Lösenord

måndag, april 01, 2019

Ett foto i timmen: Vid omslaget till sommartid

En alldeles vanlig söndag - trodde jag, ja! Det var natten då det blev sommartid, och en snubblade runt som ur balans hela dagen. Tänk, var det såhär jobbigt att ställa om klockan när en var barn också? Minns inte. I vilket fall - här kommer (typ) ett foto i timmen!

09.54 (eg. 08.54) - Går upp och ser att det yr snö där utanför?! (blir - som kidzen säger - LaCkKk!)



09.55 - Försöker fota men det ser inte alls lika virvlande och hektiskt ut på stillbild.
(men tro mig - utanför var det riktig snöyra!).



11.44 - Emil och jag har åkt till Friskis. Vi promenerar på löpbandet med denna utsikt.
(för det var då inte trevligt att promenera utomhus, som först tänkt).



12.51 - Utsikten från ICAs parkering - vi är klara och har åkt iväg på glassjakt. Vi behöver lite gott till kvällen.



14.25 - Jag ställer mig och lagar morotssoppa.
 (Jag lagar alltid måndagens middag på söndagen, så att den får stå och gotta sig och vi kan äta direkt när jag kommer hem sent efter träning på måndagen).



14.28 - Emil och jag nallar från en favoritchoklad medan jag lagar mat.



15.22  - Morotssoppan är klar och smakar gudomligt?! Det är första gången jag kokar morotssoppa, och jag inser att detta kan bli en ny favorit.



15.47 - Snöyran är som bortblåst och jag går ut och letar vårtecken. En halvtimme promenerar jag, med podd och musik och fågelkvitter i öronen.



16.11 - Jag slänger mig ned bredvid Emil som spelar nintendo i hobbyrummet. Vi dricker varsin burk kall pepsi max och jag suckar högt av välbehag.



17.30 - Dags för soffmys! Jag bäddar i ordning i soffan, tänder ljus, drar ned persiennerna (och låtsas som att det är dåligt väder ute).



17.40 - Emil plockar fram våra glassar (Magnum!!!!) och sätter på en tonårsfilm på Netflix.



18.52 - Emil är helt inne i filmen.



21.21 - Det är sent och jag skall precis krypa ned i sängen. Fast först är jag sugen på en rostis med ost och mjukkokt ägg.



21.47 - Har borstat tänderna och ligger nu nedkrupen i sängen med bok. Har visitkortet från Pupetta som bokmärke. Saknar Paris. (boken utspelar sig dessutom i Paris, i det kvarter jag brukade bo!).


... Och sen...

Sen kommer Emil in och lägger sig hos mig, och efter vi släckt ligger vi fortfarande i två timmar och pratar om hur det känns att bli dumpad/göra slut, att förlora en anhörig (och skillnader i känslo- och kroppsreaktion), misstag vi gjort i våra tidigare relationer, utvecklingsområden hos oss själva, och slutligen vad vi lärt oss av varandra i denna relation.

Vi fick inte mycket sömn den natten - tacka sommartid för det!

8 kommentarer :

  1. Åh, spännande med morotssoppa! Och jag kände samma frustration när jag såg snö (?!) på söndagsmorgonen. Blä! Men sen blev min dag rätt mysig ändå, med dagsbio (Dumbo!) och smågodisätande hela dagen igenom. Trist att sommartidsomställningen blev så jobbig för er! För mig har det aldrig varit några problem, antagligen för att jag aldrig har haft någon riktig dygnsrytm, skulle jag tro...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men gos!! Bio och godis lät som en fenomenal dag!
      men hur gör du om du inte har någon riktig dyngsrytm? är inte DET jobbigt i sig bara?

      Radera
  2. Isch för sommar- och vintertid. Jag var SÅ bitter imorse när klockan ringde och det återigen var mörkt ute!? Här har man äntligen vaknat någorlunda lätt om mornarna tack vare vårljuset, men neeej då ska man ställa om klockan och förstöra det. 😂

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag håller med, det är bannemig det värsta!! Att det nu blev mörkare ute? Jag som typ lever för att det skall vara ljust....... jävla värld.

      Radera
  3. Blev så chockad när jag såg din snap, för här i Göteborg var det strålande sol och vår :o
    Låter annars som en väldigt mysig helg!!
    Har två frågor hehe:
    - Har du recept för morotssoppan? Blev sjukt sugen 😍
    - Vill du dela med dig av vad du och Emil kom fram till? Tycker allt sånt är sååå intressant och älskar också att ha sådana diskussioner!

    P.S såg recensionen i förra inlägget, ska så köpa den glassen nästa gång 😀😍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, oj?!? Hade helst velat vara i Göteborg då, kan jag säga!

      Ah, morotssoppan! Superenkel! En gul lök, några vitlöksklyftor, fräs i olja, i med slantade morötter, vatten, koka 25 min, i med grönsaksbuljong, koksflingor och spiskummin mixa, ett paket gräddfil och så salt och peppar! SÅ GOTT!!!

      åh, jösses, vad vi kom fram till.. Det var så så så mycket, svårt att få ned i en liten kommentar såhär. Vissa saker rätt privata också (vill inte hänga ut Emil och hans ex i deras förra relation).. Kan kanske vidareutveckla en av delarna, säg "vad vi lärt oss av varandra" i ett eget inlägg :))))

      JA KÖP DEN KÖP DEN! <3

      Radera
    2. BLEV SÅ HUNGRIG NU (ska äta lunch snart haha) Tack för receptet! 💕

      Förstår precis! Jaa om det känns rätt får du gärna göra det!

      Will do will do 😏

      Radera
    3. MUMS! Vad blev det till lunch? :D

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)