Lösenord

måndag, mars 14, 2022

Emil fyller tjugosju år

Söndag den 13 mars fyllde Emil 27 år gammal. Jag hade anlitat mina små tomtenissar (aka. Nattis & Vic) att handla födelsedagsfrukost dagen innan. De hade stått i kö till Lillebrors bageri för att handla bullar och frallor, så runt klockan åtta smög jag upp, dukade bordet och värmde godsakerna i ugnen.


Alla som känner Emil vet att han är bull-o-man - alltså att han älskar bullar. Lillebrors bageri sägs även ha några av de bästa bullarna i hela Stockholm. De var sockerglaserade och var faktiskt några av de godaste bullarna vi ätit. (Förstaplatsen tar nog fortfarande Själsö bageri på Gotland, och Lillebrors kommer på delad andraplats med Printz bageri i Stallarholmen). 

När vi ätit upp och gjort oss i ordning var det dags för Emil att åka ned mot Nyköping och fira sin födelsedag med sin familj. Jag ville hemskt gärna vara med och fira resten av dagen också, så jag åkte med i bilen ned över dagen. Vi hade med oss resten av kakorna som Emil bakat. 


Blev sugen på något sött, så testade en ny proteinbar jag köpt. Den var sådär. 


Vårt första stopp när vi kom till Nyköping; vi åkte förbi vårt framtida hem. Kvarteret med alla radhusen är nästintill klart nu, och vi väntar bara på att få tid för besiktning och tillträde. Det var pirrigt att åka dit. 


Här är det! Vårt hem! 


Ser ni? Vi kan se rakt in i det, vi kan se att de har utrustning där inne 😍 TÄNK ATT DET ÄR VÅRT HEM DÄR!

Det som ska klart nu är golven, köket och monteringen av elen. Längt!!!

Vi åkte vidare ut mot Stefan & Ninni, som hade förberett för Emils födelsedagsfirande. När vi kom dit var Stefan, Ninni och farmor Kerstin där. Vi blev mötta med kramar och skönsång i dörren, och sedan höll vi in på maten. Emil hade önskat sin pappas spaghetti & köttfärssås.


Cayennepeppar, grädde och fetaost = tre ingredienser jag själv inte har i min köttfärssås. Det verkar som att alla gör olika. Hur gör ni köttfärssås?

Vi var där i ett par timmar - åt Emil-kakor och en pavlova som Kerstin bakat med vaniljkräm och marabou schweizernöt. När klockan närmade sig 17 var det dags för mig att åka tillbaka mot Lidingö igen. Mot syrran, Vic och katterna. Emil lämnade av mig och vi kramades adjö. Nu skulle vi, som bott ihop i en månad, inte ses på två veckor. 


Fick vara med om solnedgången när tåget saktade in mot Stockholms central 🌇


Blev helt plötsligt akuthungrig (trots all mat och fika) och åt en till ny proteinbar på spårvagnen in. Denna var mycket godare än den jag ätit tidigare under dagen. 


Landade hemma hos Nattis & Vic och joinade dem i deras avsnitt av Gift vid första ögonkastet Australien.


 Jag och Emil är cirka 20 avsnitt framför dem, så det blev lite favorit-i-repris, om en säger så. 

Jag gick och lade mig tidigt, runt 22, och somnade som en stock. Jag sov djupt och drömde fängslande stressdrömmar. Vaknade sedan upp på morgonen med hela bettskenan blodig av allt tuggande, bitande och gnisslande jag håller på med numera. Tack och lov att jag använder den där bettskenan. 

6 kommentarer :

  1. Nu går det ju nästan att se slutet på radhuskaoset! Så mycket närmare än jag trodde när du la upp bilden på instagram häromdagen.
    Det är lustigt hur delaktig jag känner mig i ert kaos (fast ändå inte eftersom du delar med dig av det så mycket med oss) och jag känner en enorm lättnad å era vägnar över att ni snart kanske kommer kunna flytta in. Och ser så mycket fram emot att få följa er i ert HEM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glömde ju skriva Grattis till Emil!!

      Radera
    2. Hehehe, ja, jag ser också fram emot att få det klart, få det BRA klart och kunna flytta in utan oro ❤️

      Radera
  2. Grattis till Emil!! Tycker verkligen att det känns som att det här har varit en bra dag, som att din glädje under Emils födelsedag sprider sig ut ur inlägget in i min kropp :')
    1. Grattis till Emil!!!
    2. Vi ska till Gotland om en måndag och då står Själsö bageri högst upp på vår lista att besöka!!
    3. Vad fint att huset snart är klart! Det ska bli så mysigt att följa er inflyttning där, tror nog nästintill att vi följare är lika pepp på flytten som ni själva är.
    4. Angående köttfärssåsen så tänker jag ibland, av någon anledning, på att du någon gång i början av ditt och Emils förhållande skrev en clickbait:ig rubrik i stil med "Emils pappa har fetaost i köttfärssåsen" och blir lite fnissig över att det är något.... kul i den rubriken liksom? Tycker förövrigt inte heller att fetaost och grädde hör till en köttfärssås! Jag brukar göra bolognese utifrån det här receptet, höfta lite hit och dit, och framför allt ge den ordentligt med tid och kärlek: https://www.koket.se/vegetarisk-spaghetti-bolognese

    SvaraRadera
    Svar
    1. OJ VAD ROLIGT!!! Kan du inte skicka bild till mig då, på insta eller facebook? 😍 Ska ni göra något mer särskilt på Gotland?

      HAHAHA ja det stämmer!! Gud vad kul. Borde clickbaita mer nu, märker jag, blir så bra rubriker då..!! Haha..! Receptet ser förresten topp ut 😍

      Radera
  3. Äntligen äntligen ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNTLIGEN börjar radhusväntan lida mot sitt slut!!! 🤩

    Det slår mig alltid när du radar era favoriter i bull-väg, pizza-väg, glass-väg osv hur många fina matminnen ni upplevt runtom i Sverige och världen. Och så kul att många av dem finns dokumenterade här i bloggen :) Jag reser ju aldrig så har inte alls samma erfarenheter där 😅

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)