Lösenord

fredag, januari 04, 2019

Glassrecension: 3Vänner Hallon & Vit Choklad

Sedan jag fick kontakt med Christer igen så har han pratat så gott om glassmärket 3Vänner. Jag har visserligen sett en burk eller två i något instagramflöde, men har inte varit så nyfiken då jag redan är djupt nedgrävd i Ben & Jerry-träsket. Efter hans hyllningsord började jag och Emil leta runt, men ack! Glassen fanns ingenstans i Nyköping! ... Som tur är åker vi upp till Stockholm då och då.

3Vänner Hallon & Vit Choklad
Hallongräddglass med vaniljglass och bitar av vit choklad



Smak: 5/10
Alltså det är så typiskt mig att vara kritisk bara för att jag inte gillar syrliga frukter/bär i glass. Jag vill gärna att det ska vara gräddigt och sött så en får diabetes direkt. Nog blev jag mest besviken för att jag trodde den vita delen skulle smaka vit choklad - men det var mest vaniljsmak med vita chokladbitar i. Hallondelen var god den med, men jag har som sagt problem med sorbetsmaker rent generellt. Emil älskade den dock!

Utseende: 3/5
Ser faktiskt rätt fint ut med det rosa som kontrasterar det vita.

Tillgänglighet: 2/5
Lågt poäng på grund av att den inte säljs utanför Stockholm :(

Upplevelse: 6/10
Ja, alltså, det var ju inget fel på den, alls. Egentligen. Det är väl bara mina smaklökar som inte sjöng psalmer, för helt ärligt - jag tyckte inte den var något speciellt sådär. Smakerna påminde om GB-s pickpack (ni vet när det är uppdelat i vanilj-jordgubb-päron?), men konsistensen mycket mer kompakt. Emil blev dock förälskad, och tyckte den var jättegod. Så smaken är verkligen som baken!

Totalt: 16/30

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)