Lösenord

onsdag, december 26, 2018

"Jätteglada" julen 2018

"Jätteglada" julen började tidigt på söndagsmorgonen den 23:e, när jag och Emil åkte från Nyköping, plockade upp syster i Södertälje och åkte vidare till Mariefred. Detta år hade vi turen att få en vit jul!


Redan under bilresan dit berättade Nattis om sitt projekt. Detta år skulle hon samla en hel bunt med "jätteglada" bilder för att dokumentera årets jul. Vår uppgift var alltså att storle fånigt på exakt varenda bild hon tog. Det började redan innan vi klivit in genom dörren. Se, så jätteglada vi är!


Inne mötte vi ett par minst lika glada pudlar med tillhörande husse och matte. Farmor och farfar fick stora julkramar i hallen.


Hela insidan av stugan var klätt i allt som en associerar med julen. Rött, stearinljus, julkulor, granris, tomtar, vättar och juldukar. Och en farfar med pilsner.


Som alltid hos farföräldrarna ingår mat. Vi blev bjudna på fyllda oxrulader, gräddsås och hasselbackspotatis (som jag och Emil hjälpte till att förbereda!).


Nattis var också jätteglad. När hon ler så gör hon det gärna tandlöst, som en perukbeklädd gollum.


Speciellt glad var hon när hon fick massage framför brasan. #happyfamily


Emil och jag var jätteglada framför brasan.


Sen var vi jätteglada vid bordet också.


(och kära.)



Nattis och Emil var jätteglada framför julgranen.



Jag, Emil, Nattis och farfar spelade ett parti kille på kvällen. Jätteglatt spelade vi!


 Sedan hade vi ju den här jätteglada stunden i soffan när jag löste korsord och vi såg på tv, innan vi gick och lade oss.


.... För sedan vaknade vi upp på självaste julafton!


Vi vaknade upp, åt julgröt och vörtbröd till frukost, satt framför brasan, spelade lite kort... och sedan hann jag och Emil ut på en liten julpromenad.


Fast den varade inte mer än 7 minuter, för det var -9 och inte alls skönt ute. 

Tur hade vi, för snart dök resterande familj upp. Kusin Linnéa, faster Malin, kusin Wilma, Mats och så farfar på ett hörn.


Nedan ser ni nog julaftons finaste bild, faktiskt! Malin, jag och Emil. 


Nathalie försökte få till en bild med en tonårsnalkande Wilma. Hon var alltså inte så sugen på att vara med på bilder som inte var selfies.


Med den sprakande brasan i bakgrunden åt vi julmat. Som vanligt sill, köttbullar, prinskorv, rökt vildsvin, janssons (som jag och Emil gjort!), ägghalvor, vörtbröd och julskinka. 


Vi åt som en bör på julafton.


ORDENTLIGT.


 Efter maten blev det Kalle, och efter det julklappslek! Vi hade två omgångar klappöppning detta år; en omgång med julklappslek med tärningar (första gången för oss!), och en omgång gissningslek på individuella klappar.

Här ser ni Emil medan han gissar på (vad han senare kommer fram till är) fina köksredskap i trä från Per Morbergs kollektion.


I övrigt fick jag så fina, fina presenter!

Jag fick värmefilt, ljusstake, ögonbrynspenna, en framtida middag med min syster samt en pläd. Alla presenter något som jag verkligen uppskattar!

Det faktiskt en otroligt bra jul, och allt klaffade. Så som det brukar göra, med familj, god mat, bra stämning, gemenskap, många skratt och fina gåvor. Jag är så lyckligt lottad att ha en så fantastisk familj.

20 kommentarer :

  1. Vilken härlig och glad julafton! God fortsättning :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. God fortsättning till dig med! Har du haft en god jul? :D

      Radera
  2. Låter som en helt ljuvlig jul! Jag och min sambo firar isär i år. I fredags åkte vi till hans föräldrar, i söndags åkte jag vidare till min släkt på västkusten och imorgon kommer han äntligen efter! Här stannar vi tills den 2:e januari då vi åker hem igen. Med ett litet stopp hos hans föräldrar för att hämta vår hund som fått stanna där istället för att flänga runt med oss. Också helt underbart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad fint ändå, att ni kan göra så. Kunna dela upp sig, få ur det bästa och göttigaste av sin jul med sina nära och kära, utan att man behöver sitta klistrad med sin respektive. Plus, att du verkar få så mycket bra tid med honom ändå, som inte nödvändigtvis behöver inkludera julafton. :D

      Radera
    2. Det är jättelyxigt verkligen! Den dagen vi får barn får vi göra en ny plan men just nu är det så skönt att vi kan göra lite vad vi känner för. Haha ja, hemma sitter vi praktiskt taget ihop så det var skönt (på ett plågsamt sätt if you know what I mean) att få sakna varandra lite. Soffmyset och de mer amorösa aktiviteterna igår var helt fantastiskt.

      Radera
    3. Åh!! Blir så varm och glad när du beskriver det så. #couplegoals!!!

      Radera
  3. <3
    Så fint med uppdatering från dig! Ert julfirande verkar så idylliskt. Har det blivit något julfirande med Emils familj också?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har kommit mer och mer underfund med det på senare år, vilken ynnest att kunna fira jul såsom jag gör. Utan bråk eller fylla, glada miner och ingen stress. Så fint! Hur var din jul, Louice?

      Vi åkte och julfikade med Emils far, styvmor och lillebror den 25:e, några timmar bara, och sen på lördag ska jag få träffa Emils mamma för första (!!!) gången. (ja, det är en lite knepig relation mellan dem)..!

      Radera
    2. Åh, verkligen! Även om våra jular bråkar vara fria från alkohol och bråk har vi inte lyckats komma ifrån julstressen ännu <3

      Radera
    3. Asch, den är den klurigaste att frånkomma!

      Radera
  4. Åhh, det ser så härligt (och jätteglatt ;)) ut!

    SvaraRadera
  5. Vilken fin och varm jul det ser ut att ha varit! Fnissade lite åt alla jätteglada bilder. Kändes väldigt amerikanskt på ngt vis hehe. God fortsättning!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det har du faktiskt rätt i..! Tänkte jag inte ens på, men amerikanerna skall alltid ha julen så överdådig och perfekt... :D

      Hur firade du jul, Emelie?

      Radera
    2. Haha exakt!

      Firade jul hos mina föräldrar med min pojkvän och två av mina syskonbarn så det blev en liten och lugn jul! Väldigt skönt! (Brukar annars vara runt 30 pers puh). Badade bastu rullade i snön åt mat och somnade tidigt. :)

      Radera
    3. Men mysigt ju!! Låter som en himla fin jul verkligen :'3

      Radera
  6. Vad fint ni hade! Jag älskar alla jätteglada bilder! :) Och dina kusiner blev så stora! De var alltid så gulliga och små och jag kommer ihåg hur de tyckte du var den stora, coola kusinen med rött hår (hoppas de fortfarande tycker du är cool)
    //U.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tack!! Ja, jag vet, visst är det sjukt?! Nyss satt de i knäet eller flätade ens hår - nu sitter de ihop med sin mobiltelefon och snapchattar konstant, och tycker alla är pinsamma... hehe.
      Men jag är nog fortfarande lite cool. Tror jag. De gillar ju åtminstone mina bilder på instagram, haha!

      Radera
  7. Åh nu såg jag ju vad du fick i julklapp ;) Det var väldigt Emelie:iga paket! :D vad skönt att du hade en mysig och bra julafton! Förr var våra jular bara ångest och fylla, är glad över att det är bättre idag. Min syster sa påvägen hem att man framöver kanske tillochmed kan våga se framemot julafton. <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch, det lät hemskt... Vilken tur att det börjar bli trevligt för er. Sådant kan ju verkligen ärra för livet, och förstöra något som egentligen skall vara så trevligt..! :/ Jag hoppas verkligen ni får många julaftnar som ni vågar, och har befog, att se fram emot :) :* <3

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)