Lösenord

söndag, december 02, 2018

Minister kommer till Nypan!

Igår, lördags, så fick jag och Emil finbesök från mina gamla hemtrakter i Handen utanför Stockholm. Det var min gamla vän Christer (aka. Minister), som jag umgicks med dagligen under högstadiet/gymnasiet, men som jag sedan tappade bort någonstans och inte har umgåtts med på flera flera år.

Nu har vi fått kontakt igen och han var lite sugen på att besöka mig (och Emil). KOM! tjoade jag, och dukade upp med amerikanska pannkakor med jägarbacon, banan och lönnsirap.


Vi satt länge och åt och snackade - om den nalkande julen och familjerelationer, om gamla förhållanden och galna ex.. Emil och Christer snackade lättsamt redan från första stund, och stämningen var så himla bra.

Sedan slog vi oss ned alla tre i hobbyrummet och spelade Spyro. 


Killarna är sorgligt och stereotypiskt nog bättre än mig. Överlägset bättre, faktiskt. Men vi spelade varsin omgång och skickade kontrollen vidare när den som spelade förlorade sin omgång.

Emil och Christer bondade över olika sorters spel de gemensamt gillade, och började nörda in på Emils alla Yu-Gi-Oh!-kort som han har samlat i backar........... Tänk, det är första gången jag hör att någon delar Emils intresse i de där spelkorten han alltid köper. De babblade på som bara den, och för mig var det rena grekiskan. "Vad gör det där kortet?" .. "Jo, det är en synchro som gör att du kan summona white flame dragons från den till den leveln utan att discarda...." (obs! återberättelse av dialog kan variera i exakthet).

När vi tröttnat på att spela och prata spel var klockan 15:30, och vi försökte komma på nästkommande aktivitet. Minister slängde ur sig en kommentar om biljard, så vi åkte till biljardhallen!


"Får jag ta en bild på dig, Emil?" frågade jag.
"Lägg dig lite sexigt över biljardbordet" flikade Christer in.


... Och tjejerna stod på ........ *fniss*

Efter ett par spel så bilade vi hem igen, och nu var vi hungriga! Jag och Emil hade förhandlat ingredienser till högrevsburgare med potatisnät!




Jag gjorde min bästa burgare med (nedifrån och upp) ketchup, tomat, sallad, burgare, cheddarost, bacon, rödlök och massor av tryffelmajo.


Men var sugen på att testa Emils variant, så vi delade hälften-hälften. Hans saknade grönsaker, och hade barbecue-sås istället för ketchup.


Efter maten var vi tokmätta hela bunten. Vi lade oss och kollade på TV ett tag, och bara tog det lugnt.


Jag åt en skål tryffelchips, haribonappar (så länge sedan jag åt av dem numera, det var en barndomsfavorit!) och fyra bitar ur min gigantiska kinder-chokladkalender.


Ja, jag fuskade lite sådär. Men när en är vuxen är det ingen som säger åt en ändå, så!

Minister åkte hem vid 22:30-tiden, och vi kramades hejdå i hallen. Så fort Christer hade gått utanför dörren log jag till Emil "Du gillade honom.", och Emil kastade sig om mig och sade "Ja! Jag gillade honom!! Varför har du aldrig introducerat mig för honom förut?! Var har du gömt honom?!".

Det gjorde mig varm i hjärtat. Nästa gång får vi träffas alla fyra - jag och Emil med Christer och hans flickvän Johanna. Förhoppningsvis redan i mellandagarna!

4 kommentarer :

  1. Men, vad fint! Så himla roligt när pojkvänner och vänner funkar bra ihop!!
    Och biljardbilden, jag skrattade till och tankarna drogs direkt till din gamla bucket list haha! Är du med på vad jag menar? Heheh

    SvaraRadera
    Svar
    1. HAHA, ja, jag tänkte PRECIS samma sak när han lade sig där. Synd att Christer var med, och att det var personal i samma lokaler ;))))))

      Radera
  2. Här har du en läsare som varit med dig sen minister-tiden! Kan det verkligen vara så att du bloggat i typ 10 år?! För tror jag läst din blogg sen 2008-2009 iaf :)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)