Lösenord

torsdag, mars 21, 2019

Lunchdejt och Fru Gå-man

I tisdag lyxade jag och Emil till det, skall ni veta, och tog långlunch! Det är ofta väldigt svårt för Emil att ta sig från sitt jobb överhuvudtaget, och oftast jobbar han genom luncherna. Denna gång hade han ordnat så att han kunde komma ifrån, och vi bestämde lunchdejt på ät.


Emil hade den geniala idéen att dela på en oxfilépizza, samt mac'n'cheese-kroketter med tryffelmajo. Det blev en alldeles perfekt lagom lunch! (och gott så in i helskotta var det).


Vi båda skrev till varandra när vi skilts åt, medan vi var på väg till våra respektive arbetsplatser. "Tack baby!", "Åh, så mysigt det här var!", "Tack för att du bjöd!", "Det här måste vi göra om!" (ni vet, sådär lagom puttinuttigt).

Extra glad var jag (mer än att jag var mätt i magen av jättegod mat), för att den molnfria himlen lyste klarblå i olika nyanser. Och att jag såg en Fru Gå-man. Henne blir jag alltid glad av.


Jobbet lunkade på, och när vi kom hem så åt vi middag framför dokumentären Leaving Neverland. Det var en så avskyvärd historia att jag blev alldeles illa till mods, och till och med spyfärdig.

Tröstade mig själv när värsta illamåendet gått över, med lite glass. Råkade bli hela burken (oops).


Sedan gick jag och Emil och lade oss - han spelade nintendo switch och jag läste bok. En himla fin kvällsrutin vi har fått till, tycker jag.

Har ni sett 'Leaving Neverland'? Berätta, vad är era tankar?

6 kommentarer :

  1. Ja jag har sett både den (alldeles för trovärdig...) och surviving R.kelly nu i förra veckan, denna vecka. Hemskt. Och så fruktansvärt att man verkligen inte vill se för att man tycker om personens musik och då vägrar tänka att det kan finnas en dålig person där bakom.
    Med MJ är det ju dock skrämmande att föräldrarna låtit barnen sova med honom ensamma. Men det var väl just det att han framstod som ett barn själv att de inte tänkte att han kunde göra en fluga förnär. Men groningen är ju hemsk. Att kunna manipulera hela familjer så är ju galet. Och hur skrämmande enkelt det ändå är när det kunnat ske SÅ många gånger.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är så obehagligt och skrämmande... Jag kan förstå hur det hänt, men kan inte riktigt smälta innebörden...

      Radera
  2. Har sett den! Vidrig är den. Och kan för mitt liv inte förstå dem som misstror att det har hänt? Det märkligaste tycker jag definitivt är mödrarnas handlande (eller de vuxna överlag men mammorna syns ju mest i dokumentären) eller icke-handlande kanske man ska säga....Hur kan man låta sitt väldigt unga barn ha en sådan tät och nära kontakt med en vuxen, uppenbart udda man? Liksom att de sover i samma säng utan att föräldrarna tycker att det är någonting fel med det?. Att de pratar i telefon flera timmar om dagen??? Det är FÖR mycket konstigt för att man inte ska ana någonting tycker jag. Puh. Stackars barn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fullständigt avskyvärd!!

      Ja, jag kan förstå att de måste varit star-struck av något slag? Känt sig speciellt och sett mellan fingrarna? Inte ens kunnat föreställa sig av någon som de idoliserar så pass? Det är avskyvärt i vilket fall.

      Radera
  3. Inte hittat faktiskt. Var på en föreläsning förra veckan som en kriminolog höll om barn/ungdomar på nätet som var nog så tung så inte orkat med något mer tungt just nu.
    Roligt med Fru Gå-man skylten! Visste inte ens att sådana fanns.
    //Em
    Ps. Vilken pangdag ni hade i Stockholm :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch, nej, en får prioritera vad en orkar med. För det kan verkligen bli tungt med för mycket misär på en gång!
      Visste du inte? Har du inte sett sådana där du bor? :)

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)