Lösenord

tisdag, april 02, 2019

Glassrecension: GB Gräddglass Kladdkaka

Detta var glassen som Emil var som mest sugen på. Medan jag höll hårt i min morotskaka-glass i butiken, så snodde han  åt sig en kladdkaksglass. Jag tyckte det var rätt gjort (nivet, alla glassmärken har väl redan gjort något liknande?), men alltid spännande att prova!

GB Gräddglass Kladdkaka
Fikaglass med kladdkaksbitar och sås



Smak: 5/10
Helt ärligt? Smakar som trött, GB chokladglass. Lätt och fluffig (dvs ingen densitet whatsoever) och smakar svagt av choklad. Kanske är jag bortskämd av andra märkes överdådighet i detta?

Utseende: 2/5
Ser väl helt okej ut. Som trött chokladglass? (ja ni hör ju hur bitter jag är!).

Tillgänglighet: 2/5
Fann den i City Gross, men helt säker på att den kommer dyka upp överallt inom kort.. (om reklamen håller vad den lovar).

Upplevelse: 4/10
Även här en relativt låg poäng. Glassen smakar choklad, men inte rikligt och den är väldigt lätt. Luftglass - så som GB brukar göra. Det blir aningen bättre med såsen, men även här är kakbitarna mjuka och inte allt sega och tillfredsställande som en tänker sig en kladdkaka. Näe, GB, det här gjorde ni inte bra....

Totalt: 13/30

6 kommentarer :

  1. Hu! Avskyr trött menlös glass. Den enda luftglass som är god är den i fyrkantigt paket med krossad choklad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eventuellt GBs Bigpack Ischoklad!... Barndomsnostalgi!

      Radera
    2. I såna fall ihopmosad så att luften försvinner men innan den smält!

      Radera
  2. Den glassen låter ju ärligt talat inget vidare... Har ni testat att göra egen glass förresten? Tänker att morots- och kladdkakeglassen säkert skulle bli godare om man tillverkade den själv!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, det har vi faktiskt! (Läs om det fantastiska äventyret här: http://sockerskrin.blogspot.com/2018/01/heldag-i-sangen-och-hemgjord.html) ... Vilket är också anledningen till att vi inte har gjort om den, haha!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)