Lösenord

onsdag, juni 26, 2019

Florida: Dag 6, Ensamdag

På tisdagen vaknade jag upp vid kl. 7, alldeles precis innan Emils alarm ringde. Han skulle upp och göra sig i ordning för andra dagen på Universal, men själv hade jag inga som helst planer för dagen. Jag satte mig och bloggade medan Emil kladdade på sig deodorant.


De åkte strax innan kl. 08, och jag hann vinka dem adjö innan jag traskade över till hotellets lilla fitness-center. Ja, det är verkligen litet - en liten hydda på innergården som ser ut precis såhär. (obs! speglarna gör så att det ser större ut än det är, men det är på riktigt bara en skokartong... typ lika stora som mina studios i Paris!).


Hade turen (och lyckan!) att råka slå på mitt gamla favoritprogram (som jag var helt besatt av mellan 10-16 års ålder) på tv:n. Gudars, har inte sett det på flera år! *Bonuspoäng* för dem som kan se vilket det är!


Så jag traskade i maklig takt på löpbandet och kunde inte riktigt slita mig när jag såg att det kom ett till avsnitt direkt efter det första. Helt plötsligt hade det gått 1,5 timme bara sådär.

När andra avsnittet var slut så tackade jag för mig och gick tillbaka till rummet. Tittade på youtube och åt en av de saftigaste mangos jag ätit. Det bara dröööp och rann om den när jag tuggade i mig den. Råkade göra en vit handduk helt gulprickig.....


Ångrade mig sedan bittert då jag fick mango-trådar mellan varje tand i hela munnen, och hade varken tandtråd eller tandpetare för att få bort det. Höll på att bli GALeN och stod desperat och pillade med min pincett i käften så att det började blöda i tandköttet. Jävla trådar. Att det ska vara så jävla svårt att njuta av någon en tycker är så gott!!!! #i-landsproblem

Fick till slut bort det mesta och kunde slappna av. Valde då att gå till poolen istället. Och där, vet ni, där levde jag LAJF....


 ... i typ en timme innan jag tröttnade. Hann läsa 5 sidor bok (innan jag tröttnade), doppa mig 4 gånger och torka lika snabbt (43 grader tjenamors). Men måste ändå säga att jag kände mig som värsta semesterliraren.

Gick tillbaka in till rummet duschade av mig och lade mig tillrätta i sängen. Slog upp datorn igen.


Efter en dryg timme blev jag hungrig och började knapra på den (åh så nyttiga!!) salladen jag köpt. Var mycket nöjd.


PRECIS när jag svalt sista tuggan skrev Emil. "Vi är på väg tillbaka och ska åka någonstans och käka, ska du med?".... 
Vilken dålig timing! Men nej tack, jag är mätt och belåten och klarar mig ett litet tag till.

Men däremot började det rycka i benen och kroppen önskade rörelse igen. Fick för mig att gå ut och gå de 100 meter längs bilvägen till 7Eleven som ligger där, för att se deras glassutbud. Ångrade mig direkt när jag kommit ut - det var stekhett trots shorts och linne, outhärdligt hett.


Helt meningslöst, då 7Eleven inte ens hade några spännande glassmaker. När jag kom tillbaka till hotellrummet bara 5 minuter senare (ja, det var ju inte längre än så!) så var jag redan lackad av svett över hela kroppen. Förstår inte ens hur det är möjligt.

Snart kom sällskapet tillbaka från Universal och svängde förbi hotellet innan vi alla åkte till Denny's. 


Då jag fortfarande har färskt i minnet hur god milkshaken på Denny's var senast, så kunde jag inte hjälpa annat än att beställa en även denna gång. Emil, som var riktigt hungrig, slog på stort och tog ett par monsterpannkakor till middag.


Salted Caramel Banana Cream Pancakes, närmare bestämt. Gigantiska, fluffiga, magiska pannkakor (jag vet för att jag fick provsmaka!!)... Och bestämde mig där och då för att (när det finns plats i magen) så skall jag beställa pannkakor där också. Nästa gång vi åker dit!

När alla var mätta och glada åkte vi tillbaka till hotellet. Emil hade blivit helt röd i nacken efter den heta dagen på Universal (och glömt smörja in sig).., och hela gänget helt slutkörda.

14 kommentarer :

  1. Du fortsätter att pricka in precis de saker jag har på min foodie bucketlist för staterna, great minds think alike!
    Sen satsar jag en guldtia på Charmed, har alla 10 säsonger men inte sett en glimt på säkert 8år....
    Hoppas semestern fortsätter leverera och var glad att ni slipper det regntunga Sverige!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, är det så? Får jag höra mer specifikt vad denna US-bucketlist innehåller? ;) Vilka saker har jag prickat in? ;) *lovar att jag säkert omedvetet kommer pricka in fler av dina framöver, har spektakulära planer*

      Haha, vad sött! Precis Charmed. Hade alla 10 säsonger också, när jag bodde med pappa, men slängde dem i flytten (då allt numera finns på hårddiskar, liksom).

      Regnar det i Sverige, alltså? Då har vi tur här!... Eller, fast kanske lite för varmt här ändå...

      Radera
    2. Hahaha den listan skulle bli milslång, men alla B&J’s, Cici’s, varje milkshake som dyker upp framför en och bara vallraffa längs hyllorna i en walmart i äkta amerikansk stil, alltså i en permobil och bara lasta i allt som har glass eller chokladbas!

      Åh brukade alltid titta på charmed efter skolan och bråka med mina vänner om vems krafter som var bäst, det var tider det!

      Stänkte lite här o där under veckans gång men tack o lov kom det svalka med skurarna iallafall (som fräknig albino är jag inte bästis med solen)

      Må gött!

      Radera
    3. AMEN brother!!

      Hahaha, gud, SJÄLVKLART Prue's... Och en Piper's. Vem vill inte kunna flytta saker, och sig själv, med tankekraft? Men att frysa andra känns också rätt rimligt (kan skippa explosionsdelen). Synd var det, för Phoebe var min favoritkaraktär men hon hade lätt sugigast kraft. Hur gick er diskussion? ;)

      Radera
  2. Kan det vara förhäxad du tittat på?

    SvaraRadera
  3. Blir lika exalterad varenda gång det kommer ett nytt inlägg om din resa. Framförallt på vad ni hittar för något att äta den här dagen ;) haha. En del av mig hade nog velat åka dit ändå för att få smaka lite på allt det goda. Men det är ju sådana absurda portioner att det nog hade känts lite bortkastat att köpa något och bara äta halva eller så. (tänker på cheesecaken igår :O )

    Skönt med ensamdag förresten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, så är det så för dig med (som för mig), att maten lockar mest? Det ÄR ju faktiskt det som är höjdpunkten med alla resor....
      Ja, gudja. Jag borde nog bara ha ätit halva cheesecaken med tanke på hur mätt jag blev (och den efterkommande ångesten), men det svider ju i hjärtat och jag vill inte svinna....

      Radera
    2. Det är mer sötsakerna från en del länder som lockar. USA har ju ett rätt bra (och spännande) utbud på det. Fast i ärlighetens namn är nog inte allt så gott som det ser ut? Eller? Minns när jag var 10 och min pappa hade varit i New York och köpt med godis hem till mig och syskonen. Det såg jättespännande och gott ut men smakade mest sött och konstgjort så tror ingen av oss egentligen gillade det.

      Annars är jag den personen som gör att det tar 3 timmar att välja restaurang om jag får vara med och bestämma. För att jag tycker att någon ser lite sunkig ut och en annan kanske inte alls är så fräsch som den ser ut. Gillar inte att äta mat andra tillagat (familj/vänner är ingen fara).

      Radera
    3. Nä, du har helt rätt i det. Mycket är ju verkligen artificiella smaker. Men vissa saker överraskar faktiskt..! Och mycket handlar det ju också om att "ha testat" allt som en sett på film/tv, och då blir det lite häftigare bara pga det.

      Hahaha, ja, då är du verkligen ingen restaurangperson! Ingen ut-och-dejta-person heller, antar jag? ;) Eller hur gör du om din "nya dejt" helt plötsligt skulle överraska med en restaurang och du inte ha kontroll över det?

      Radera
    4. haha nej den sortens dejt är inte min favorit. Jag och sambon kan nog räkna på handens ena fingrar vi varit på restaurang under de åren vi varit ihop. Eller, i alla fall där vi själva valt att åka iväg och äta. När vi varit iväg på saker osv så blir det ju alltid att man äter ute. Och jag har jobbat rätt mycket med veligheten så oftast går det bra nu för tiden.
      Och jag hade klarat av en överraskningsrestaurang idag. Garanterat i hemstaden för här har jag ju koll på vilka som finns.

      Radera
    5. Haha, ja, vilken tur! Jag tänker mig att du har "tvingats" lära dig i sällskap, som sagt, men att när du är själv i trygghetens lugna vrå så gör du vad du själv föredrar: stannar hemma :*

      Radera
  4. FÖRHÄXAD!!!!! Åh älskade skiten jag också. Hur var ensamdagen? Välbehövlig eller alltför ensam?

    SvaraRadera
    Svar
    1. GRYM du är!!! Så himla dåligt skådespeleri (märker en nu i efterhand, men på den tiden tyckte jag det var SÅÅÅ bra), men så mycket feelgood ändå liksom.
      Ensamdagen var så skön, bra och välbehövlig, verkligen! När jag sedan mötte upp gänget efter deras dag på Universal sprudlade jag av ny energi!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)