Lösenord

fredag, november 30, 2018

Pinchos och A Star is Born

IDAG ÄR DET FREDAG! Det skall firas med tacos ikväll med Fredde som middagsgäst. Sedan får vi finbesök från Stockholm i helgen, och då vankas det också trevligheter. Men nog om det..!

I onsdags lyckades jag dra med mig Malin, trebarnsmoder och högst upptagen person 24/7, på bio med middag. Vi drog direkt efter sista besöket på jobbet, hoppade in i bilen och åkte till biografen. Pinchos ligger i samma lokaler som biografen, en bit ifrån centrum, vilket gör att det blir där som alltid är smidigast att äta innan bio.

"Men åh. Pinchos var ju en sådan besvikelse förra gången".

"Jo, men det är det enda vi hinner med innan filmen börjar!"

Vi började med att beställa tre rätter var. Jag tog halloumi-fries (på grund av klockrena förra gången), vårrullar samt lángos.


Malin tog planksteken, halloumi-fries samt lángos.



Som förra gången blev jag besviken, och även Malin lite putt. Det var så lite sås i kopparna att vi var tvungna att be om mer, och det blev tydligt att allt var "färdigrätter" när till och med såserna var färdigkletade i små kylda koppar i ett kylskåp.

Lángosen var hård och hade hunnit svalna, vårrullarna helt okej och halloumi-friesen som vanligt det enda som faktiskt kändes värt 40 kronor.

Vi avslutade med att köpa varsin rätt till (jag tog sötpotatispommes och hon svamprisotto) och dela på en kantarelltoast. Men toasen var så liten så att dela på den var som en tugga bara. En tugga värt 42 kronor, som dessutom var tråkigt upplagd på en tallrik med en färdig-baguette-skiva, lite riven ost och två trötta kantareller som inte ens låg på brödet.

Men ja, jag skall inte klaga. Det är väl konceptet man betalar för, och inte maten?..


Medan vi åt pratade vi om allt möjligt. Snack om arbetet och arbetskollegorna, om gamla synder vi begått, om hur vi skall fira julen samt snicksnack därmellan. Efter 1,5 timme var det dags att entrera biografen. Vi köpte med oss lite biogodis.

A Star is Born är jag inte ensam om att ha sett - den har blivit hype:ad till skyarna. Och vet ni, den var riktigt bra!! Däremot inte så bra som jag önskat, då jag haft så höga förväntningar. Tyckte faktiskt Bohemian Rhapsody var mer fängslande. Men ändå. Lite snyftig var den i slutet (även fast jag hoppades på skyfall av tårar). Jag ger omdömet "sevärd - men inte nödvändigtvis på bio".

Sedan kom Emil och hämtade mig med bilen, vi åkte hem och jag var så trött att jag ville gå och lägga mig redan 20:30. Emil och jag låg länge och pratade, och jag hade svårt att försöka få ord på hur mycket jag älskade och uppskattade honom i mitt liv. Japp, precis de känslosvallen en får, när en just har sett en stark och romantisk film. 

Har ni sett den? Vad tyckte ni? Vad var er reaktion?


8 kommentarer :

  1. Håller med helt om att den är "sevärd - men inte nödvändigtvis på bio". Klockrent omdöme haha! Hade jättehöga förväntningar på den, men tyckte den var helt okej 😝

    SvaraRadera
  2. Åh, vill se den! Tycker dock alltid det är mycket härligare att se på film hemma än på bio: man kan ta toalettpaus när man vill, man slipper störiga människor och inget slår ju ändå att se på film i soffan... Så jag kommer nog vänta tills den finns tillgänglig för hemmabruk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med dig till 100%! Vill typ aldrig gå på bio, men Emil saknar det ofta och han tycker det är en sådan upplevelse. Men precis som du tycker jag det finns fler nackdelar än fördelar (och PRISET är ju en ENORM nackdel!!!), med störiga människor, mobilljus och smaskande prasslande godisätare överallt. Och den konstanta kissnödigheten, suck...

      men bra, vänta på den! För effekterna gör sig nog till och med bättre hemma, där en kan tillåta sig att snyfta obehindrat :')

      Radera
  3. Vad trist att Pinchos håller så låg klass där. Jag har bara varit på en i Stockholm, med en annan meny men ryckte det var toppen. Gillade verkligen konceptet. Nu var vi ju fler så vi beställde in nästan allt på menyn och delade på och gjorde sedan likadant med efterrätterna :)
    Gällande filmen hade jag sett att den fått bra kritik, men inte ner än så. Jag såg den spontant och tyckte att den var bra och kände inte att jag kastat bort några pengar. Tycker just filmer med musik gör sig så mycket bättre på bio när ljudet är av hög klass (jämfört med hur jag har det hemma i alla fall).
    //Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag har hört att Pinchos verkligen har varierande kvalitet över landet. Men aja, då vet du att ni bör undvika Pinchos här i Nyköping åtminstone ;)

      Jo, jag tyckte definitivt att den var sevärd, så inga bortkastade pengar :D

      Radera
  4. Meeeen åååhh, alltså A star is born! Så jävla bra film?! Så fängslande. Jag har gråtit till film två gånger i mitt liv, varav A star is born var andra gången 🙃 vet inte vad som var så fängslande med den men någonting särskilt hade den verkligen..! Jag älskade den o var helt känslosvallig efteråt jag med haha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad fint att du verkligen föll för filmen! Så vackert att få så starka känslor av någonting <3

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)