Lösenord

måndag, januari 07, 2019

En Christer-lördag med Emil-kakor

Jag måste få berätta om i lördags! Ja, lördagen var en så himlans bra dag. Jag vaknade upp vid 08:30, och kort därefter hade jag dragit upp Emil ur sängen.

Vi hade städplikt att utföra, då vi senare under dagen skulle få besök. Efter att ha diskat, plockat undan tvätt, dammat och fixat så var det Emils tur att dammsuga. Då tog jag mig ut på en promenad i det milda vädret. Jag är alltid i vägen när han skall dammsuga annars. Har stora svårigheter med att sitta still, utan ska alltid gå fram och tillbaka och korsa hans väg (enligt honom: dra runt på dammet), och han blir så irriterad på mig då. Begripligt. Då är en promenad bättre sätt att låta mig röra på benen.


När jag kom tillbaka timmen senare hade Emil gjort det sista i veckostädningen. Jag kollade på min pulled pork, som jag startat två dagar tidigare (bilden är således från i torsdags). Den skulle bli middag!


Jag hade även, kvällen innan, bakat fram ett par härliga surdegsbröd.


BRRRRRING! lät det från hallen när Christer plingade på dörren. Med sig hade han en kasse med massor av godsaker; tryffelchips, haribo-nappar, polly, pepsi max, monster med smak av mango och en Ben & Jerry's. Hur kan man inte gilla snubben?!

Efter att ha käkat frukost ihop satt vi länge och snackade om högt och lågt. En har alltid så intressanta och värdefulla diskussioner med Christer, om allt som känns viktigt och tänkvärt. Vi pratade om förhållanden, ex och svartsjuka och kompisrelationer.

Eftersom Christer förra gången blivit lite nyfiken på Emils berömda kakor, så såg Emil till att baka dem. Det var så länge sedan vi åt dem nu, så både jag och Emil var vrålsugna!


Pulled pork:en och kakorna fick samsas om platsen i ugnen innan kakbottnarna låg för att svalna.


Snart var 8 välfyllda kakor klara för att kalasas på. 


Medan vi åt kakorna spelade vi klart andra Spyro-spelet, och påbörjade det tredje. 
(Nedan skådar ni den stora finalen i spel 2 där Spyro flyger över lava. Uuuuh!)


Efter en timme hade jag tröttnat och drog ut killarna på stan för att inhandla en pusselmatta. Sedan åkte vi hem och jag övertalade dem att spela spel. Spank the Monkey! - mitt trogna kortspel.


[KLIPP TILL] 1½ timme senare, då pulled pork:en stod uppdukat på bordet. Tillsammans med ris, tortillabröd, mina hembakta surdegsfrallor, sallad, tomat, gurka, paprika, basilika, jalapeños och barbecuesås. Pojkarna var glada och vinkade på beställning.


Efter maten hade vi alla rejält matkoma. Emil och Christer passade på att byta lite Pokémon med sina nintendo switch. Emil kom på mig när jag smygfotade. *caughtinaction*


Fortfarande i ett gravt matkomatillstånd lade vi oss i soffan och såg på film. Trots fulla magar slank lite snacks ned vid filmtittandet.


När Christer skulle börja ta sig hemåt fastnade vi än en gång i köket i någon diskussion i runt en halvtimme, innan vi slutligen kramades hej då. Vi kom fram till att det är helt tragiskt att vara vuxen och försöka boka in att träffas ("nej, den helgen jobbar jag" eller "oj, då är jag i Paris!" eller "då kommer en vän och hälsar på"), men lyckades trots det preliminärboka en resa till Stockholm, och ännu en träff hemma hos oss.

Det var en riktig toppenlördag, och både Emil och jag var så glatt nöjda. Det är alltid är så trevligt att träffa Christer!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)