Lösenord

torsdag, april 04, 2019

Kroppkakor hos Emils farmor

Tisdagen började sådär. Fortfarande helt död i kroppen efter sommartidsomställningen. Kunde knappt ta mig ur sängen (trots att jag somnade lite efter 22?).

Åkte till jobbet, frid och fröjd. Sedan skriver Emil att han har en kurs på torsdagskvällen, måste boka om vår dejt. Jag blir genast irriterad. Alldeles lagom när jag skulle ta en selfie.


Irriterad slängde jag lite huggande meddelanden på messenger och han svarade i samma affekt. "Ha lite mer framförhållning!" var mitt budskap. "Vad är det stora problemet?! Vi kan ju lika gärna dejta imorgon!" var hans.

Till slut orkade jag inte skriva mer sura saker, så jag gav en dryg kommentar om att han kan göra som han vill. Efter det så löste det sig på något sätt av sig själv?


Så då var jag lugn och glad igen och kunde ta en icke-irriterad selfie! 


Ja. Det var ju liksom ingen grej egentligen. (Tror mycket spillde över från att vi faktiskt hade en konflikt i fredags?). Vad säger man - en olycka sker sällan ensam? Tror detsamma gäller konflikter, eller vad tror ni?

Jag läste lite litteratur i luckorna mellan besöken, och snart var det dags att stämpla ut. Jag saknade Emil en hel del.


Och passande var väl det, för på eftermiddagen hade jag stämt träff med Emils farmor Kerstin, som skulle bjuda på kroppkakor hemma hos henne! 


Emil var redan där och inväntade maten. Kroppkakor är en av hans barndomsfavoriter (på förstaplats kommer klimp och fläsk), och han såg så fram emot det.


Jag kan inte tänka på kroppkakor utan att samtidigt tänka på min egen farmor. Jag vet ju att hon avgudar kroppkakor och kunde äta (enligt hörsägen!) oändligt många som ung (eller tolv som var rekordet... eller hur det nu var.). Numera äter hon dem sällan, eftersom de är så omständliga att laga.

Tur att Emils farmor Kerstin fortfarande har motivationen igång, för då får jag smaka på de äkta småländska kroppkakorna (tror dessutom min farmor åt Blekinge-kroppkakor, som görs på rå potatis snarare än kokt).


Tycker mycket om dem! Godast är ju den kokta potatis-klumpen som är runt om. Fläsket och löken är bara bonus. Åt tre och blev proppmätt.

Men som alltid hos Kerstin slipper en inte undan dessert. Hon hade fixat fransk chokladtårta (från kartong), choklad och kex.


Tur nog för min mage så var chokladtårtan inte en favorit, så jag slapp få ännu mer matkoma än nödvändigt.

Vi satt ett tag i soffan och pratade om vardagen, om tiden som Kerstin var liten, och huruvida en skall köpa fritös eller inte.

Efter att tag tackade vi för oss, kramade Kerstin ett hjärtligt hej då (när hon sade "nästa gång bjuder jag på klimp och fläsk" så sken Emil upp som en skolpojke). Väl i bilen frågade Emil om vi inte kunde åka ut på glassjakt igen. Vi har fortfarande inte hittat en av de nya Magnum-glassarna..

.. Efter att ha gått bom på Ica Maxi, Ica Supermarket, Hemköp, Willys, Stora Coop samt City Gross... Så fann vi, på lilla Coop...!!!


DEN NYA MAGNUM: White Chocolate & Cookies.

Nu har vi till fredagskvällen, kan jag meddela! Vi åkte hem, jag lade mig och läste och Emil spelade mobilspel. Allt var frid och fröjd och vi har glass!!!! 

10 kommentarer :

  1. Haha ni är så Goa, trots att ni bråkar så löser ni det så fint :* Det är säkert som du säger, kanske ligger det efterdyningar av konflikten i fredags.

    Min syrras kille är från Kalmar och jag har aldrig smakat kroppkakor fören han gjorde det för flera år sedan. Men asså det har en sådan skum konsistens att jag inte fixar att äta det? Typ som hård potatismos blandat med innehållet i mitten.. njanjä.

    Jag måste börja smaka dom nya glassarna pronto! Varje gång jag ska köpa glass så tänker jag att nää jag köper godis istället för det håller längre.. så kommer jag hem och är fortfarande sugen på glass fast man mölat godis haha. Såatte nästa handling ska jag kolla vad maxi har för utbud!

    Pussinuss<33

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, det är en sak vi verkligen har som vi gör bra!! Vi kommunicerar och löser våra konflikter så fint <3 Och jag tror också att det ligger och gror lite missnöje från i fredags.

      Åh, vad spännande! Jag undrar om de gör de på rå potatis eller kokt potatis i Kalmar? Jag älskar den där sega, lite "ogräddat bröd"-konsistensen som är på potatisen runt om. Haha, jag vet inte varför, men det tilltalade mig rejält!

      JAAAA! GÖR DET! Och snapa mig om det ;) ;*

      Radera
    2. Jag måste kolla upp detta och återkomma! Men kan nästan tänka mig det är kokt eftersom dom är sådär "deg-mosiga"(?!). I will check! ;)

      Ohyeah!! :*:*

      Radera
    3. Gör det!! och skriv i snap :*

      Radera
  2. ÅH ALLTSÅ KROPPKAKOR <3<3<3 Jag tycker de godaste kroppkakorna har en fyllning av svamp, vi brukar utgå från det här receptet när vi gör kroppkakor: https://www.koket.se/svampfyllda-kroppkakor-med-brynt-hasselnotssmor. Finns typ inget godare!?

    Känns det inte ofta som att man är lite extra sårbar när man precis har haft en konflikt vilket leder till ytterligare konflikter över petitesser?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad spännande?!? Emil är inte superförtjust i svamp (som jag är), men kanske skall testa göra dem ändå??

      Jo, jag tänker att det måste varit något sådant. Jag är liksom lite extra känslig rent allmänt efter en konflikt, och det känns som att det är så lätt att det lätt blossar upp över ingenting senare också. Som att en inte "fått det ur systemet" ordentligt :O Har ni det så också?

      Radera
    2. Du måste testa dem! De är så goda <333

      Ja, tycker ofta att det känns som att man tassar runt på tårna efter en konflikt och att minsta lilla lätt missuppfattas... Vi har dock inte haft någon konflikt på ganska länge nu, det första året efter att vi hade flyttat tillsammans bråkade vi säkert en gång i veckan (och allt kändes sådär "varför ska vi bo tillsammans om vi ändå bara bråkar!?") men därefter har det känts som att vi har hittat våra platser i samboskapet och att vi vet bättre hur vi båda fungerar. Men precis som du skriver är ju konflikter hälsosamt, det leder ju ofta till något bra i slutändan <3

      Radera
    3. Men då skriver jag upp det på min "att testa laga"-lista!! Kan tyvärr ta ett tag innan jag tar itu med det, dock, hehe, för har så starka invanda mat-favoriter som cirkulerar stadigt :P

      Oj, vad skönt??? Jag är alltid van vid att det är tvärtom - att man i början inte bråkar för att allt är så nytt och förälskelse och en har tolerans och all den skiten, och sen helt plötsligt efter ett par år början en störa sig på ALLT den andre gör? Haha, men för er är det alltså tvärtom? :D

      Radera
  3. Kroppkakor har jag aldrig ätit. Påminner det om något?
    Så fint att se hur ni tacklar saker ihop.
    //Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske lite som dumplings? Fast med mycket mycket mycket tjockare deg.

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)