Lösenord

måndag, januari 21, 2019

En klassisk inköpslista

Vi rullar vidare i hushållsserien. Förutom att bjuda in er att kika i vårt kylskåp i nästa del, så tänkte jag först låta er se hur en klassisk mathandling ser ut.

Som ni vet sätter jag in 1400 kr/mån för mat. Ofta tar det slut och vi måste börja handla från våra privata kort, och använder sedan appen splitwise för att hålla koll på vilka utgifter som betalas från respektive.

För att hålla koll på vad som skall inhandlas, så använder jag appen Google Keep. Jag ÄLSKAR den appen, som är som ett anteckningsblock/kladdpapper i ett. Dessutom kan en bjuda in fler till sin inköpslista, som kan se/redigera. Jag och Emil delar givetvis, så att både han och jag kan skriva in/modifiera artiklar att köpa. Dessutom dyker det upp snabbval om det är ett livsmedel som en ofta brukar köpa - så praktiskt!

Förra inköpslistan såg ut såhär:


En väldigt typiskt sådan!
Något som i princip alltid står på listan är mjölk, yoghurt, tomat, sallad och äpplen. Och oftast även glass/något sött. Sedan anpassar vi frys/skafferivaror utifrån det vi har bestämt laga för veckomiddagar.

Hur ser era inköpslistor ut?

4 kommentarer :

  1. Vi kör ica-appen och skriver inköpslista där (den delas också mellan mig och Sebbe) och sedan typ tre veckor har Ica maxi hos oss ny scannrar MED inköpslistan i scannern!! SåÅÅÅ smart!! Bara pricka för på listan direkt i scannern när man handlar. Toppen för mig som har världens sämsta batteri på min telefon så den alltid lyckas dö halvvägs igenom listan.

    Står alltid på vår lista;
    ägg, mjölk, kvarg, bröd, paprika, tomat, äpple, banan, spenat, lax, torsk, halloumi, ofta nötfärs, kyckling.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men GUD så smart!! Det visste jag inte ens om att den fanns? Nu blev jag helt nipprig och vill testa direktdirektdirekt. Älskar ny teknologi och smarta appar.

      Låter som en bra matlista! Vem är mest kvarg hos er? Och hur äter ni den (med vilka tillbehör)? Vad gör det bättre än exempelvis grekisk/turkisk yoghurt? (har liksom inte förstått grejen men vill gärna förstå!)

      Radera
    2. Kvarg äter mest barnen. Det började med att jag köpte det för att det är så fettsnålt i nån av alla perioder av att jag skulle skärpa min kost lite. Upptäckte då att det är väldigt smidigt med barnen för det är så mycket tjockare = mindre gegg överallt. Och de äter både smaksatt och naturell. Känns lite nyttigare än att de typ ska äta danoninosockerbomb varje morgon som de själva hade valt.
      Här hemma äts det i smootie ibland till barnen eller mig. Alternativt med diverse olika flingor; special K, AXA sockerfri granola gärna strawberry blackcurrant eller nåt annat för stunden. Sebbe äter aldrig yoghurt eller kvarg. Han var laktos som liten och uppväxt på äcklig soja/havremjölk så äter aldrig mejeriprodukter.

      Kvarg är lite mindre sur än grekisk/turkisk yoghurt men som sagt mest mer fettsnål. Som iofs nu när det mest är kidsen som äter det hade kvittat helt haha.

      Radera
    3. Intressant..!! Kanske ska köpa och provsmaka någon dag. Har nämligen aldrig gjort det :O

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)