Lösenord

måndag, juni 14, 2021

Gotland, Dag 4: Hemresa, SOT och en övermannande nervositet

Söndagen var sista dagen och hemresa från Gotland. Jag vill carpa allt jag kunde, så jag gick ut på en morgonpromenad runt kl. 08. Idag var det återigen sommarvarmt och molnfritt.


Det jag kommer sakna allra mest under promenaderna är Visbys alla små söta gator och gränder. 


Vi hade ingen tid att förlora! Kl. 11.15 skulle båten gå, men vi hann innan dess handla med oss en påse frallor och bullar från brödbilen från Själsö bageri, göra i ordning lite frukost på hotellrummet innan vi checkade ut och promenerade ned till färjan.


Vi hade blivit uppgraderade till försalen, med magnifik utsikt. Nöjda båtresenärer här!


Åt frukostfrallorna till frukost 😋


Tre timmar flög förbi. Snart var vi tillbaka i Nynäshamn, hittade tillbaka till bilen och började åka mot Nyköping. Både Emil och jag började bli hungriga. "Ska vi inte testa det där nya pizzastället i Södertälje, som vi pratat om?" frågade Emil. Perfekt ju! Det var ju ändå på vägen och allt!


SOT är en stor mobil container som gör napolitanska pizzor, och som jag blivit tipsad om av min faster (som jobbar mittemot och råkat hitta det av en slump). 

Emil tog en margherita och jag tog en vit tryffelpizza med babyspenat, prociutto crudo och massvis med parmesan


Pizzorna överträffade våra förväntningar! Skenet kan verkligen bedra - en elektrisk ugn i en container, och det kan bli såhär?! Särskilt min tryffelpizza var SÅ god! Kanterna tjocka och mjuka och härliga, och generöst med ost- och tryffelkräm.

Vi brummade sista biten hem och möttes av en Minou som verkligen saknat oss. (och vi honom!). Han spann så fort vi kom i närheten, ville kela non-stop, ville bli buren, låg och myste uppepå oss i soffan och trampade i luften med sina små tassar.


Detta var den enda bilden jag fick på honom, annars rörde han sig runt mig hela tiden 😅

Till kvällsmål: en sista kanelbulle från Själsö bageri (hur mycket har jag egentligen tjatat om dem nu?).


Såå saftig och god. Jag tror bannemig det är den godaste bullen jag någonsin ätit. Emil höll med.

När klockan slog 21 och det fortfarande var varmt och ljust ute valde jag att ta en sista promenad innan solen gick ned.


Jag slogs plötsligt av en stark och övermannande nervositet. Det var min sista vecka på Barnhälsovården dagen efter, och veckan efter börjar jag mitt nya jobb på Mindler. Så ska jag andra veckan jobba i Paris. Det rullade och molade och kittlade och sved i magen, allt på samma gång. 

Läskigt det här. Men stort. Undrar hur det kommer vara.... (kan ni ge mig lite pepp och stöttning, tack? ❤).

14 kommentarer :

  1. Förstår att det känns nervöst, men tänk vad bra det kommer att bli och vilka möjligheter det nya arbetet kommer föra med sig och det är fint att se att du kommer att nyttja det megasnart (Paris!!). Tänk att du kommer att kunna kunna arbeta vart som helst i från i världen, så länge du har tillgång till internetuppkoppling och en vit bakgrund (hos din farmor och farfar? hos din syster? hos Christer de gångerna du sover över där?). Tycker att det är extra modigt att du kastar ut med tanke på att du inte gör det pga att du inte trivs på ditt nuvarande arbete, utan att du helt enkelt vill testa något nytt och utvecklas. Beundrar dig för ditt mod och ditt sätt att förverkliga dina drömmar <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åååh, tack! Precis vad jag behövde höra! <333

      Radera
  2. Så mysigt ni verkar ha haft det på Gotland!

    Och ang jobbet förstår jag att du är nervös. Det vore mer galet om du inte var det! Jag tänker däremot att det antagligen är en sådan där nervositet som kommer släppa så fort du jobbat din första dag. Tänkt dig när du sitter i Paris din andra vecka, är lite mer hemma i jobbet (för du KAN ju psykologbiten, det är bara omständigheterna runt omkring som är nya) och efter dina patientmöten kan gå ut på en promenad i Paris. Det är ju detta du strävat efter! All nervositet kommer vara som bortblåst och du kommer vara lycklig och tillfreds.
    Och blir detta inte bra i längden är det ju inte hela världen. Du har bytt jobb förr. Bara att göra det igen. 😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas verkligen att den släpper snabbt! Har lite megapanik för jag har köpt en ny dator och nu verkar det som att mitt LJUD strular?!?! FÅR PANIIIIK.

      Du säger saker helt enliga med min dröm! Och som du säger, inget behöver vara för evigt (om man inte vill det!). Tack Anna Maja! <3333

      Radera
  3. Tänk att du om ett par veckor kan köpa en äkta Paris-baguette och gå upp och sätta dig i en Parislägenhet och jobba som psykolog! Du får kombinera ditt drömyrke med din favoritplats på jorden 😍

    SvaraRadera
  4. Vilka fina dagar! Älskar myset på Gotland. Och jobbet, DET kommer att gå som smort, det är jag övertygad om. Vilken grej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Emelie! Jag hoppas verkligen det!

      Radera
  5. Åh är det nervositet över att gamla det trygag bekanta eller över det nya okända mest tror du?
    Jag tror att du kommer tycka att den nya friheten är fantastisk när du kommit in i det men att det såklart är lite osäkert och trevande till en början. Kanske också för att du nu får ett mer blandat patientklientel? Det lilla jag vet om dig som psykolog så verkar du helt fantastisk så är övertygad om att du snabbt blir omtyckt av både patienter o ledning på Mindler. Heja dig som vågade ta klivet o satsa och som redan vecka två får testa på distanslivet från Paris! Helt fantastiskt ju! Ser fram emot att läsa om dina patientmöten medan du sitter på en parkbänk i Paris? (eller du kanske måste vara inomhus?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. En blandning mellan allt jag kommer sakna (kollegor, patienter, att ha fysiska besök), men också rädsla för hur jag ska få allt att fungera med det nya. All teknik som ska klaffa och allt sånt...

      Åh, vad fint sagt!! Tack Sara! ❤ Jag måste sitta inomhus pga sekretess och en vit bakgrund, men ute i Paris kommer jag också se till att vara!

      Radera
  6. Såå mysiga inlägg ifrån Gotland! Tack för att vi fick följa med 😍👏 älskar!

    Förstår att du är nervös, men tänker att det är ganska naturligt när det är något nytt 😘 Detta är ju ett stort steg påväg mot dina drömmar och det är så sjukt häftigt att du följer dom! 😍 Barnavårdscentralen kommer ju finnas kvar och kan tänka mig det var liknande känslor när du bytte dit ifrån bup? Försök njuta av sista veckan, du är grym och jag beundrar dig! ❤👏

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Petra!!! Jag beundrar dig också, som tar dig an det största äventyret som FINNS! (att bli förälder!) 😍😍

      Radera
  7. Förstår att det är vemodigt att sluta och nervöst med allt som väntar men nu börjar det Emelie!! Tänk hur länge du drömt om att kunna jobba från Paris, att vara där oftare. Nu förverkligar du det – HUR häftigt? Du är liksom i starten av något du drömt om länge länge!! Snart promenerar du runt bland Paris vackra byggnader med en varm baguette i famnen och pirr i kroppen! Och nya jobbet kommer säkert gå toppen, annars kan du alltid söka nytt efter ett tag. Mot dina drömmar!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)