Lösenord

måndag, mars 09, 2015

Ett försenat födelsedagsbud

I torsdags när jag var hemma och vilade som mitt snuvigaste och snörvligaste jag (innan jobbet för eftermiddagen drog igång), så hörde jag plötsligt en duns på min hallmatta. Jag tassade med lätta steg, iklädd endast pyjamaströjan och mina randiga långkalsonger, och öppnade dörren för att finna...
... Ett stort paket, adresserat till mig!

Jag visste direkt vem det var ifrån: min syster. Hon hade sagt att hon skickat ett paket inför min födelsedag i början av februari, och jag har ivrigt (men inte tyst och tålmodigt) väntat på dess ankomst. Så låg det där, helt plötsligt!

Lika ivrigt, och nyfiket likt en frågvis rumpnisse, slet jag upp det och letade skatter inuti. Det jag fann var till och med bättre än jag hade föväntat mig - hur kunde min syster fixa något så bra?!
Ned på bordet damp bland annat en stor bok med hamburgerrecept, en Bamsetidning, en bild på luspudlarna och hennes älskling Lennox...
Men det finaste av allt - det var brevet.
Det var ett brev med vardagstankar, om saker hon tänkt på sistone, om Lennox, om vår resa till Paris... Jag läste brevet med en gång och kunde inte sluta le varje gång jag vände på bladet.
Det är det första brevet jag någonsin fått av min syster. Och kanske därför är det varför jag aldrig blivit gladare av ett brev. Trots att det inte var några storslagna nyheter eller djupare existentiella tankar, så var det så komplett. Hennes ord. Hennes handstil. Hennes vardag.

Nu sparar jag det bland resten av de brev jag fått - från farmor och från Redoy, och jag kan knappt vänta inför att läsa Bamsetidningen en regnig eftermiddag, och visa upp och skryta om hamburgerboken för fransosen.


4 kommentarer :

 1. Men vad roligt! O tänk vad sma saker kan göra en glad, det är verkligen sa att det inte är de stora utan de sma sakerna, presenterna, gesterna, som kan fa en riktigt varm pa insidan!

  SvaraRadera
 2. Alltså åh, brev och paket är ju det finaste och roligaste att få alltid, och så ett i födelsedagstappning från en syster - hur bra! Och Bamse <3

  Och visst är påskadvent världens fiffigaste grej!
  Älskar att riktigt få börja vårpeppa och jag älskar ju att pynta och dona inför jul och detta är precis lika kul! Fenomenalt!

  SvaraRadera
 3. Underbart med handskrivna brev och riktiga vykort! Är en stark anhängare av detta, som på något sätt känns så mycket personligare
  i dessa tider. (Fransk postgång kan ibland förundra... Fick nyligen ett brev, med foton jag skickat till Cannes, i retur och meddelandet "adress okänd". Skickade det till samma adress igen och då gick det bra...)

  SvaraRadera
 4. Att få brev är ju typ det bästa som finns! Känslan när man hittar ett handskrivet brev i brevlådan (till skillnad från tråkiga räkningar) är ju fantastisk! Vilka fina grejer du fick, gillade särskilt bamsetidningen :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)