Lösenord

söndag, december 16, 2018

Ett foto i timmen: En decemberlördag

God förmiddag! Jag har fått lite önskemål om "ett foto i timmen", och visst var det länge sedan jag gjorde något sådant?! Jag som egentligen har en egen kategori för de inläggen *sneglar på högerkolumnen*... Dags att friska upp!

Här har ni gårdagen, foto (ungefär) varje timme!

Obs! Bakgrund: Emil hade kommit hem 23:50 kvällen innan, efter julfest med jobbet, berusad upp över öronen och helt rosenröd om kinderna från alkoholen. Vi låg och pratade/gosade fram till 1-2 på natten - han säger de mest underhållande och roliga sakerna när han är full. Han pratar högt som om han höll föreläsning för en skolsal. Med en artikulation som är tre sekunder senare än de verbala orden. Bland det roligaste jag vet att lyssna på.


10.03 - Alarmet ringer aggressivt kl. 10.00. Ställer alltid det alarmet som en säkerhetsåtgärd - jag sover aldrig till 10. Förutom idag, tydligen. Sliter mig ur sängen och tar en bild på köksfönstret.



10:24 - Kommer på mig själv med att jag skall öppna dagens lucka! I min 15:e lucka har Emil gömt en Lion White!



10:52 - Jag tar bilen iväg till Friskis & Svettis. På lördagar kl. 11 har de ett pass brukar gilla att gå! 



11:57 - Svettig. Kände mig helt orkeslös genom passet - övningar som brukar kännas lätta kändes ohanterbara. Antagligen för att jag aldrig hann äta frukost innan. #bojkottasovmorgon



12:55 - Vi har precis ätit klart frukost, yoghurt och macka, i soffan. Vi ser ikapp julkalendern.



14:05 - Vi hoppar omkring, dansar och fånar oss i köket. "Kan vi inte ta en selfie?" frågar jag. 
"Bara om du förklarar att jag är bakfull, och det är därför mitt hår ser ut såhär", kontrar Emil.



15:10 - Vi spelar Spyro i hobbyrummet.



16:09 - Emil önskar chopchop till middag och jag går med på det (asiatiskt är egentligen inte min kopp te). Vi åker genom drive-thrun och får vänta 10 minuter på vår beställning. Jag är hungrig och blir tjurig av väntan.



17:00 - Vi har precis ätit upp (jag min yakiniku och han sin orange chicken) och sitter och tittar på Modern Family. Jag är inte det minsta tjurig längre, utan pussig och försöker bli förlåten för mina spydiga kommentarer minutrarna tidigare.



18:03 - Emil vann noblesse på jobbets julfest kvällen innan. Det vill han dela på.



19:12 - Emil spelar i hobbyrummet medan jag fortsätter med pusslet. Jul med Ernst plinkar på i bakgrunden. 



20:11 - Emil återansluter till vardagsrummet och vi äter lördagsgodis.
 Sportlunch, noblesse, kinder-tomtar (från min julkalender - ja, jag har helt gett upp!), tryffelchips och te.



22:54 - Emil spelar en stund till i hobbyrummet medan jag gäspande går till sängs. Scrollar instagram, facebook och snapchat innan jag släcker ned och sover med en varm Kottis på magen.



.... Och det var den dagen! Vad tycker ni?

21 kommentarer :

  1. Kul att läsa! Och tänkte vid andra bilen "hur kan hon träna utan frukost först?!" och kände sedan "vad var det jag sa" när du uppenbarligen saknade din vanliga energi ;) Jag själv orkar nämligen knappt ta en promenad runt huset innan jag får frukost på morgonen så har aldrig förstått de som kan börja dagen med en springtur/träningspass.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns ju skönt att du också är mänsklig och inte tillhör den övermänskliga sorten som "tränar som bäst utan frukost först". Har träffat sådana nämligen ;)

      Radera
    2. Haha, blir högst provocerad av dem!!

      Radera
  2. Verkar ha varit så mysig dag!

    SvaraRadera
  3. Så härligt med sovmorgon. Det är så mysigt att läsa om din vardag (eller helg i det här fallet).

    SvaraRadera
  4. Hurra för dina ett foto i timmen-inlägg! Mysdag deluxe.
    Av vilken anledning är du inte så förtjust i asiatisk mat? Det som går att variera i oändlighet?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad fint att du uppskattar konceptet!!

      Jag gillar inte nudlar, inte ris. Därför blir det svårt att ha tillbehör. Har svårt för starka såser, inte så förtjust i varken kyckling eller fläsk. Gillar inte sushi eller rå fisk. Finns FÅ saker i det asiatiska köket som jag kan ta och tycka är 100% gott.

      Radera
  5. Älskar dessa inlägg!! Så mysig dag med!
    Minns att du skrivit om att du inte gillar asiatiskt innan, men du älskar ju indiskt... Har du testat mycket av det asiatiska köket? Vad är det du inte gillar med det liksom? Jag ÄLSKAR asiatisk mat, men tycker klassisk kinamat är sådär, typ söta och rätt smaklösa kycklinggrytor och sånt nej nej. Däremot indiskt, vietnamesiskt, thai (pad thai eller röd curry mmm), asian fusion, sushi... !!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, precis, indiskt ÄLSKAR jag!
      Men vietnamesiskt, thai och japanskt faller mig inte alls i smaken. Gillar inte nudlar eller ris. Har svårt för sojabaserade såser, gillar inte fisksås så hemskt. Har svårt för grönsaker såsom minimajs och rått knaprigt. Gillar inte rå fisk och inte förtjust i rinniga buljongsoppor eller vårrullar.. Du ser?

      Radera
    2. Skulle kunna kopiera det du skrev rakt av, My! Exakt samma här! Men förstår absolut varför du inte är så förtjust i det nu, Emelie.

      Radera
  6. MYSIG dag! Och, efter ni spelat Spyro, blir du sugen på att börja game:a ännu mer? Och, har ett önskeinlägg om inspirationen/idéerna tryter ngn gång "what i eat in a day". Liksom, EXAKT allt man äter. Älskar att kolla på sådana videor på youtube, och tänker att du skulle kunna göra ett roligt sådant inlägg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh! Ja, alltså, nej, jag blir faktiskt inte det. Att spela Spyro räcker för mig, och gör mig "mätt" på spelandet. En lagom barndomsnostalgi, liksom.

      Vi får se om jag får in en sådan, jag äter så oregelbundet och flyktigt och olika varje dag, så det kan bli så missvisande. Vill inte heller ha fler pekpinnar på min kosthållning - har fått nog med sånt i mitt liv :P

      Radera
    2. Förstår absolut! Pekpinnar kring kost kan man vara utan. Jag tycker dock att de "missvisande" dagarna är de roligaste att titta på haha! Folk som äter strikt och "nyttigt" typ var tredje timme är jag personligen inte lika intresserad av pga det gör jag inte själv liksom hehe.

      Radera
    3. Hehe, nä, det förstås :))))

      Radera
  7. Vilken jäkla dunderpusslare du är! Imponerande!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)