Lösenord

söndag, juni 28, 2020

Sommar-roadtrip: Dag 5, BauerGården

Vaknade upp i Malmö och plirade ned på frukostmumsande hotellgäster. Så himla trevligt med en innergård som ocskå är restaurang/matsal. 


Lustigt nog var MJ'S det första hotellet hittills vi bott på som hade frukostbuffé! Nog för att det är någonting vi saknat när det kommer till hotellfrukost (det är ju liksom det som är halva grejen med hotellfrukost?), men en blir ju lite bromsad i sin entusiasm och tänker "varför har just inte DETTA hotell vidtagit extra åtgärder vid frukost?". En blir liksom tveksam (i onödan?). 


Hursomhaver. FRUKOST. Åt massor. Nallade sjävklart lite av croissanterna också 🥐👇🏻


Vi checkade ut, förlängde vår parkering och så tog vi en promenad i stan. Emil hittade en spännande gång som han snapade om till Holmis. Sedan ville han nörda sig lite. 


Efter det så tog vi en sväng ned till vattnet vid Ribersborg (eller "Ribban" som infödingarna säger 😉) som vi blivit tipsade om av Evelina och Simon. Det var fullt med glada badare på stranden, och vi fick en ståtlig vy av turning torso. 


Jag badade fötterna. Det var skönt, faktiskt! 


Vi började bli hungriga, och styrde stegen mot ett annat tips från gårdagens sällskap: Via Napoli. En restaurang med napolitansk pizza!


Vi hade blivit starkt rekommenderade att beställa pizzan Mezzaluna, som var en halvinbakad pizza med allt kött som fanns på menyn. Inbakad med mozzarella och kokt italiensk skinka, toppad med parmaskinka och parmesan och på andra halvan salami milanese, salami napolitan och salami picante ventricina.


När vi ätit upp pizza var vi mätta och nöjda och vinkade adjö till Malmö och turning torso. Sedan styrde vi, för första gången under resan, norrut.


Google maps tipsade om att vika av från motorvägen och följa kustlinjen mellan Löddeköpinge och Landskrona. SÅ vacker utsikt över Öresund. Vi lyssnade på sommar i p1 och blickade ut över de ljusblå vattnen. 


300 meter före en avfart i Skånes Fagerhult ser Emil en stor skylt: "Godis Flyget". "Vi svänger av!" utbrister Emil spontant och lägger sig i avfartsfilen.


Mycket riktigt - det är ett flygplan omgjort till godisaffär! För 49,90kr/kg! Perfekt för oss ju, som behöver färdkost och godis till kvällen.

Efter inköp susar vi vidare. Vi kör igenom ett ohyggligt oväder i Värnamo med blixtverk och störtregn i sådana mängder att vi måste sakta ned till 60 på motorvägen för att ens se vägen. Men oftast är det strålande sol.


Lite mer än 4 timmar efter avgång i Malmö landar vi här. På vårt fjärde och sista boende på resan: BauerGården, ett gästgiveri i en småort utanför Gränna.


*Vårt rum*


Rummet var exceptionellt. Emil var helt lyrisk av de smarta belysningslösningarna och eluttagmöjligheterna (yrkesskada... 🤦‍♀️) samt den gigantiska TV:n. Minst 50 tum, sade Emil. Det enda negativa var att det var sviinvarmt och fanns ingen ac/fläkt.

Då vi kommit kort innan 18 var vi hungriga. Vilken tur att det ikväll serverades grillbuffé!


Grillad flankstek, kyckling och korv - tur att ingen i Jönköpings skogar är vegetarianer! Till det tillbehör såsom potatis, coleslaw, vitlöksbröd, bea och en magisk ost- & baconröra.

Efter maten övertalade jag Emil om att vi måste ned och bada. Sjön Bunn låg ju bara två minuter bort! 


Jag BADADE FRIVILLIGT. Det var iskallt men jag kastade mig i och Emil kom efter. Jag är så vansinnigt stolt över att jag tog årets första dopp! mvh fd badkruka


Väl tillbaka på gästgiveriet tog vi varsin varm dusch och lade oss i den sköna sängen, åt godis och chips (bjäres självklart!) och tittade på TV.

Det var vår sista natt under sommar-roadtripen. Satan i gatan vad vi börjat sakna 'nousen nu också!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)