Lösenord

fredag, december 28, 2018

Mellandagarna doftar hyacint

Mellandagarna - jag är den enda på plats på jobbet. Känns rätt skönt att vara här, inte ha så mycket patientbesök (fastän det också är roligt, givetvis!), utan lägga mer tid på administrativt arbete, inläsningstid, bloggande... Hehe.

Nog är det lite tyst i korridorerna, och inga kollegor knackar på för råd eller småsnack. Istället har jag Raffe som jag värmer på stup i kvarten och tekoppen som aldrig blir helt tom innan den fylls på igen.


Fick en hyacint som julgåva av min chef också. Alla på kontoret fick en var. Min har nu slagit ut medan jag varit hemma på julfirande, och det doftar hyacint i hela mitt rum.


Ute är det minusgrader. Ser inte fram emot att gå ut. Lite trött också. En blir lite trött av att inte hålla igång hela tiden på jobbet, utan att ta det lite piano.


Annars har jag en testning idag, på en liten 3-årig tjej. Har aldrig testat någon så liten förut, så jag får se hur det går. I värsta fall blir det helt pannkaka, hon kanske inte vill delta som testet kräver och så får jag inga resultat. Men. Vi får väl se. ¯\_(ツ)_/¯

Igår lagade jag falukorv och potatismos till middag. Det blev jättegott, och för att belöna mig för att ha lagat sju matlådor till Emil så skall vi äta smörgåsar till middag ikväll. Det är ju ändå fredag!

Vad gör ni över nyår? Berätta!

10 kommentarer :

  1. Så bra belöning!
    På nyår njuter jag av varmare breddgrader med familjen :)
    Vad har du för planer?
    //Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. ÅH VAD NICE. Var ska ni åka???? Jätteavis!

      Vi har haft lite hattiga planer, och de är inte riktigt klara än. Så oklart nyår. Uff. Aja, det blir Stockholm i alla fall, kanske restaurang, definitivt nyårsfest. Men vi får se hur det blir helt enkelt, hehe..

      Radera
  2. Jag och Linus är noll procent partypersoner och inte heller sådär himla intresserade av parmiddagar, så vi ska fira nyår som vi brukar: bara vi två. Vi tänker att vi ska laga trerätters, se på film och spela sällskapsspel. Hur ska du och Emil fira in det nya året?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad mysigt det låter! Jag blev lite avis där faktiskt.

      Som jag skrev till Em så är nyår sjukt oklart detta år. Jag vägrar hålla i det, men alla Emils/våra vänner är typ handlingsförlamade och "vill hitta på något" men gör inte ett enda knop. Så eventuellt åker vi upp till Stockholm; sover i Nattis lägenhet, äter på resturang och går på nyårsfest där. Men fortfarande rätt oklart.

      Radera
    2. Så jobbigt med folk som "vill hitta på något" men inte tar initativ. Tycker inte ni ska behöva hålla i det, ni har ju dragit ihop kräftskiva m.m. tidigare. Hoppas ni får ihop något!

      Radera
    3. TACK! Precis så känner jag!!

      Radera
  3. Ser mysigt ut där på jobbet ändå:) Sticker till Edinburgh över nyår, blir nog superkul! Hett tips att resa iväg över nyår om man kan, slipper stressen här hemma med att göra planer :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. åh, så härligt! Hoppas ni har det superhärligt!
      ... Ja, jag vet vad du menar. Förra året firade jag och Emil i Paris, och det var såhär lagom ostressigt och helt avslappnat, men fortfarande speciell semesterstämning :)

      Radera
  4. Oj. Vad förvånad jag blir att ni fick en hyacint av chefen eftersom ni jobbar inom vården. Jag hade inte kunnat besöka ditt rum som patient om det hade funnits en hyacint i rummet. Jag älskade hyacintdoft innan jag blev sjuk men helt plötsligt började jag inte tåla saker som starka dofter t ex :( Jag vill önska dig ett gott nytt år Emelie och hoppas att du är nöjd med 2018!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har märkt att det doftar något ohyggligt mycket! Jag har väl haft tur, för alla som kommit har bara berömt doften och ingen har tyckt det vore jobbigt. Hade det varit så hade jag slängt den på studs (och lärt mig en riktig läxa!). Men jag väntar nog med att slänga den till dess att den vissnar, om ingen klagar. Känns dumt att slänga blommor i onödan. :)

      Vad synd att du förlorat toleransen för olika dofter. Tänk, vad livet förändras?
      God fortsättning, Karin, jag hoppas du hade ett underbart nyår!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)