Lösenord

söndag, mars 15, 2020

Överraskningen på The Lamp Hotel som blev en flopp

I lördags skulle det smälla! Den stora överraskningen som jag planerat sedan den 2 november skulle äntligen få bli verklighet. Problemet var bara att check in på hotellet inte var förrän kl. 15, och att vi därför inte kunde åka förrän kl. 14. Jag var alltså tvungen att underhålla och uppehålla honom till dess.

Vi gick upp runt kl. 10 och jag frågade vad han önskade sig till frukost. Det blev scones med ost, skinka, blåbärssylt och nutella. (Fick även bekräftat att bakpulvret är dåligt, eftersom de nu inte reste sig ett dugg. Men smaken fanns där!).


Efteråt gjorde jag mig i ordning och försökte se lite *snygg* ut för min tjugofemåring. Lyckades rätt bra! 👌🏻


'Nousen var med under bäddningen. 


Emil tjatade hela morgonen på att få sin present. Jag försökte uppehålla honom så gott jag kunde med olika ursäkter, samtidigt som jag upprepat försökte smyga ned till bilen med övernattningspackning utan att han märkte något.

"Vad vill du göra nu?" frågade jag Emil. "Baka!" sade han. Och så satte han igång att baka sin fantastiska kakdeg.


Ja, precis. BARA kakdeg. Han rullade det till kakdegsbollar som vi kan äta istället för kakor. That's my man. 


När klockan närmade sig kl. 14 kunde jag äntligen börja med presenten på riktigt. "Emiiiil... Kan vi inte åka och köpa lyxshake på max? De har ju den där nyheten nu!" sade jag. Han gick med på det lite motvilligt, och tyckte det var konstigt att jag var den som ville köra. Jag var pirrig i hela kroppen av nervositet.


Vi beställde varsin - han en choklad och jag den nya med salted caramel & cookies.


Jättegod var den!

När vi sedan började åka tillbaka så blev han riktigt paff när jag istället för att ta avfarten hemåt började köra söderut på E4:an. "Vadå, ska vi inte hem? Vad har du planerat nu då?!" suckade Emil. Han var inte alls sugen på att åka ifrån stan, det märktes direkt. Jag försökte hålla god stämning och säga "det är en överraskning!" men han var inte alls med i entusiasmen. Jag försökte lätta upp stämningen genom att berätta mer vad det är jag fixat, men det hjälptes inte. "Åh, jag har ju inte ens mina grejer." "Men jo, jag har packat det!" "Jaha, men jag var inte alls sugen på det här... Varför har du planerat massa saker utan att säga något?!". Sedan satt han tyst och suckade djupt under hela bilresan. ¨

"Vi kan vända och åka hemåt igen om du vill?" försökte jag. "Men då tar det ju en timme hem sen ändå. Suck.... Jag hade inte alls tänkt mig det här... Vi åker väl dit och checkar in, sen får vi se", svarade han.

Vi kom fram till Norrköping, parkerade bilen och kom fram till hotellet som jag bokat. The Lamp Hotel & Spa.


När vi kom in och fick se rummet blev jag jätteimponerad. Emils chock började släppa, och jag märkte på honom att han mjuknade. Började vänja sig vid omställningen. Han hade ju trots allt pratat om att han velat bo på det här hotellet i flera år.


Själv kände jag mig urbota dum, skamsen och som en riktigt usel flickvän. Här hade jag lurat med mig honom på en present som han tydligen inte ens ville ha? Jag hade svårt att skaka av mig skammen.


Vi gick runt och tittade på det stora rummet, med en glasvägg in till badrummet. Valfritt att kika in på sin partner som duschar och utför sina behov. 🤲🏻


Med ett riktigt maffigt badrum dessutom.


Dessutom gillar jag alla hotell som har choklad på kudden 👇🏻


Emil började bli mer kramig och ville trösta, men jag kände mig mest tom. Det tog lång tid och långa samtal innan vi återigen var på samma nivå, och var redo att ta vara på vistelsen.

Då gav jag Emil hans andra present. 


För länge, länge sedan, när jag och Emil dejtade, så minns jag att han en gång sagt: "Åh, en dag skall jag ha ett skrin fullt med ädelstenar..." (en effekt av excessive tv-spelande gissar jag).

Jag hade köpt ett träskin, och beställde hem ett gäng olika ädelstenar. Flera av den ratades (eftersom de inte var fina nog), men ett par fick han nu i 25 års-present. Det var opal, ametist, rubin, granat, apatit, citrin, pyrit, tigeröga, oxöga och så angel aura. 


Världens mest onödiga present tycker jag (jag menar, vad gör man med en låda med massa jävla stenar? 🙃) men Emil älskade den. Och det var väl det viktigaste.

På bättre humör x2 så tog vi oss ut på stan! VI började bli hungriga trots storfrukost och lyxshake.


Till ett ställe som Emil pratat om att han velat testa ett bra tag: Burgers & Bangers. 


Vi slog oss ned och för första gången på typ två timmar kände jag mig glad och kär och rätt okej igen 🥰


Vi beställde varsin burgare, en bunt sötpotatispommes och en tryffeldipp.


Det här är min burgare; Nosegrab: cheddarost, tryffelmajo och picklad rödlök.


Alltså burgaren var SÅ god! Lätt 5/5 stjärnor! ⭐⭐⭐⭐⭐

Såg att de hade milkshakes på menyn också - gjorda på Ben & Jerry's! Det var vi tvungna att beställa. Men precis efter vi gjort det kom jag på en idé som Joppe pitchat i somras - att dricka en milkshake med bacon i. Jag sprang snabbt ikapp servitören och sade "förresten! är det möjligt att få bacon i shaken också?"... "Vadå? Bacon??" svarade servitören frågande.

"Ja, som 'extra', fast den mixas ned i milkshaken?" ... "Eeh... jorå!".


Jag hade inget tvivel om att det kunde bli bra - jag vet ju själv hur bra bacon går ihop med sött (som exempelvis tillsammans med lönnsirap och pannkakor!). Och när han kom tillbaka med en Cookie Dough Bacon (egenkomponerad 😎) Shake så sade han entusiastiskt "jag smakade lite från resten av shaken när jag gjorde den, och det fungerar ju!". och nog både luktade det och smakade bacon om den, men smakerna gick faktiskt ihop! GOTT!

Jag tipsade om att de skulle uppföra den på menyn innan vi tackade för oss och gick därifrån 😉

Matkoma från oss båda så bestämde vi oss för att ta en promenad runt Norrköping, se på staden och även leta glass. Vi hade fått nys om att två nya Ben & Jerry's-smaker precis släppts, och de ville vi leta upp!


Tyvärr hittade vi inte några av de nya glassmakerna, men vi passade på att köpa choklad, lösgodis och pepsi max istället innan vi gick tillbaka till hotellrummet och kröp ned.

Vi märkte dock rätt snabbt att vi fått ett rum som gränsade till restaurangen/baren, och det hördes hög bas in genom väggarna. Det här gick ju inte att slappna av i?! När klockan slog 22 tog vi mod till oss och gick och pratade med receptionisten för möjlighet att byta rum.

"Ja, alltså.. det enda vi har ledigt är i så fall junior sviten. Den kan ni givetvis få, utan extra kostnad."


DET VAR OKEJ FÖR OSS 👍🏻


Nästan dubbelt så stort rum!!! (och det hade badkar!).

Sedan gick vi och lade oss och hade viktiga samtal i sängen fram till klockan midnatt, innan vi somnade. Vilken dag det hade varit (på gott och ont!).

9 kommentarer :

  1. Vad bra att slutet blev bra trots lite snurrigt till en början. Hur kommer det sig att Emil var så nyfiken på att testa just det där hotellet?
    //Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han har hört bra om det och det har varit väldigt känt. Det har ju utsetts till Sveriges 6e bästa hotell! Dessutom är inredningen känd med mycket speciell belysning.. och Emil är ju utbildad elektriker ;)

      Radera
  2. Låter väl ändå som att dagen blev ganska bra till slut...?

    Jag funderar på att överraska min lelle sambo på samma sätt när han fyller år i augusti, men blev lite rädd att han ska reagera på samma sätt som Emil för han har ett ganska stort kontrollbehov... Men tänker att jag kanske överraskar på morgonen då, typ "upp och hoppa, nu får du packa en väska för vi ska åka iväg till en *okänd destination*!". Men ändå svårt att veta hur någon reagerar :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. När min kille fyllde 30 så berättade jag att vi skulle iväg 4 dagar (och vilka dagar) men inte vart vi skulle. På så sätt kunde han planera in sin tid men det blev fortfarande en överraskning. Det var först när vi var på flygplatsen han fick reda på vart vi skulle:)

      Radera
    2. Ja, det är nog bättre! Så borde jag ha gjort med Emil... #efterklok

      Radera
  3. Men nej vad snopet att det inte blev bra när du ordnat så fint med överraskning! Hoppas han i efterhand iaf tycker att det var en himla fin överraskning och present.
    Tycker det verkar så fint att ni tar er tid att sitta ned o prata när ni är på olika nivåer i något avseende, låter så himla klokt och bra på alla sätt. Jag vill ofta sura för mig själv en stund innan jag kan diskutera saker, vilket ju gör irritationstiden längre mellan oss. Hehe

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu i efterhand säger han att det var jättebra och han uppskattar det jättemycket och så... Men det var ju en gedigen startsträcka, haha...

      Äsch, det var nog inte så konstruktivt som jag velat. Både han och jag surade ett bra tag innan vi väl pratade och var sams igen, hehe…

      Radera
  4. Jag tycker det låter som att det blev bra i slutändan ändå! Men tråkigt att han kände sig avogt intälld först. Jag kan dock förstå honom. Har bestämt sagt flera gånger till min sambo att jag inte gillar överraskningar! Jag hade nog kunnat tänka mig en likt Louice nämner här ovan där jag får veta ATT jag ska iväg men inte vart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men jag är likadan! Jag gillar inte överraskningar, och det är jag tydlig med. Men han har alltid verkat gilla överraskningar, så det har liksom inte slagit mig att han skulle reagera så?

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)