I lördags vaknade jag upp lite efter åtta. Minou jamade efter mat. Det var milt och härligt väder ute - så pass att jag till och med släppte ut Minou på balkongen medan jag tog min morgonpromenad. Jag ropade upp till honom, han lutade sig fram och jamade tillbaka. Som för att säga "hej då!" (eller kanske "Vad fan gör du där nere?!" - jag är inte helt haj på att tolka).
Zoomar ni in kanske ni ser honom 👆 Jag traskade på. Synd att vi nu kommit till den fula delen av hösten. Trolleskogshösten vill jag kalla det.
När jag kom hem lagom efter 11 hade Emil vaknat. Vi åt frukost.
Och duschade. Städade. Handlade. Packade upp. Satte oss och tittade på TV.
Så plingade det på dörren och det är Stefan, Ninni & Colin! Vi har bjudit in dem för att vi ville bjuda på högrevsburgare 😋
Och det blev det! Supergott! Emil var lite besviken dock för han lyckades inte göra deras well done. Men de är alltid så tacksamma ändå (även fast jag förstår att de som är vana vid skosula har svårt att äta blodigt 👐🏻). Är ni team blodigt eller team skosula?
Till efterrätt blev det kaffe och juligt fika. Saffransklämmor, juleskum med blåbärsmak och snowballz (cheez balls med vit cheddar och sourcream).
När de åkte hem pustade vi ut i soffan igen.
Och så skrev Matt & Emma, det brittiska paret som jag skickat svenskt godis till - deras youtube-video publicerades! JA! Så roligt! 😁
Så roligt att se när de smakar och provar det svenska godis jag skickat dem. Deras video kan ni se här. De skrev tillbaka att de meddelar mig när deras brittiska godispaket är på väg!
Kl. 20.30 fick jag för mig att jag skulle sätta grund för den högrevsgryta som var tänkt som måndagens middag. Lääänge ville jag att den skulle koka. Förstod inte riktigt hur länge jag behövde förbereda med att hacka löken, skala rotfrukterna, rensa köttet... Inte förrän 21.30 stod den redo och puttrade och jag var helt slut.
Kl. 20.30 fick jag för mig att jag skulle sätta grund för den högrevsgryta som var tänkt som måndagens middag. Lääänge ville jag att den skulle koka. Förstod inte riktigt hur länge jag behövde förbereda med att hacka löken, skala rotfrukterna, rensa köttet... Inte förrän 21.30 stod den redo och puttrade och jag var helt slut.
Det var den lördagskvällen, det 🤦🏻♀️ Men jag tror vi kommer få en jädrigt god middag på måndag! Gul lök, rödlök, morot, palsternacka, sötpotatis, lagerblad, bacon och högrev. Blir bara att smaka av sedan med lite syrlig svartvinbärsgélé/blåbärssylt, kryddor, salt & peppar och färska örter.
Sen blev det att gå och lägga sig. Dagen efter var vi tvungna att åka upp till Stockholm och frosta av min frysjävel där uppe.
Att kunna tolka kattens språk vore något! Är Minou pratig av sig? Elsa ”pratar” frekvent ibland. När jag svarar, svarar hon igen, etc., så kan vi hålla på en stund ibland 😅
SvaraRaderaNu äter inte jag kött, men jag föredrar när det är lagom mjukt. Sådana långkoksgrytor tycker jag dock smakar fantastiskt! (Även utan kött). Gillar den mustiga smaken =)
Lycka till med avfrostningen av frysen!
Haha, ja, Minou är väldigt pratsam till vardags. Hälsar, säger hejdå, pratar med en. men vi har tyvärr inte utvecklat samma dialog som du och Elsa har, haha, det låter så himla gulligt!! 😍
RaderaVad har du i för substitut för kött i dina långkok?
TACK!
Låter ändå som ni har viss kommunikation :D
RaderaJag har inte haft så mycket matinspiration på sistone. Men en bolognese på vegofärs kan jag låta koka riktigt länge. Men annars tycker jag champinjoner och vegobitar funkar :)
Jodå, men vi måste finslipa på den lite, vidareutveckla den ;)
RaderaDet låter gott!
Åh, så myket goda saker! Högrevsgrytan ser ju otrolig ut! Är helt klart team blodig, tycker alltid synd om skosulemänniskor för tänker att de missar så mkt (haha snacka om att hitta på andras känslor). Håller också veerkligen med dig om den fula delen av hösten, tycker det är SÅ tråkigt att se sig omkring nu fram tills... i vår? Beroende på om det kommer snö eller ej liksom.
SvaraRaderaHoppas att det har gått bra med frysdefrost idag!
Haha, håller helt med dig! Kan också tänka att jag inte visste vad jag snackade om innan jag insåg att blodigt var mycket godare 😂
RaderaHåller med dig i andra punkten också! Snabbspola tack! Naturen är trist nu fram till det blir ljust och knoppigt!
Låter som en mysig lördag! Mer grönt i appen än fredagen? :) På tal om väckningen av Minou så tänkte jag på dig när jag såg denna: https://www.facebook.com/yupthatexists/posts/3022264091208233 😅
SvaraRaderaJa, HELT mörkgrönt hela helgen ❤😍
RaderaHaha!!! Genialiskt ju! Synd nog så vill Minou ofta inte leka när han väcker oss, utan vill mest ha mat 😂 Annars sover han alltid när vi sover 🤭
Haha vad mysig deras video var! Otippat att hon gillade Pigall så mycket, en liten doldis ändå!
SvaraRaderaMen VERKLIGEN! Det var Emil som sade att jag skulle ta med den - själv hade jag aldrig provat den (?!) förrän det. (Köpte två och testade pga kan inte skicka utan att testa själv!). Men jag tyckte den var lite fööör mäktig. Vad tycker du om Pigall?
RaderaJag har nog bara ätit den en eller två gånger. Tycker den är ok men ingen jag sträcker mig efter direkt. Haha!
SvaraRaderaHaha, rimligt! 🙌🏻
Radera