Störtregn och två vattenplaningar senare var vi framme i Skärholmen Centrum och parkerade bilen (5 timmars gratis parkering, tjoho!) och valde sedan att ta tunnelbanan in mot huvudstaden. Ett genidrag! Vem vill egentligen krångla sig in i smeten, trängas med vårdslösa och stressade Stockholmare, betala hutlösa priset för ett p-hus eller klämma sig in i en fickparkering?
En halvtimme senare var i vi inne i Vasastan, besparade på både diesel och psyke. Även i Stockholm regnade det, och vi gick under luva och paraply längs gatorna mot vår lunchdestination.
Hit skulle vi, till Meno Male! Meno Male är en välkänd napolitansk pizzeria i Stockholm, och som ryktas vara en av de bästa i stan. Jag och Emil har velat testa denna i nästan ett år nu, men har inte haft tillfälle + är alltid fullsmockat med folk (bordsbokning inte möjlig).
Men denna gång hängde vi på låset och var där fem minuter innan öppning. Vi gick in och tog ett bord.
... Och tur var väl det - innan det ens hade öppnat hade stället fyllts på med pizzasugna i alla åldrar! Emil var dock söt som en sockerbit där han satt och väntade.
Medan vi väntade charmade jag till mig att bli fotad lite i min nya tröja jag precis fått hem på posten *tihi*
Vilka väntade vi på då?, undrar säkert ni. Jo, det var ju Malin och Oscar (Teneriffa-gänget!) som vi hade äran att få träffa. Evigheter sedan nu! Det var med dem vi för första gången åt napolitansk pizza (i Teneriffa), och blev störtförälskade. Nu är vi alla fyra helt galna i det.
Meno Male har varit för Malin och Oscar såsom 450gradi har varit för mig och Emil - the go-to för äkta pizza. Och nu, efter lång väntan, skulle även vi få prova! Jag beställde in en specialgjord pizza; en vit pizza med mozzarella, bresaola, parmesan och soltorkade tomater.
Malin och Oscar tog den oslagbara klassikern; margherita, och Emil tog en pizza med tomatsås, provola, nduja, tryffelsalami och parmesan.
Och dra mig baklänges en sådan god pizza! Den kan verkligen jämföras med 450gradi, och Meno Male är kanske till och med lite... lite... bättre? Det är riktigt tajt kan dock medges, med fluffiga, elastiska kanter och goda råvaror. Vi blev verkligen inte besvikna!
Till dessert beställde vi in två rätter; tiramisù och friterade pizzadegsbitar rullade i socker, att doppa i nutella.
JA, det var precis så gott som det låter! Det var som fluffiga, sockrade donuts att doppa i härligt smält nutella. Så vansinnigt gott. Kan säga att magen stod åt alla håll efter det.
Medan vi åt pratade vi om allt som hänt; om deras jobb och plugg, våra kommande resor och Minou samt om pizzabak hemma. Efteråt ackompanjerade vi varandra till tunnelbanan, kramades adjö och jag och Emil åkte tillbaka mot Skärholmen. Men det går inte att vara i Skärholmen utan ett besök....
... på Cinnabon! Alldeles för mätta för att äta där, men inte så dumma att vi inte tog take-away.
Sedan tog vi bilen genom ombyggnadskaos i Kungens Kurva, för att gå ett varv på IKEA. Vi hade två saker på inköpslistan, som jag velat handla i flera månader: 1) En ny toasits och 2) små glasburkar till löste. Tillsammans räknade vi ut att dessa saker skulle kosta oss 349 kronor.
(Obs! På bilden ser det hur luftigt och fridfullt ut som helst på IKEA, men jag säger bara ett ord: LÖNELÖRDAG. Bilden är enbart en lyckosam illusion om hur folktomt vi önskar att det vore....)
... Men som ni vet handlar en inte bara det en "ska" på IKEA. Vi kom därifrån 1401 kronor fattigare - så förutom det vi "skulle" ha, så även förvaringslådor, nya skålar, nytt skohorn, värmeljus, mer sängkläder, tvålpump och ostbricka. Men trots det var jag så jävla nöjd!!!
Väl hemma började jag fixa i ordning och plocka fram allt helt lyriskt medan Emil installerade den nya, fräscha toasitsen. Åh, så skönt att få saker som är nya och fräscha!!! mvh lycklig tjej.
Sedan gjorde i ordning kvällsmål. Varsin bulle från Cinnabon med mitt nya Luleå-te.
40 sekunder i ugnen och jag kan inte säga annat än HERREJESUS vad har jag gjort för att förtjäna dessa smaker i min mun!??!?
Åt på riktigt som om det vore min sista måltid i livet, för det var bannemig den goooodaste kanelbullen jag någonsin ätit (avskyr egentligen att slänga mig med superlativ men det finns ingen hejd nu alltså). Bättre än de senaste gångerna vi varit på Cinnabon. Det var liksom... fulländat. Hade gärna ätit två till direkt efteråt.
"Hädanefter skall vi ALLTID ta take-away på Cinnabon" bestämde vi. Inte bara kan en värma dem till lagom temperatur i mikron så att frostingen riktigt smäääälter - en kan också slabba hur mycket en vill utan att skämmas.
Åhh, nu vill jag ju se bild på dina glasburkar med te i. Hur det blev!
SvaraRaderaHaha, det kanske jag kan ordna fram!
RaderaÅh, vilken mysig dag! Och vad mycket ni hann med! Jag tyckte för övrigt att bullarna från Cinnabon var väldigt goda, särskilt de klassiska med kanel och frosting bara, gillade inte choklad så mycket. Dock upplevde jag just att de var så små! Haha, jag framstår ju som ett freak som ville ha dubbel storlek både på cinnabon-bullarna och på glassen från Häagen-Dazs (Ja, eller hur det nu stavas), men jag har rätt rejäl aptit helt enkelt!
SvaraRaderaFriterad pizzadeg med socker och nutella? Alltså jag döör. Vart låg denna restaurang? :D
Håller helt med, de klassiska är bäst! De slår även karamell-pekan. Såg du förresten att det fanns olika storlekar? Du tog väl de stora bullarna, och inte mini eller små? ;) Men jag kan förstå dig, hade lätt velat ha bullarna större!
RaderaMeno Male har tre restauranger i stan, både Kungsholmen, Vasastan och Östermalm. Vi var på den i Vasastan :D
Hm, det kan lätt ha varit de små faktiskt! Det var Olav och hans mamma som köpte dem åt oss, och fr kan mycket väl ha gått för små... behöver göra ett nytt försök på egen hand helt enkelt!
RaderaDär har vi problemet, ja!
RaderaInsåg nu att typ hela min kommentar handlade om mat :')
SvaraRaderaHAHA det är de bästa kommentarerna <333
RaderaMen guuu, har också velat äta där. Så avis!!! Och Ikea alltså. Farligt. Blir på något vis alltid mer än man tänkt :))
SvaraRaderaHahaha, gudja, verkligen! Men om du någonsin åker in mot stan så finns det ett Cinnabon i Solna C... Sedan kan jag tänka mig att du kan göra minst lika goda kanelbullar själv, kulinariskt geni som du är ;)
RaderaAlltså blir så himla sugen på de där bullarna!! Är inte så förtjust i vanliga kanelbullar (vilket är konstigt eftersom jag älskar kanel och tycker om bulldeg, men tycker att de är ganska menlösa? Är Team kardemummabulle) men med frosting på är det hur gott som helst. Antar att du och Emil, foodies som ni är, kommer äta bullar på fredag? :)
SvaraRaderaHaha, ja, det är ju konstigt att du inte gillar dem? Jag tycker det är få saker som slår en äkta, nygräddad, kletig kanelbulle... Men däremot också svinlätt att göra torr och tråkig, och därför drar jag mig ofta för att beställa det på café.
RaderaÅh, hade önskat det! Men tyvärr blir det nog inga bullar på fredag då VI ÄR I PARIIIIIS :D :D :D
Just det ja! Känns ju spontant som att Paris slår att fira kanelbullens dag i Sverige med hästlängder ;)
RaderaHahaha, det håller jag helt med dig om! :3
Radera