Lösenord

måndag, mars 16, 2020

Magisk hotellfrukost och en högst näringsfattig dag

Jag vaknade upp redan kl. 07 av mensvärkskramper. Plus att jag vaknade till ett mail att UD avråder från alla resor utomlands. Ja. Så jag var tvungen att ställa in min Parisresa - bara fem dagar innan avresa. Åh, det var så nära! Jag trodde nästan att jag skulle få åka! 😭 Låg och mådde piss över det ett tag.... Men det var jag minsann tvungen att förtränga i förmån för HOTELLFRUKOST.

The Lamps hotellfrukost... Oj oj oj… Alltså. Det är bortom mina förväntningar. Det började med en maffig bröddisk, med olika sorters frallor, knäckebröd, limpor, rågbröd och en yoghurtstation. De hade dessutom små croissanter, silviakaka och scones med alla olika sorters cream cheese och marmelader!


För att sedan komma med små burkar med overnight oats, chiapudding, yoghurt, pannacotta och smör.


Pålägg! Emil blev rikligt förtjust i att de hade munsökorv. Vad nu det är. Smakade falukorv.


Det varma bestod av hemrullade köttbullar, prinskorv, äggröra, bönor i tomatsås, stekta champinjoner, kokta ägg, stekta tomater, pannkakor och stekt ägg.


Såhär såg våra första omgångar ut: Jag med min toast, stekt ägg, scones och mackor.


Emils första omgång (som även var hans enda, han hämtade allt i ett svep) hade det varma med.


Kan säga att hotellfrukosten var SÅ god! Alltså verkligen en av de bästa hotellfrukostar jag någonsin ätit. 5/5! ⭐⭐⭐⭐⭐

ALLT var på riktigt gott. Pannkakorna var egenstekta (och inte färdigköpta som vissa hotell har), köttbullarna egengjorda, äggröran krämig och inte torr, bröden fantastiskt goda (och inte fisfrallor!), sconesen saftiga och färska, silviakakan jättegod, och alla tillbehör.. à point! 👌🏻

Matkoma deluxe. Vi gick upp till vår *junior suite* och tappade upp ett bad. Vi måste ju utnyttja faciliteterna som vi fått gratis (och nu undviker vi det faktum att vi varken var på spa:et eller gymmet fastän det ingick, haha!).


Jättemysigt! Vi låg och bubblade, pratade och skrattade i en god 40 minuter. Det är länge för mig att ligga i ett badkar utan att bli rastlös.

Sen var det att rappa på med dusch och pack, för snart skulle vi checka ut. På tal om att checka ut; checka ut mig!


Efter att vi checkat ut så lämnade vi packningen i bilen och bestämde oss för att gå två varv på stan. Emil ville shoppa! Men vi hamnade först på Hemmakväll som hade ett imponerande utbud. Vi blev som förtrollade....


Och vi gick ut från butiken med en stor påse. (Kolla kinder i mini-format!!!)


Sen gick vi på New Yorker (där Emil inte hittade någonsin men jag stod i provrummet med 16+ plagg 🙈... jag som inte ens är en storshoppare! Lyckades koka ned det till 4 plagg dock #nöjd... Mycket för att vara mig!). Sen var vi givetvis tvungna att gå in på Jack & Jones...


… men där hittade Emil tyvärr ingenting.

Istället åkte vi till ICA Maxi för att se om glassnyheterna kommit dit, och... JA! JA! JA!


Båda de nya smakerna fanns ute! JA! Vi köpte dem på studs! Sen bilade vi hemåt i 45 minuter. Både Emil och jag var på strålande humör.


Vi kom hem till en älsklings-'nousen som var riktigt gossugen. Han hade blivit passad av Stefan och Ninni som varit där och haft filmkväll och ätit pizza. Rackaren hade tydligen fått smaka på både pommes och skinka. Sicken lyx!


Sen när jag och Emil låg och kramades tryckte han sig tätt intill och ville också vara med.


Vår lilla familj ❤


Snart kom Stefan och Ninni över tillsammans med Colin för att fira Emil litegranna. Stefan och Emil åkte iväg för lite far-och-son-tid, medan jag och Ninni åkte och handlade fika. Colin stannade och lekte med Minou.


Två timmar senare kom Stefan och Emil tillbaka. Så himla viktigt - de får så sällan tid tillsammans, och denna gång hade det varit extra viktigt för dem att ses. Emil hade fått prata ut om sin frustration och sorg att de skall flytta till Portugal, och Stefan förklarade varför det olyckligtvis blivit så oförutsett stressigt. När de kom tillbaka hade Emil en helt ny energi. Gud, vad han är nära med sin far. Jag önskar att de kunnat vara tillsammans mer, bara de två.


Hursomhaver! När de kom tillbaka var det fika! Pekan-wienerbröd och kanelbullar och vaniljmunkar.

När ett par timmar gått så sade vi adjö. "Nu orkar du inget godis, va?" frågade jag Emil...…. Jo!


Till lite serier. Och jag konstaterade halvt skamset att denna dag inte varit min mest näringsrika. Jag hade ätit hotellfrukost, lösgodis, två vaniljmunkar, kanelbulle, wienerbröd, kakdeg och ännu mer lösgodis. Och inget mer.

#adultlife ?

6 kommentarer :

  1. Låter ju som ett riktigt panghotell! Tänker också på Steam Hotel i Västerås - inte varit där men hört mkt gott om. Skulle det intressera er kanske?

    Vad är det i er hotellsmak som skiljer sig åt? Som gör att du var mindre sugen på Lamp än Emil?

    Skönt att han verkar ha vänt och uppskattade din present, men förstår att det måste ha varit jobbigt där när han inte verkade så sugen? Jag hade också blivit helt platt av något sånt.

    Vad tyckte du om Norrköping? Jag tycker det är så mysigt med den lilla parken de har byggt upp där i centrum, såg ni den? Och de fina gamla industriområdena.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har tidigare hört gott om Steam, men nu när Christer var där berättade han att det var rätt överhype:at. Att rykten var lite för goda, så att säga, och att det inte var så mycket bättre än något annat.

      Ja, alltså, min hotellstil är mer "romantisk" och "antik" med blommor och krusiduller, och han gillar det med moderna, skarpa kanter, svart-vita färger. Hur är du?

      Det var hemskt i början, faktiskt. Jag ångrade mig SÅ mycket och ville bara göra allt ogjort...

      Jag tyckte Norrköping var supermysigt! Har aldrig varit inne i staden på det sättet tidigare. Minns inte att jag lade märke till någon park, eller är det den vid vattnet? Den var jättesöt!

      Radera
  2. Hur påverkas du av Corona? Har ni några patienter eller har ni onlinemöten med patienter?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket mindre att göra. Vi har inte onlinemöten, men ibland telefonbesök om patienterna inte vågar sig hit. Men de flesta av mina patienter har faktiskt dykt upp :)

      Radera
  3. Är också nyfiken på hur er hotellsmak skiljer sig åt, och vilka hotell som har varit de bästa (och kanske sämsta?) som du har bott på. Läge för ett hotellinlägg kanske?

    (Och f y f a n vad surt att du inte kom iväg till Paris!! Tycker du ska göra allt du kan för att maxa tillvaron hemma istället, som kompensation)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, men SÅ mycket hotell har jag faktiskt inte bott på! Jag måste nog bo på rätt många fler för att det skall bli ett inlägg ;) Jag svarade Amandah på våra olika stilar, och det är så sant. Jag är ju mer Pigalle-aktig och Emil gillar typ Scanic 😂

      (Ja, men jag kommer inte på vad det skulle kunna vara? 😭😭😭😭)

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)