmebölja.
Pust och stön, tänkte jag, men det här går nog att ordna med en crêpe (= lösningen på alla livets tänkbara problem). Så jag köpte en med nutella.
Halvvägs ned kändes det verkligen som att den hade löst alla världens problem.... 
Och den nästkommande halvtimmen, när minnet av len smält choklad fortfarande påmindes i gommen. Jag fortsatte min promenad.
Fast långt hann jag inte innan promenaden började bli kladdig och svettig - värmen var som en klisterlapp över hela huden och det var tungt att andas. Ännu svårare när man då och då tappar andan av vackra syner - så som detta lilla favorittorg med en fontän.
Var nära på att hoppa i och bada.
Fast istället gick jag vidare... 
Långt kom jag dock inte, för att promenaden var alldeles för het och det var inte alls gemytligt att vara ute. Samtidigt ville jag inte gå hem - för jag vill njuta av Paris under mina sista dagar här, och inte sitta instängd i en studio.

Men nu fanns inget mer att göra, och jag vad tvungen att ta mina sju (!) trappor upp och slängde mig sedan ned i sängen. Herrejösses, så skönt.

Sedan var jag lite ljuv också, som ni ser.
Med sms-tips från fransosen att gå till Jardin du Luxembourg under ett träd och vila tänkte jag "vilken bra idé!" men det slutade helt med att jag fastnade i sängen hela eftermiddagen och kvällen. Det var bara alldeles för bekvämt att inte röra sig en meter.


3 kommentarer :

 1. Tihii, så det kan bli =) Ibland är det bara för skönt att liksom campa en hel eftermiddag i sängen.
  Har gått förbi flera crêpes stånd här på Rhodos och såklart tänkt på dig varje gång! Innan jag åker hem ska jag också testa en har jag tänkt. Återkommer såklart med recension i så fall.

  SvaraRadera
 2. Aningen skrämmande väderleksrapportering, men vi ser att prognosen pekar på lite drägligare temperaturer så småningom... Tackar för det!

  SvaraRadera
 3. teruko: Vad bra! Idag är det molntäckt himmel och runt 20 grader, så jag har till och med långbyxor. Skönt med sådana dagar också :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)