Lösenord

fredag, april 05, 2019

Huvudrätt och dessert på två olika restauranger

Eftersom Emil var tvungen att ändra planerna, så flyttade vi fram dejt-night en dag. Jag slutade tidigt från jobbet (och besparar er samma gamla vanliga bilder på mitt skrivbord och kontor), stack till Friskis, gick en powerwalk på löpbandet och gjorde mig i ordning.

Fortfarande rödflammig (men ren!) så tog jag ett par selfies i Friskis helt tomma omklädningsrum.


Hej då Friskis! 


Jag gick ut i solen och väntade på Emil som strax skulle hämta upp mig med minin. Det var alldeles vårigt och soligt, men tyvärr blåsigt, så det kändes kyligt. Fastän det var 7 grader varmt!


Vi for till Fazana - en av de mest högaktade pizzeriorna i stan. Det var länge sedan vi var här nu (kanske för att vi alltid råkar hamna på ät.?)


Vi slog oss ned vid ett bord vid fönstret och beställde mat direkt. Och en selfie. I ärlighetens namn kände jag mig sjukt oattraktiv just då (alltså självuppfattningen svänger som en pendel), men det lyckades Emil råda bot på med lite handhållning och ömma blickar.


När maten kom in på bordet försvinner alla världens problem. Det är något med mat. Så jävla gott bara. Emil beställde en bbq-pizza med barbecuesås, kyckling, lök, spenat och parmesan.


Jag tog min "nya" favorit (den jag tagit tre gånger på raken nu). Grönkålspizzan med friterad grönkål, stekt fläsk, mozzarella, parmesan och INGEN pepparrotscrème.


Så fasligt god!!

Medan vi satt och åt pratade vi om de i vår närhet, och vad de har för favoriträtter. Vi kom fram till att Emil inte hade någon aning om vad hans farmor, far eller styvmor har för favoriträtter, och jag gissade (relativt träffsäkert, tror jag!) på vad min farmor och farfar gillar. (Emil skall sätta detta på prov nästa gång vi hälsar på dem, så får vi se om jag hade rätt).

Vi pratade även om hans favoriträtt: klimp och fläsk, och min: ... Ja, traditionell fransk nygräddad baguette, alternativt tryffelpizza. Det är mina favoriträtter, det.

Efter att vi ätit hade vi båda inte hunnit fram till matkoma, när jag kläcker kommentaren.. "Vore det inte gott att testa äppelpajen från ät.? Vi är ju alltid så mätta när vi ätit där, så vi orkar ju aldrig testa den."

Emil är matförslagens största fan. Vi åkte med bilen genom stan till ät. - och skrattade åt det faktum att vi än en gång hamnade här. (Petra, du hade rätt!).


Vi fick ett bord ute på den inglasade terassen denna gång, och spanade in de två rätter på dessertmenyn som vi ännu inte testat.


In kom de med varm äppelpaj och vaniljglass, tillsammans med smörstekt brioche med nutellaparfait, karamellsås, chocolate chip cookie och hasselnötter.

Alltså SÅ GOTT. (Men så små?! Betalade vi en hundring var för dessa mini-desserter?)... Men tur var väl det, för när vi väl delat på desserterna så kom matkomat som ett brev på posten.

Vi åkte hem, och medan Emil tittade på inkomna deklarationsdokument och satte på en tvätt, så drack jag pepsi max i köket. (Blir alltid så törstig av matkoma).


Sedan tittade vi ikapp PH för veckan, och somnade runt halv elva. Kanske lite för sent egentligen - men det är svårt att slita sig från feströj och sex i tv.

14 kommentarer :

  1. Alltså herreguuu’! Det ser ju helt fantastiskt ut. Och känner starkare och starkare att jag bara måste till ät. Ah!! Du har sålt in det mycket väl, hehe.

    SvaraRadera
  2. Vet hur det är när utseendesjälvförtroendet är på botten men du STRÅLAR. Ärligt.

    Desserterna såg najs ut men tycker typ alltid det är sådär med efterrätter, för dyrt, för lite och typ aldrig så gott som man vill haha (oftast för att man är för mätt hehe). Pizzorna däremot!!!!! Mmmmm. Aldrig ångrat en pizza.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men gulle du!!! :'3

      Ja, men precis. Håller med om att dessert oftast är bäst hemma - när en hunnit smälta mat och samtidigt kan kontrollera helt själv storlek på portion. Och du har helt rätt i det - pizza är aldrig fel. Speciellt inte på Pupetta ;)... Kan du inte berätta om den godaste pizza du ätit??

      Radera
    2. Åh, svårt! Har nog inte ätit min godaste pizza ännu men det finns ju några som ligger i topp helt klart. Det finns en pizzeria i Norrköping som heter Fyrkanten som har väldigt vassa "vanliga" pizzor. Det är liksom en helt vanlig pizzeria vid en väg, så lokalen är skittråkig men pizzorna är riktigt bra! Brukade alltid stanna och äta där med familjen på väg hem från Kolmårdens djurpark när jag var yngre, så det är förknippat med många väldigt fina minnen också. Sen tror jag många av mina bästa pizzaupplevelser (eller matupplevelser överlag!) mer handlar om upplevelsen kring pizzan/maten.

      Radera
    3. Men wow? Nu blev jag nyfiken. Norrköping kanske vi ska till i helgen ju...! (fast sedan har Emil tjatat om pizza hut så tror inte han skulle gå med på något annat). Är det liksom inte napolitanska då, utan helt svenniga? Och ändå så goda?? *får inte ihop det*

      Ja, men så är det ju! Upplevelsen gör ju känslan och omdömet komplett <3

      Radera
    4. Haha, har ni plats över i magarna kan ni ju svänga förbi och dela på en hehe! Googlade lite. Framröstad som Norrköpings godaste pizza 2017 haha! Men ja, helt svenniga så kanske inget för er med lite mer intrikat smak höhö

      Radera
    5. Haha, vi får se!! Jag är inte den som är den ;)

      Radera
  3. Som jag skrev på snap- du och läppstift är fasen goals!! Du passar så himla bra i det. Ja hela du strålar och bra att Emil fick dig att ändra dig med sin beröring och blickar ;*

    Hahaha så roligt att ni hamnade där! Efterrätterna ser helt gudomliga ut och på bild inte såå små ändå? :D

    Jag älskar PH, mest hjärndöda men underhållande programmet ever ;) vem hejjar ni på?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, fina du!! :*

      Haha, nej, okej, briochen ser väl rätt stor ut, och den var väl okej i storlek för priset.. Men äppelpajen var så liten? Och dessutom minns jag när jag beställde Cookie Dough-desserten för ett tag sedan: den var TOKGOD, men alltså minimal?!

      Hahah, jag hejar på Mcuz, alltid!!! Och så hatar jag typ Arvid. och Erica som är odräglig. Gillar Emma också, och blir sååå provocerad av Haidars dumhet. Går ut över alla tjejer som gillar honom, liksom? Vad tycker du? :)

      Radera
    2. Jag hejar också på Marcus! När jag kollade första avsnittet så tänkte jag mig att han var en typisk player, men icke! Han vill man ju bara krama och aldrig släppa... Erica är ju helt å tjottahejti såå skönt att hon åkte dit pepparn växer! Arvid och Haidar klara jag mig absolut utan, båda kör sånt frispel så jag har lust å kasta en bajskorv på teven. Den nya tjejen Alexandra(?) kommer nog inte bli långvarig heller förhoppningsvis, det är något med hennes röst som stör mig enormt mycket. Pipig typ?

      Radera
    3. Hahaha. Ja, och hon verkar sjukt naiv??? Tror hon verkligen Haidar gillar henne?

      Radera
  4. Alltså om halv elva är sent när brukar du somna? För mig är halv elva tidigt och innebär drygt 8h vilket jag mycket sällan lyckas med om vardagarna:p
    //Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, brukar försöka sova vid 22 redan, men det händer ju tyvärr sällan. 22.30 är typ standard. Men eftersom det varit så jobbigt att gå upp på sistone borde jag egentligen lagt mig tidigare denna kväll för att "ta igen" lite sömn.

      Men oj, går du upp så sent? Jag måste gå upp runt 05.45 typ för att hinna vara på jobbet kl. 07...

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)