Lösenord

tisdag, januari 08, 2019

Glassrecension: Lohilo Banana Split

Suget väcktes en kväll när jag och Emil låg i soffan och tittade på youtube. Halo Top kom upp i rutan, och jag utbrister "åh, det önskar jag att jag fick provsmaka!". Emil gjorde en snabb googling, och med glassuget högt i kurs sade han "det står här att Lohilo är lite som en svensk motsvarighet... Vi har en halvtimme innan affären stänger - skall vi åka?".

Lohilo Banana Split


Smak: 8/10
Jag blev makalöst positivt överraskad! Jag har aldrig fallit pladask för några högproteinglassar, så jag oftast känner proteinsmaken lysa igenom och det blir inte "samma sak". Denna gång var det någonting med banansmaken som helt dolde proteinsmaken, och jag tyckte glassen var toppengod rakt igenom! Smakade som bananglass med chokladsås, rätt och slätt!

Utseende: 3/5
Härligt gyllengul med tydliga swirls av chokladsås.

Tillgänglighet: 3/5
Jag har sett den på de flesta stormarknader, men är svårare att hitta på vissa mindre butiker eller mindre versioner av stormarknader.

Upplevelse: 7/10
Det första som minskar upplevelsevärdet är storleken. Den är ju så liten?! Bara 350 ml, som är lite mer än hälften av en vanlig burk glass. Det gör ju att en känner sig lite snuvad. Dessutom finns det inga bitar av någonting i, som oftast livar upp (däremot kanske det är att föredra, eftersom proteinbitar av olika slag ofta kan bli torra/osmakliga?). I vilket fall som helst njöt jag massor av smaken och sammantaget blir upplevelsepoängen en stark 7:a!

Totalt: 21/30

2 kommentarer :

  1. Jag är alltid kritisk mot allt som innehåller "extra mycket protein" per automatik eftersom jag inte vill ha den där "äter kvarg efter jag har gymmat"-auran"... Fint att den överträffade dina förväntningar hur som helst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag förstår verkligen vad du menar, och jag håller i många fall med till 110%... Dricka Nocco/Celsius och äta proteinpudding, vad är det för något, liksom?

      Tack och lov var denna god och bra som substitut när jag har för mycket tjockisångest för att äta flera burkar Ben & Jerry's i veckan, haha!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)