Lösenord

måndag, november 26, 2018

50% spelvinst i Mariefred

I fredags hade jag och Emil bestämt att åka upp till Mariefred och hälsa på mina favoritgamlingar. Det kan bli så ibland, när jag inte träffat dem på ett tag, att det kryper i benen för att jag saknar dem. Som tur är tycker Emil mycket om att åka dit, och mer än hälften av gångerna är det han som föreslår att vi ska hälsa på dem. Det gör att det bara blir ännu roligare för mig när vi väl gör det.

Här nedan skådas en helgglad Emil och en farfar som kliar sig i nacken. Troligen funderar han över värdsliga aber såsom hyrbilar och halka på vägarna.


Efter att ha fyllt magarna med biff special och massa god kokt blomkål så spelade vi spel. Kortspelet kille och tärningsspelet tärning. Och åt choklad. Jag vann 50% av spelen - ändå bra ju!


Mitt i kille-protokollet så planerade vi julen lite. Jag och Emil frågade vad vi kunde ta med oss till julbordet, så att inte farmor ska behöva stå och ordna med all mat (som det vanligtvis blir). Vi kom fram till att vi ska laga janssons, jag skall baka mitt surdegsbröd och Emil skall baka en mjuk pepparkaka med cream cheese frosting.


Sedan gick vi och satte oss i soffan och tittade på diverse svensk gameshow. Digiloo, Vem Vet Mest, Alla För En eller vad de nu heter nuförtiden....


Och farfar hade köpt glass!!! Fastän jag sagt att inget behövts. Fina farfar. Trots att både jag och Emil var mätta efter middag, choklad och polly så var vi åtminstone tvungna att dela på en burk. (DÅ är en mätt, kan jag säga, för att dela på glass gör vi inte i första taget!)


Men Ben & Jerry's är lite för gott för att motstå! 

Redan vid 10-tiden dagen därpå var vi tvungna att åka hem då Emil behövdes till en elektriker-grej. Det är både praktiskt och opraktiskt att vara tillsammans med en elektriker ibland.

Hursomhaver kramade vi denna generation Blad hejdå för den här gången och vi ses vid julen. Åh, så jag längtar till att åka tillbaka allaredan!

2 kommentarer :

  1. Åh det här var perfekt läsning innan läggdags, hade glömt av att läsa bloggar ett par dagar så hade flera inlägg att ta ikapp, frågeinlägget var så kul. Du bjuder på dig själv vilket är så härligt ❤

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)