Lösenord

tisdag, december 18, 2018

En liten hatförklaring

JA, JAG VET. Det är jättevackert och så vintrigt och juligt och romantiskt och yada yada yada...


Men när jag bokade tjänstebilen för en resa upp till Eskilstuna, och bilen ligger under 3 dagars hårdpackad kramsnö och begravd i snödrivor som snöplogaren radat upp runt bilen...


... Röda, stelfrusna fingrar. Snö i hela skorna, runt raggsockorna, in under sulorna. Blött och kallt. Snö över hela jackan, går inte att borsta bort. Svett under mössan som får den att glida ned över ögonen. Tungt att försöka få bort snön från biltaket, borsten får inte bort allt, borststråna böjs för att snön är för hård. Snödrivorna faller ned över benen och skorna begravs i drivorna. Anstränger mig så svetten lackar även under jackan, fingrarna får inte grepp om borstskaftet längre, svårt att andas när pulsen ökar men luften är för kall att andas in ordentligt.

45 minuter av mitt liv där jag hellre legat mig ned under en sten och gråtit.

Jag avskyr kyla och jag avskyr snö. Så är det bara. Pretty and all - but not even close to worth it.

8 kommentarer :

  1. Men stackare! :( Det borde vara obligatoriskt för dig att spendera hela vintern i Paris (för jag antar att det finns aldrig några snödrivor där), kanske med undantag för julen.
    //U

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahah, ååååh... Vad jag tycker om dig när du säger sådana saker som går rätt in i hjärtat <3 :')))

      Radera
  2. Du borde kräva "lönehöjning"!! haha

    SvaraRadera
  3. Jag älskar snö och kyla (trots att jag precis som dig är frusen av mig). Är uppvuxen i en ort där det tenderar att vara minusgrader och snö på vintern, så det kanske bidrar till att jag älskar vinterpromenader. Men jag måste tillägga att jag inte har någon bil och slipper skotta av den på det fasansfulla sätt som du beskriver :'( Har du förresten funderat på att investera i något riktigt varmt underställ? Har hört att underställ i ull ska vara guld, du kanske ska överväga det? Annars får du hålla dig inomhus så mycket du bara kan! Finns det någon simhall i Nyköping? Tänker att du kanske skulle tycka att simning + bastu vore en najs aktivitet under vinterhalvåret?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har testat typ alla underställ jag hittat, men det finns ingenting, och i inget material, som hjälper mig (därför också jag tror att det till stor del är psykologiskt, att jag fryser så hemskt)... Det FINNS en simhall och det är ju positivt, men det negativa är ju att jag avskyr att torka mig efter jag varit blöt och det blir ett så stort projekt av det hela, hehe....

      Men vad fint att du har en sådan relation till vintern! Det är jag lite avundsjuk på <3 :D

      Radera
  4. HAHA! Det värsta är också (tycker jag) kroppens kassa fysiologiska anpassning, där den vill "spara på värmen" genom att dra allt blod ur fingrarna och sakta men säkert offra dem. Så är man skitsvettig om kroppen men händerna, som ska ta i skiten, är svinkalla.

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)