Lösenord

onsdag, januari 02, 2019

Nyår 2018: Plankstek och godis som smakar diskvatten

Vi vaknade upp runt 10-11-tiden i Nattis säng, och låg och snoozade länge innan vi klev upp. Nyårsafton, och vi hade förväntansfulla planer om kvällen. Fin nyårsmiddag på en av våra favoritrestauranger Bistro Bon, och sedan nyårsfest hos Jangi.

Men först - CHILL HELA DAGEN.


.... Förutom den halvtimmen som jag lyckades lura ut Emil på en promenad. Han lånade Nattis mössa, som satt som en trång förhud på hans lilla ollonhuvud.


När vi kom hem kastade vi oss i soffan igen, och tillbringade flera timmar med smörgåsar och mer glass i horistontellt läge med en hel säsong Modern Family på Netflix.

När klockan närmade sig 17-tiden var det dags för oss att göra oss i ordning, och 18:30 stod vi selfie-redo i nyårskostym!


Vi svarade på Nattis lapp genom att skriva ett eget meddelande. 


Jag hade råkat ta sönder ett glas och sedan hade vi köpt två Marabou-kakor som tack för sovplats. Ser ni något särskilt med vårt svar?

Klockan 19:30 hade vi bord bokat på Bistro Bon - vårt franska bistro på Södermalm. Jag beställde in en plankstek - perfekt nyårsmiddag! Så himla gott!!


Emil var världens sötaste. Ni ser inte vad han äter, men det var pepparstek med potatisgratäng. Potatisgratängen var ess.


Det var en riktig höjdarstämning på Bistro Bon - nyårstutor delades ut och alla satt med antingen hattar eller glitter i håret och blåste i sina tutor. Lite för stimmig stämning för Emil och mig - antagligen för att vi hade för lite alkohol i oss (dvs: ingen alls).

Innan och efter vi njöt av vår nyårsmåltid, så skrev vi ned årets utvärdering. Det gjorde vi även 2017, med kategorier som "tre saker vi aldrig kommer glömma" eller "tre saker som förändrat mig" eller "tre saker jag lämnar bakom mig". När vi gått igenom den, skrattat och kysst varandra, så tuffade vi vidare med bilen.

Jangi hade bjudit upp till nyårsfest hos honom! Där befann sig tre gamla klasskamrater från när jag gick i högstadiet (så roligt att träffa dem, och så konstigt!!), och några nya ansikten. Till exempel Jangis nya flickvän, en vän till en vän och dennes tjej. Emil kände däremot ingen förutom Jangi (som han träffat en gång på kräftskivan) och mig.


Christer och Johanna dök också upp! Vi spelade mordspel, åt chips, drack alkohol (måste jag fortsätta förtydliga varje gång att jag dricker läsk, eller säger det sig självt?) och åt godis som hade mystiska smaker. Godis-roulette, kan vi kalla det, när en får ta en böna med en färg - som antingen kan ha en god eller en äcklig smak. Bilden nedan visar när Christer råkar få en godis som smakar ruttet ägg snarare än marshmallow.


Själv råkade jag få en som smakade diskvatten, vars motsvarighet hade smakat vaniljtårta. 


Vi satt och snackade, skrattade, lärde känna varandra och hade en riktigt bra kväll! När tolvslaget närmade sig satte de flesta på sig jackorna och klev ut på Jangis balkong. Han bor på elfte våningen.




Emil fotade.


🎇🎆🎇 GOTT NYTT ÅR! 🎆🎇🎆


(okej det där var en fisraket som jag fick med på bilden - det smällde egentligen överallt omkring oss!)

Här får ni ett par supersuddiga bilder på oss!


OCH CHRISTER-MINISTER.


Vi stannade kvar ett tag och såg på när majoriteten drack sig fullare och fullare - men vid 2-tiden så tackade jag och Emil för oss och satte oss i bilen igen. Emil bestämde sig för att köra vägen hem (han hade hållt sig alkoholfri hela kvällen också) för att få vakna upp hemma.


I bilen sade Emil: "Sådan bra kväll det blev! Vi åt en sjukt god middag, alla var så trevliga, och Christer dök upp..! Jag tycker verkligen om Christer. Jag är så nöjd!"

Sedan hämtade vi upp sötpotatispommes med tryffelmajo och cheeseburgare på Donken, som vi åt som årets första måltid. Tillsammans med överbliven kakdeg och pepsi max.

När vi somnade i vår egen säng var klockan 03:30.

Hur var ert nyår?

9 kommentarer :

  1. Åh, har ni skrivit varannan rad på meddelandet? Ni skriver ganska lika i så fall, men jag fick direkt känslan av att det var skrivet av två personer, innan jag hade läst din fråga ens.

    Vilket roligt nyår ni verkar ha haft! Kul med spel, och att ni båda tycker så mycket om Christer. Är också nyfiken på din och emils årslista, är de för privata?

    Mitt nyår var ganska bra. Vi var hos sambos gamla vänner. Fick jättegod mat och drack massa sprit. För mig kanske snudd på för mycketflr jag har inte riktigt tuneat in hur mkt jag kan dricka nu när jag dricker väldigt sällan. Men det var kul :) och nej, jag tänker att du snarare kan förtydliga om du dricker alkohol, än att varje gång behöva skriva att du inte gjorde det :) gött nytt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, nästan! Det är vartannat ord ;) Tänk att det var så svårt att se - själv tyckte jag det var uppenbart (men det kanske är för att jag var med).

      Nä, det tror jag väl inte att de är.. Däremot är listorna rätt långa, så jag vet inte hur intressanta de vore att plita ner här :P

      Vad trevligt det lät! Att vara hos andra tycker jag är optimalt - så tradigt att hosta något så hype:at som nyår. Vill INTE bära det ansvaret att dra i allt längre, för det blir så lätt en energitjuv.

      Bra! Då gör jag så! :D

      Radera
  2. God fortsättning!! Ert nyår verkar ha varit toppenbra.
    Jag sitter här och försöker granska er lapp och se vad som är det särskilda, haha (till mitt försvar fungerar inget av det tekniska på jobbet idag så jag kommer inte åt mitt arbete). Har ni skrivit vartannat ord i svaret?? Handstilen ser lite... spretig, ut. No offense till den som har skrivit om jag nu gissar fel.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag tycker att läsning av min blogg på arbetstid är FULLT acceptabelt. Uppmuntras, till och med!!

      och ja! Fullpott, Sarah! Ser väldigt spretigt och fult ut, och som du säger skrev vi varannat ord. Så fult skriver varken jag eller Emil i en helhet, hehe!

      Radera
  3. Såg ingenting på lappen förrän jag läste kommentarerna som kommit och insåg vad det var. Hur jag nu kunde missa det för när jag väl sett det var det tydligt. ;)

    Vår nyår var planerad som en lugn hemmakväll med god mat och film. Men i sista minuten blev vi inbjudna på middag till ett par gamla kompisar till sambon. Det var mycket trevligt att faktiskt få umgås lite med andra människor vilket jag knappt gjort i sommar/höst pga dåligt mående som en följd av graviditeten. Vi hade sagt vi skulle åka hem vid 22-tiden pga tidigare nämnda sak (som jag känner lite som med din alkohol, behöver jag ens nämnda det längre :P) men klockan var 23:45 innan vi satte oss i bilen för det är ju alltid så trevligt. Då var jag dock redigt trött. Vi hann in till staden innan tolvslaget som firades i bilen vid kanten av vägen med utsikt över större delar av staden och fyrverkerierna. I hela 4 minuter innan vi vände och körde hemmåt och låg i sängen till 00:30 ;) helt perfekt om du frågar mig!

    God fortsättning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, visst är det???

      Oj, hur sent är sista minuten? Hur lyckades du skifta om bara sådär? (jag kräver minst en dag för att kunna "ställa om", annars blir jag helt nipprig). Och gud vad kul att ni hade det så trevligt! Att ni stannade så länge är ju verkligen en bevis på det. Och bebis protesterade inte?

      och hur movie-moment att titta på fyrverkerierna från en bil? Så romantiskt, och så smart!!!! Det borde jag och Emil kanske göra nästa år....

      God fortsättning! :*

      Radera
    2. En av de andra som skulle vara med bjöd in oss den 29e och då nämnde sambon att vi nog kunde få åka dit. Sedan blev vi mer officiellt inbjudna av värden dagen därpå. Så jag hade ändå 2 dagar på mig. Men jag är lite svältfödd på sociala kontakter som sagt så även om jag inte gillar spontana ändringar hade jag kanske köpt det den här gången ändå ;)

      Bebis mådde så bra, så bra. Det är mer jag, eller snarare min kropp, som protesterar då den mår så där. Har lite problem med blodtrycket. Inget som påverkar bebis dock :) Som tur är!

      Det kändes lite romantiskt faktiskt så kan helt klart rekommendera. Varmare än att stå ute var det också. I alla 4 minuter innan vi ville hem och sova ;)

      Radera
  4. Att ni skrivit vartannat ord. Tyckte det syntes väldigt tydligt på era R.
    Nyår firades på en stor balkong i värmen, lite bubbel och en fin familj på det :)
    //Em

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)