Lösenord

torsdag, december 20, 2018

Positiva saker i frusen misär

Förlåt, men vill egentligen bara gräva ned mig under täcket dygnet runt. Har ingen som helst motivation att ta mig ur värmen, ens en sekund. Upplever en sådan enorm psykisk stress gällande att frysa, för när jag gör det kan jag inte tänka på något annat.

I denna vånda får jag försöka se på de positiva sakerna i livet. Så som att Emil låter mig sitta i bilen med full fläktvärme, sätesvärme och musik, medan hans själv skottar av/skrapar bilen varje morgon. Om inte det är äkta kärlek så vet jag inte vad.


Eller som att det finns hästar som travar omkring på Nyköpings gågata och plingrar med bjällror.


Eller som det godaste vörtbröd jag vet, med egenkokt risgrynsgröt och titta på julkalendern med adventsljusen tända.


Ja, ni... Snart är det jul.

Vad är era positiva saker under vintertid?


12 kommentarer :

  1. Det där med att känna stress över att frysa håller jag helt med om! Varje kväll innan jag skulle gå till skolan så bävade jag inför morgondagens promenad i kylan och varje morgon var jag grinig innan jag ens kommit utanför dörren för jag visste hur kallt det skulle vara!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, känner igen det så väl. Hade till och med episoder i gymnasiet då jag GRÄT för att jag skulle bli tvungen att stå ute i minusgraderna och frysa medan jag väntade på bussen, för jag mådde så dåligt av det :'O

      Radera
  2. Är inte heller överdrivet förtjust i kyla men älskar ljuset som snön för mer sig! Så mycket lättare att kliva upp på morgonen också när man annars är en tröttis som jag.
    //Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mjo, för mig gör det faktiskt inte lättare. I alla fall inte om man måste skotta/skrapa rutor x'D

      Radera
  3. Har lärt mig uppskatta snö sedan jag hamnade i Norrland. Kylan här är oftast torr, inte fuktig och rå som söderut. Den vita snön lyser upp, känns "vänlig" faktiskt. En annorlunda känsla mot förr i Mellansverige. Imorgon, lördag, "vänder" det igen. Ljuset ökar, så var stark :-) /teruko

    SvaraRadera
  4. Jag är också en fryslurk, men har nog inte lika ont av det som dig din stackare! :O Mina positiva saker under julen är:
    1. JULMATEN <3
    2. Chokladkalendern
    3. Julklappar

    <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så bra grejer!!! Vad fick du i julklapp detta år? <3

      Radera
    2. Jag fick den bästaste julklappen någonsin!! Såhär: Det är ju helt slut mellan mig och mitt ex sen en månad tillbaka typ. Vi har ju hunden tillsammans.. eller ja det ska väll vara det men han är hos mig typ alltid. Jag har varit så sjukt orolig över att jag inte kommer ha råd att behålla min hund nu när inkomsten inte är så fet. Så fick jag ett kuvert på julafton med en peng i plus ett rimm som gick ut på att hela min familj hade bestämt sig för att hjälpa mig med en peng i månaden och att dom ställer upp med hundvakt när jag nu ska komma igång med mina "aktiviteter"/social träning osv.. Som jag grät! Hur fint av dom? :'D.

      Fick också en pälsjacka, presentkort på att jag ska få göra en tatuering som jag längtat efter och doftljus. Jösses känner mig så bortskämd! Mest av all kärlek <3
      Vad fick du i julklapp? :D

      Radera
    3. MEN GUD JAG BLIR HELT TÅRÖGD!!! Hur genomgod, kärleksfull och betydelsefull klapp??!? Tänk, vad vackert!! <333 Gulle du, det förtjänar du verkligen!

      Och vad ska du göra för tatuering???? Berätta mer!!!! :D <333

      Radera
    4. Ellerhur!! Jag grät som en bebis :'D <3

      Jag ska tatuera in "be brave" på handleden i en fin skrivstil. Vill kunna se den varje dag <33 så det är inte så storslaget men väldigt betydelsefullt för mig :)

      Radera
    5. Förstår det!!! <33

      Men åh, så fint... Det känns verkligen starkt, och jag som inte ens har en äkta inblick och förståelse för innebörden för dig.. :')) Men det är väldigt vackert.

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)