Lösenord

lördag, mars 07, 2015

Projektförsök och promenad på köpet

Lördag förmiddag fick jag ett sms från Frederike. "Jag har ett litet miniprojekt - vill du följa med?". Hon ville nämligen hitta en skola, som hon sett i en film hon tycker om. Eftersom projektet även inkluderade en promenadsträcka, så hade jag ingenting som höll mig tillbaka.

Först var vi tvungna att ta métron bort till 13:e arrondissemanget, där hennes destination menade sig befinnas. Hon var på finfint humör, vilket bilden nedan bevisar!
Så tog vi oss upp i Place d'Italie och började promenera. Jag fick äran att välja rutt, och valde flera omvägar och långkrokar för att få se de delar av 13:e som jag ännu inte beskådat.
Eftersom 13:e också är känt som de Asiatiska kvarteren, så hängde firandet kvar från det kinesiska nyåret. Det var vimplar och banderoller och lite allmänt kalas i krokarna.
Och jag tog kort på allt som förnöjde mitt öga.


Tyvärr har inte detta projektförsök ett lyckligt slut - Frederike och jag fann en skola, men inte med det utseende som Frederike sett i filmen. Besvikelsen var förödande till en början, men när vi sedan kom överens om kvällens restaurangplaner, så blev stämningen lite gladare..
... Och jag klagar inte. Jag fick mig en timmes promenad i min favoritstad.

3 kommentarer :

  1. Men så spännande! Vet du vilken film det var hon sett skolan i? Jättecoolt foto det första, med tåget som "rör sig" utanför fönstret =)

    SvaraRadera
  2. Älskar dina foton och tankar. De visar din kärlek till Paris.

    SvaraRadera
  3. teruko: åh, vad fint sagt... Och vad nöjd jag blir över att det förmedlas!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)