Lösenord

söndag, mars 31, 2019

Glassrecension: Ben & Jerry's Coconutterly Caramel'd

En av de få veganglassar jag faktiskt varit sugen på är denna - jag har alltid tänkt mig att den skall likna Coconutterly Fair som fanns för ett par år sedan, och som snabbt hade nässlat sig in i mitt hjärta. Jag är inte världens kokosfan egentligen, men när den används rätt kan det vara förjävla gott! Och tillsammans med kakor och karamell? Tror det kan bli hur bra som helst.

Ben & Jerry's Coconutterly Caramel'd (Non-Dairy)
Veganglass med kokossmak med karamell- och kakswirls och chokladbitar


Smak: 7,5/10
Första tanken kring glassbasen är att den smakar kokos. Massor av kokos. Lite som att glassen är gjord på kokosmjölk istället för grädde? Det blir tydligt direkt att det inte är tal om någon vanlig gräddglass, men samtidigt.. Funkar det? Tillsammans med karamellsåsen, kakbitarna samt de mörka chokladbitarna blir det en riktigt bra kombination. Jättegod, faktiskt!

Utseende: 4/5
Tycker den ser kalashärlig ut med smulorna från kakorna, antydan till karamellsås och bitarna av choklad.

Tillgänglighet: 3/5
Har sett den på en del större butiker med stort sortiment, men de mindre butikerna köper inte in veganglassarna.

Upplevelse: 8,5/10
Mäktigt gott! Älskar kombinationen av kokos, karamell och choklad. Speciellt chokladbitarna gjorde glassen superb, med crunch och en mörkare konstrast till kokosens sötma. Jag sade till Emil: "Den är lite som Cinnamon Buns... Den har en så distinkt smak, att den fungerar inte alltid.. Men när man väl är sugen på den.. DÅ JÄVLAR finns det inget godare." . Jag blev riktigt imponerad av denna smakexplosion och tycker att den faktiskt påminner lite om Coconutterly Fair - om inte bättre?

Totalt: 23/30

Ett riktigt högt betyg! Finns stor chans att denna inhandlas igen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)