Lösenord

tisdag, januari 22, 2019

Moffdag: Hamburgerbruket, Munchkin och min första kremla

I lördags hade jag, Emil och Fredde planerat för en riktig moffdag..! Det var ett tag sedan nu, och jag såg fram emot det på studsande hälar. På morgonen vaknade jag upp av mig själv vid 08:30-tiden, klev upp och betraktade soluppgången lite flyktigt genom köksfönstret. 


Inte långt därefter lufsade Emil upp, och slöt in för en frukost. Jag åt crunchy müsli med ostsmörgås och te. Och läste buffé samtidigt. (Jag brukade älska att läsa buffé, men på senaste tiden tycker jag mest att receptet bytts ut mot vegetariskt/veganskt med mestadels sjögräs och kikärtsspad. Inte för att jag på något sätt har något emot vegansk/vegetarisk mat, men jag upplever att det inte alls är lika attraktiv läsning för mig längre... tyvärr... Var är min husmanskost?!).


Efter frukost blev det dusch och påklädning och smink och en selfie. 


Innan vi hämtade upp Fredde för dagens äventyr, så åkte jag förbi ett av våra lokala konditorier och hämtade upp en beställning. Jag hade beställt fyra semlor dagen till ära; en vanlig semla, en nutella-semla och se! Två kremlor! (kanelbullesemlor).


Jag har aldrig ätit kremlor förr, men ända sedan jag såg det för första gången (då bodde jag i Paris och var omöjligt att få tag på) så har jag suktat efter en. Idag skulle jag äntligen få smaka!

Vi lämnade av semlorna i kylen hos oss, och sedan åkte vi för att hämta upp ett paket samt Fredde. Medan Emil stod i kön på posten så tog jag en selfie i bilen (har annars varit snålt med selfies på senaste, tycker jag? Passar på när jag för en gångs skull känner mig lite fin).


Emil hade fått hem en liten samlarfigur från Japan. Sora, från Kingdom Hearts (han väntar spänt på tredje spelet som kommer ut i slutet av januari - då kommer han sitta non-stop framför playstation-konsolen och nörda. Tur att jag flyr till Paris den helgen!).


Han var mycket nöjd!

Hipp som happ knackade Fredde på rutan och ville bli insläppt. Därefter körde Emil de 93 kilometrarna upp till Eskilstuna, säg 1,5 timme, innan vi landade utanför Hamburgerbruket.


Jag tog en burgare som hette Lök & Lök (och som ni säkert kan gissa var den fullproppad med lök! Rödlök, gul lök, vitlöksdressing... och så bacon, ost, sallad och tomat.).


Fredde satt mittemot och åt med jackan på. Han gör så, Fredde, medan jag och Emil själva ska mysa upp och ta av oss kläderna och sitta bekvämt och njuta av stunden.. Så slår Fredde sig ned någonstans och bara pressar grubb utan tanke. Spännande hur vi fungerar olika.


Jag beställde även en vaniljmilkshake som var något av det godaste jag druckit i milkshake-väg. Kanske för att Emil påpekade att det egentligen var mjukglass i en mugg med grädde. För jävlar, vad tjock och god den var!!! Precis som jag gillar den.

Jag och Emil beställde även sötpotatispommes och mozzarellasticks. Sedan hade vi smusslat med en egenköpt tryffelmajo i väskan (den såldes inte på plats). Fredde tittade på oss och sade "ni är ju inte helt friska" och jag och Emil bara fnissade. Nej, men tryffelmajon höjde upplevelsen, ska jag säga!


Efter att vi ätit oss proppmätta och lite till (ja, det är ju moffdag!) så tog vi bilen hemåt igen. Jag installerade mig i baksätet och kunde därför falla in i mitt matkoma utan ansträngande sociala samtal och småsnack.


När vi kom hem skiljdes vi åt ett par timmar - jag och Emil degade i soffan och slötittade på Modern Family (vi är inne på sista säsongen nu, buhu).... Åt en rostad smörgås med ost och hallonsylt som var *mwah!*...

Mid 18-tiden plingade Fredde och Aziz (Freddes arbetskollega samt polare) på dörren, och vi bjöd in dem. Jag plockade fram semlorna vi beställt!


Och så skulle vi introducera Aziz för Munchkin - så som han har längtat efter att få testa att spela det! Ser ni hur engagerat han försöker läsa och lära sig korten? Fredde hugg direkt in på semlorna.


Själv var jag mycket nöjd med min kremla. Mitt livs första kremla!


Omdöme? Definitivt GODARE än en vanlig semla. Det var liksom så mycket mer. Jag älskar ju kanelbullar, så detta var som en kanelbulle med lite bonus - grädde och mandelmassa. Saftigare än en vanlig semla på grund av kanelfyllningen, och mer kryddig smak. Kan definitivt tänka mig köpa en igen.. (fast då köper jag sannolikt bara en vanlig kanelbulle, för dem i sin enkelhet är ju magiska!).

Vi spelade Munchkin i tre timmar och sedan Spank the Monkey! i två timmar. När Aziz och Fredde gav sig av vid 23-tiden lovade vi att snart göra om det igen. Fast då bjuda in Marcus och Andreas också! Jag var helt supertrött, kröp ned under täcket och njöt av lugnet. 


En sådan exemplarisk moffdag. 


6 kommentarer :

  1. Jag älskar ert moffengagemang! Jag tänker att ert tryffelmajomedtagande och ert ta-av-er-jackorna vs. Freddes fnys åt båda dessa beteenden kanske hänger ihop? Att ni helt enkelt är mer brydda kring att skapa högkvalitativa matupplevelser? Tycker också att det verkar härligt med Aziz spelengagemang! Hur är din relation till spel? En social, rolig grej? Eller finns det ett stort spelengagemang som eldar inuti dig?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jo, det är definitivt så det är! Vi värderar att njuta av maten sååå mycket mer än Fredde, som mer ser det som bränsle. Vi ser det som livskvalitet. Och ja, vilket av det som är bäst/mest hälsosamt, det är oklart än så länge ;) Men är man foodie så är man!...

      Jag älskar brädspel!! Men jag är sååå tävlingsinriktad egentligen. Har blivit bättre ju äldre jag blivit och nu kan jag njuta mer av "spelet" som så, men kan fortfarande bli irriterad om jag är "nära" men förlorar :P Hur är du på den fronten?

      Radera
  2. Låter som en riktigt härlig dag! Mat asså 😍😍 Och kul att ni kollar på modern family, jag älskar den serien!! Har sett den typ 4 ggr hehe. På tal om något helt annat så har jag en liten fråga: blir du någon gång stressad? Jag blir lätt det märker jag nu när jag har börjat jobba efter att ha pluggat, men tycker att du verkar så lugn och harmonisk ^^ Har du några bra tips att dela med dig av? ☺️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det en fantastisk serie?!?! Detta är andra gången vi ser den, men första gången hann jag bara se 5 säsonger. Så de sista 4 säsongerna är nya för mig! *hur lyx?*

      Gudja. Massor stressad. Av vardagen, hela tiden (står ju lite om det i inlägget med pet peeves i hushållet).. Men annars på jobbet och så. Annars är jag rätt bra på att planera in min tid effektivt så att jag i de flesta fall slipper stressa. Hatar liksom att stressa, så har hittat rätt bra strategier att undvika det. Liksom, göra flera saker samtidigt, alltid ha en kvarts maginal på tiden, förbereda saker innan, planera noggrant med matlistor/kalenderaktiviteter långt i förväg... Sådant hjälper mig :)

      Vad jobbar du med som ger upphov till stress?

      Radera
    2. Jaa stor lyx att ha säsonger kvar att se! 😍

      Jobbar som annonsansvarig så det är ofta deadlines och press på att skriva bra texter, mestadels kul men ibland tröttnar man... 😝 Försöker också planera in och förberedea saker i förväg, vara i god tid och ha dagar utan något planerat men det är en svår balans tycker jag 🤔

      Radera
    3. Ja, det är det faktiskt.. :/ Kämpa på, Emelie!!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)