Lösenord

lördag, juni 27, 2020

Sommar-roadtrip: Dag 4, Lilla Napoli och MJ'S

I fredags vaknade jag upp först till vår sista morgon i Göteborg. Jag passade på att ta en morgonpromenad för att verkligen mjölka det sista ur staden.


Det var en genialisk idé, för det var knappt några människor ute, det var svalt och skönt (då temperaturen ännu inte kommit upp till outhärdlig) och det kändes väldigt genuint. 


Jag gick först ett varv runt stadsdelen inom vallgraven, för att sedan ta mig en vända nere i Trädgårdsföreningen och en liten sväng i Vasastan. 


Lagom till tjugo i nio klev jag in i hotellrummet och slet Emil ur sängen. Ännu en hotellfrukost på Pigalle 😍 (hade längtat sedan igår). Idag fokade vi på det allra viktigaste; surdegsbröd med extra smör och ost. 


Kl. 11 checkade vi ut, packade in oss i bilen och styrde fronten söderut. PEPPIGA! Vi hade roliga planer på att först stanna i Falkenberg för lunch, sedan till Halmstad för att hälsa på mina bloggkompisar Anna-Maja och därefter Petra, och sedan käka burgare med Evelina i Malmö.


Dunkade musik på hög volym, skrattade och skämtade... Var på så himla bra humör! Men sen blev jag såhär ledsen när Petra skrev att de blivit sjuka, och att vår första träff inte kunde bli av. Så typiskt... 💔


Ska det vara så?? Att efter tio år av bloggkontakt och så ska vi träffas för första gången, och så slår sjukdom till? Ödets ironi!

Vi susade vidare, och klockan närmade sig 13. Vi skulle käka lunch på ett ställe som vi bokat bord på för flera, flera månader sedan. Jag har i flera år hört talas om denna "lilla kiosk" i Falkenberg som serverar (vad som ryktas vara) Sveriges bästa pizza - napolitansk stil. SNACKA om att vi var taggade! ... Att besöka detta ställe var i princip 70% av skälet till att vi ville ta en roadtrip från första början. 🤫 Lilla Napoli...!


Precis som förväntat så var det fullsmockat med folk och lång kö. "Har alla som står i kön bokat?" ropade en av ägarna ut i kön, för att säkerställa att allt var i sin ordning. Alla hade bokat (annat hade varit förödande!). 


Efter att vi beställt och slagit oss ned vid ett bord kände vi oss nästan lite pirriga. Höll handen och fnittrade och väntade på att pizzorna skulle komma. De pizzor som vi pratat om så länge; längtat efter, drömt om... som känts
så oåtkomligt tidigare. NU SKULLE VI FÅ SMAKA.


Pizzorna kom in; en margherita och en tryffelpizza. Nedan skådar ni en grabb som hade svårt att slita blicken från dem.

        

... Och mindre än tio minuter senare, när vi slukat båda pizzorna (10/10!) så sade grabben som tidigare sagt "nej, jag ska nog inte ha någon dessertpizza.... Har moffat så mycket de senaste dagarna" istället "jag går och beställer en dessertpizza". 💁🏻‍♀️


Vi tar det en gång till: 


Alltså en pizza med nutella, marcarpone, hasselnötter, hallon, blåbär och vaniljglass. Den var TO DIE FOR. Alltså på riktigt - magiskt god! 

Mer specifik recension: Samtliga pizzor hade tunn deg men fluffiga kanten men ändå med en bra elasticitet och god smak.
Margheritan hade lagom söt tomatsås och smakrik mozzarella.
Tryffelpizzan var jättegod med distinkt tryffelsmak, färsk svamp och balanserad syrlighet i crème fraîchen. 
Dessertpizzan var perfekt på alla sätt och vis. Glassen gjorde det komplett. 

Topp 3 bästa pizzan i Sverige jag ätit? JAPP. I toppen med 450gradi och Meno Male. 

Kort därefter susade vi iväg, och när vi närmade oss Halmstad skrev jag till Anna Maja. Ni har säkert sett henne i kommentatorsfältet, hon är så flitig och jag får alltid respons från henne i mina inlägg! ❤ Väldigt spännande att äntligen få träffa henne i verkligheten. 

Det är det som blir så lustigt när jag får träffa någon som vet så mycket mer om mig än jag om dem. Försökte tafatt introducera Anna Maja för Emil, men verkade bara stamma fram lite halvtafflig fakta. Därför än mer värdefullt när jag kunde ställa frågor och faktiskt få höra lite mer. 


Emil erbjöd sig ta kort på oss. Han lyckades inte fånga mig med smickrande träffsäkerhet, om jag säger så....... 🙄

       

Kort därefter hälsade vi Anna Maja fortsatt lycka till på jobbet, medan vi susade vidare mot [Mallmeuu]. 


Framme! Lyckades till och med hitta parkering. Åt det sista av mina pizza-slice:ar som jag tagit med mig som färdkost. 


Vi tog vårt pick och pack och började traska in mot hotellet. Nedan skådar ni en stolt bilförare som spatserar genom Kungsträdgården. Kär verkar han också. I MIG, vilken ynnest liksom!!!! 


Vi gick in i Malmös stadskärna och jag blev genast positivt överraskad över hur vackert och ståtligt allt var. 


Hotell MJ'S låg mitt i stan, och liksom med Bellora och Pigalle blev vi imponerade av den fantastiska interiören. Älskar boutique-hotell, det är en sådan lyxkänsla. En tanke in i varenda detalj, liksom.

Nedan skådar ni innergården, med restaurang nedanför.


Vi gick längs korridoren för att finna vårt rum. 


Här är det! Rum 231. Den minsta rumskategorin, men åh så sött!


Badrummet var också riktigt stilfullt, med badkar och hela baletten. 


På tal om inredning - vi märkte rätt snabbt att MJ'S hade nischat in sig på flamingos. Fanns massvis, överallt! Både diskret och mindre diskret... 


Efter av att ha lastat av oss på hotellet, kikat i alla skåp, vråer och minibar, så tog vi oss ut på promenad i Malmö innerstad. 


Åt glass och köpte magnet. 


Vi promenerade lagom till tio minuter innan vi skulle möta upp Evelina och Simon på detta ställe; Malmös bästa burgarställe. Casual


Eftersom vi var lite tidigare hann vi haffa ett bord, men kort efter kl. 19 dök dessa burgar-konnässörer upp. HEJ EVI detta är andra gången vi ses. 100% av gångerna vi setts har vi käkat burgare ihop. 


Jag beställde en klassisk burgare (minus dressing plus majo med extra ost... #jobbigkund) och så tog jag och Emil en mac'n'cheese att dela på. 


Maten var... god, absolut! Tyvärr inte enligt den standarden som jag hoppats (och hört om). Saknade liksom smak i köttet och även pastan, och önskade mer sälta för att framhäva smakerna. Evelina berättade efteråt att de nyligen bytt köttleverantör: kan förklara varför burgarna inte levde upp till förväntningarna. 

Under tiden vi åt pratade vi om våra respektive hotellupplevelser i Sverige, om husdjur, om semestrar men främst av allt om mat. Jag kände mig lite överentusiastisk stundvis (och lite jobbig), och hoppas såhär i efterhand att jag inte framstod som för social påträngande. 😬 Kan bli så TRÖTT på mig själv ibland. 

Cirka 1½ timme senare vinkade vi Evelina och Simon adjö och vi fortsatte traska genom Malmö. Vi pratade om hur vi under denna roadtrip nästan åkt turné och träffat mina vänner, och vilket är en spännande kontrast till det annars vanliga vi-hänger-med-Emils-kompisgäng som sker var och varannan dag. 


Vi gick genom Slottsträdgården. Solen började gå ned och det var tokvackert. 


Precis efter att jag tagit den bilden 👆🏻 laddade min mobil ur sig och att vi har bildbevis på resten är helt tack vare Emil. Vi promenerade ett tag och pratade om hur vi skulle strukturera upp morgondagen, tittade på Malmös arkitektur och diskuterade dessertmöjligheter.

Vi beslutade oss för att ta något som Simon tipsat om; milkshakes på TGIF. Det som hade tänkt bli "en helt vanlig milkshake" blev en "XTREME" milkshake med donut och minimuffins tillika oreos och kex. 


JÄTTEGOTT men jättemaffigt. Emil kämpade på i slutet. "Du vet hjärtat, du behöver inte dricka upp hela om du inte orkar mer", sade jag. Han tog en sista kraftansträngning och surplade upp det sista. 

Sedan var det jakten på pepsi max. Klockan var nu halv elva på kvällen och vi insåg att de flesta butiker var stängda. Vi fick gå långa omvägar och slutligen handla överprisad och avslagen pepsi i en souvenirbutik. Jag vet inte hur många hundralappar vi spenderat på 50cl flaskor med pepsi max nu. Många är det. 


Slutligen landade vi hemma och vi låg och chattade med Nattis och Victoria en stund innan vi kom till sans med att KLOCKAN ÄR JÄTTEMYCKET nu måste vi sova! Och så sov vi. 

10 kommentarer :

  1. Det var SUPERKUL att få säga hej till dig en sväng! Synd att det bara kunde bli så kort, men kul att det blev av. Fast lite underligt att jag visste så mycket om er men ni knappt något om mig var det allt. ;) Ni får semestra i Halmstad någon mer gång. Kan tipsa om Riccardos Glass. Och så tänker jag att ni ju måste återvända till Lilla Napoli. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. DETSAMMA! Så värt en sväng in i Halmstad för att få detta minne! Alla kommentarer oss emellan kommer nu kännas ännu mer "på riktigt" i och med att jag bättre kan föreställa dig sitta där på andra sidan och knappra 😉😀

      Haha, självklart!! Då får vi ta en glassdejt!

      Radera
  2. Och du glömde nämna att han ju fakiskt tvingade oss att säga "Napolitansk pizza" när vi skulle ta kortet. Förvirrar faktiskt vem som helst..

    SvaraRadera
    Svar
    1. HAHA! Det lustiga är att han sade det i bilen på väg bort "alltså jag märkte ju att det blev lite konstigt när jag bad er säga 'napolitansk pizza', det blev liksom inga bra bilder då".. NO SHIT SHERLOCK 🤣

      Radera
    2. hahahaha Nej, det var kanske inte det bästa att säga. Poängen är väl att man ska säga ord som får munnen att le.. xD

      Radera
    3. EXAKT.. "nA-pO-Li-tAnsk pI-zzA" får en ju bara att se dum ut 🤣

      Radera
  3. Jag visade de magnifika pizzorna i det här inlägget för Linus.
    Linus: Åt de TRE pizzor!?!
    Jag: Ja, och sen åt de burgare och drack milkshakes!!
    Linus: ...

    Mvh två personer som också älskar mat och godsaker men som överhuvudtaget inte kan få i sig lika mycket som er :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. HAHA, ja, vi kanske är en klass för oss 😂 Glöm inte hotellfrukosten innan dess och glassen mellan pizzorna och burgaren!!!

      Radera
  4. Det är förjävla jävligt(och tusen miljoner svordomar till) att vi blev sjuka 😭😭 Dessutom båda två, vilket inte händer speciellt ofta. MEN, det ska bli av, det måste det. Blir ännu mer skrattledsenretad över att ni fått leta runt efter pepsimax när jag hade en 1.5 liters flaska som jag tänkt ni skulle ha på er fortsatta roadtrip 😂😭 Vad är oddsen egentligen?!

    Men då har ni sett lite utav Halmstad iallafall såg jag 😊 Vad tyckte ni det lilla ni hann se?

    Jag hade förberett Tomas och sagt att Emil likt honom själv spelar en massa tevespel så det finns säkert massvis att prata om. Och jag känner ju att jag har känt dig i över 10 år men kan förstå vad konstigt det måste kännas för dig när du vet att vi följer din vardag här och du själv bara får en snap lite då och då..🙈 Åh. Känner verkligen hur tråkigt och ledsamt det blev att inte ses när man sett framemot så länge ❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. SÅ HIMLA DUMT 😭😭😢 Men åååh, hade du det??? GULLE DIG. Blir helt rörd här borta ju 😳❤

      Vi hann se typ Friskis och Svettis utegym i Slottsmöllan.... och så coop innan motorvägen 😂 Visste liksom inte var vi skulle åka, så det blev inte länge..

      Ja, men precis! Jag känner ju TILL massor om dig (via snap/facebook), men finns så mycket som jag vill veta! Och som enbart kan göras om man träffas live, liksom... Åh, det måste bli av i framtiden!!! ❤

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)