Lösenord

lördag, oktober 12, 2019

Glassrecension: Ben & Jerry's Caramel Brownie Party

I Paris fann jag denna i en frysdisk under resan i oktober. Egentligen hade jag sett den redan på instagram från Luxembourg och hoppades i mitt inre sinne att den skulle finnas tillgänglig även i Paris. Jag hade som rutin att gå in och kolla frysdisken i alla butiker jag gick in i, och i den sjunde (!) butiken jag fann den. Hade jag inte förväntat mig, men blev inte mindre glad för det!

Ben & Jerry's Caramel Brownie Party
Karamellglass med brownies, chokladkakor och saltad karamellswirl


Smak: 7/10
Det första Emil sade när han stoppade skeden i munnen var "Mm-hm! GOD!". Ja, karamellglassen är riktigt god, browniebitarna mjuka och sega och karamellsåsen passar fint. Gillar att de har valt choklad att bryta av karamellen med, det gör att smakerna inte blir för mäktiga. Tyckte däremot kakorna var lite svåra att urskilja från browniesarna, och blev lite förvirrande när vissa bitar var oväntat tuggiga och andra oväntat sega.

Utseende: 3/5
Ser härlig ut med massa bitar, men jag blir lite avtänd av smulorna... Tycker inte alls om smulor i glass, får en sådan "torr" känsla av det.

Tillgänglighet: 1/5
Ja, med tanke på att jag aktivt letat men enbart hittat den i EN butik i Paris....

Upplevelse: 7/10
Liggandes i en studio i Paris med Emil, turas om att äta varannan sked. Det är härligt. Det som drar ned upplevelsen är just chokladkakorna - de hade en lätt kunnat skippa. De blir ett störningsmoment när en tror att en fått mjuk och härlig brownie, och så blir det en smulig, tuggig kaka istället? Hade därför gärna haft lite mer sås också.

Totalt: 18/30

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)