Lösenord

tisdag, januari 01, 2019

Arkadspel och shuffle board på årets näst sista dag

Söndag, 2018's näst sista dag, så började jag och Emil dagen med en resa norrut i vårt vackra vinterland. (Ja, jag kan njuta av snön när jag sitter i en varm bil med full sätesvärme på). Vi hade packning för minst en natt, och tänkte tillbringa skiftet till det nya året i hufvudstaden.


Men dagen före nyårsafton (.... alltså denna dag) hade jag och Emil stämt träff med Christer och hans flickvän Johanna, och tänkte liva upp eftermiddagen med lite spelhäng! Emil hade innan googlat upp ett ställe vid Odenplan som har arkadspel, flipperspel, biljard, pingis, shuffleboard och givetvis bar. En lekplats för vuxna, skulle en kunna kalla det. Vi fickparkerade bilen mitt i stan och mötte upp våra kompanjoner.


Med fickorna fyllda av spelpoletter så hängde på låset vid öppning klockan 15, och blev insläppta först av alla.


Var skulle vi börja?! Bilspel, musikspel, snabbhetsspel, DJ-spel, MarioKart-spel, trumspel, zombiespel, pianospel, dansspel, skjutspel....


Johanna och Christer spelade något gulligt japanskt skjutspel. Bara japanerna som kan göra skjutspel kawaii~.


Emil slog sig ned vid trumsetet som sitt första spel. 


DANCE DANCE REVOLUTION. Christer och Johanna klarade två låtar, jag och Emil klarade tre.


Vi var glada och hade riktigt kul, allt bland epilepsiframkallande neonblinkande lampor och huvudvärkskittlande gälla melodier från varje maskin.


När vi gjort slut på våra poletter så spelade vi några omgångar pingis. Christer var in it to win it.


För att avsluta med ett parti shuffle board. Det var första gången för mig och Emil, och det var riktigt kul (men så svårt!). Vi spelade grabbarna mot damerna, och grabbarna tog på något vänster hem det hela. Men jag och Johanna spelade bäst, faktiskt.


När vi varit där i tre timmar var det dags att skynda vidare till kvällens restaurang. Christer hade bokat bord på ett ställe som heter Köttmästarn.


Ett ställe som - inte helt otippat - specialiserar sig på bra kött. Den dyraste köttbiten en kan köpa är en wagyu-biff från oxe som kostar 1290 kr för 180 gram!!!!!

Johanna och Christer lät mig fota till bloggen. 


... och fotade tillbaka! Här är vi! Jag är kär i han som sitter bredvid!


Att punga ut 1,3K för en köttbit kändes inte helt rimligt just denna kväll, så jag beställde en högrevschili med koriander, gräddfil, jalapeñopicklad rödlök och tomatsalsa.


Och Emil tog en wagyuburgare för 300 kronor, som tyvärr inte var värd priset. Lite torr. 


Christer och Johanna tog varsin köttbit (för det mer humana priset 200kr/köttbit) och var nog mest nöjda med sin mat. Attans, vi borde tagit en köttbit vi med!...

Under middagen pratade vi om allt möjligt. Så VANSINNIGT nöjd över att Emil kommer överens med Christer så bra. I ett samtal kom vi in på våra glasspreferenser och Christer pratade gott om sitt favoritglassmärke - Tre Vänner. Det är ett märke som jag och Emil aldrig smakat (säljs inte i Nypan), och Emil blev direkt såld på att vi skulle smaka Christers favoritglass redan ikväll.

Emil och jag hade fått tillåtelse att sova i Nattis lägenhet medan hon är på semester, och på vägen dit stannade vi på ICA för att testa den omtalade glassen....


... Vad vi inte visste var att Nattis hade ordnat så fint för oss, och till och med hade en burk Tre Vänners-glass i sin egen frys!


Hur söt är inte min syster?! (ja mjölken var sur).

Så vi slog ihop Nattis glassburk med våra inköp av glass, pepsi max och naturgodis, och gjorde oss bekväma i soffan hennes.


Vi hade en så mysig kväll med film och moff, innan vi bäddade i hennes säng och sov som kungar. Jag försökte vara uppe så länge som möjligt (för att orka vara vaken efter midnatt på nyår) och lyckades faktiskt till 01:30!

När vi vaknade hade vi årets sista dag att carpa.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)