Lösenord

söndag, mars 08, 2015

Tyskan och svenskan på crêperie

Efter vår misslyckade projektförsök så kom Frederike med ett ypperligt förslag - att gå ut och äta på restaurang. Jag är inte den som är den, utan restaurangbesök är något av det härligaste som finns. Ännu bättre blev det när hon frågade om vi kunde ta och åka till mitt crêperie, som jag svärmat i både en och två gånger.

Vi gjorde oss i ordning, tyskan med sötklassisk sidfläta, och svenskan i  nördglasögon.
Väl där slog vi oss ned direkt och synade menyerna.
Det är svårt att välja när det finns så mycket gott, tycker både jag och Frederike... (alltså hon är ju så söt).
Frederike bestämde sig slutligen för en galette med ost, tomat, sparris och crème fraîche, medan jag själv var busig nog att be kyparen om en specialbeställd, och tog en med ost, gräddfil, sallad och rökt sidfläsk.
Mmm, gott var det!
Under middagen satt vi och pratade - ställde varandra småfrågor om barndomen och favoritsaker, njöt och åt långsamt. Det var riktigt angenämt, och mellan huvudrätten och efterrätten tog vi en paus och pratade ännu mer. Den stela bilden på mig nedan kan få representera mellanakten.
Så måltidens höjdpunkt - dessert! Åh, jag hade kunnat äta dessert som alla tre rätter, men nu får man ta det godaste i slutet. Jag tog klassikern (den dyraste på menyn) med karamellsås, vaniljglass och pralinkrokant.
Och som jag njöt. Herrejösses. "Du är som någon som inte har fått mat på flera dagar!" utbrast Frederike när jag inte ens fick ut ett ord under desserten (till skillnad från babblaren jag varit under huvudrätten). Själv tog hon en crêpe med choklad, karamellsås och pralinkrokant.

Klockan närmade sig 23-tiden när vi ätit upp, och vi båda var dåsiga och trötta av både tiden och sockerintaget. Vi skippade planerna på ett glas på en bar, utan tog métron hemåt.

(Dessutom blev jag typ överröst med charmiga leenden av kyparna under kvällen - jag gissar att det är glasögonen som lockar fram dem!)


3 kommentarer :

 1. måste bara skriva här också, din kommentar hos mig senast: <333 TACK!

  plus: dina glajjor klär dig bara mer och mer för varje gång jag ser dig ha dem (har du dem konstant nu, eller bara då och då? vad har du för synfel?) och då klädde du ändå i dem från början!

  ps. hur är priserna när ni går ut och äter? är lite nyfiken på vad det är för prisklasser på mat i paris :)

  puss!

  SvaraRadera
 2. Crêpes är ju så himla gott!

  SvaraRadera
 3. Det var minsann ingen dålig meny, omfattningsmässigt menar jag då, hjälp vad många olika sorter det måste finnas! Men vad är pralinkrokant? Typ som strössel? O inte konstigt att du får beundrande blickar till dina brillor, såå fina! Klär dig som handen i handsken!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)