Lösenord

tisdag, oktober 30, 2018

Halloween-lördag med tryffelpasta och utgång

I lördags hade jag och Emil blivit bjudna på halloweenfest. Vi var båda rätt otaggade pga: 1) nyligen kommit hem från semester, och 2) inte hade planerat någon utklädnad. Men i och med Emils nalkande keto-utmaning så ville han go all in, och supa denna kväll. Okej-rå. 

Men fram till dess att festen skulle börja på kvällen, så blev det småfix hemma. Jag bakade en kladdkaka till söndagens fika (vi skulle få besök av Emils familj) på Tony's mörka choklad (rekommenderar!!), tränade (fy faaaan vad jobbigt det var att återuppta träningen efter tre veckors uppehåll) och småstädade.


Till middag (och för att grunda inför Emils supande) så gjorde jag en gräddig tryffelpasta. Jag har velat testa laga tryffelpasta länge, länge, men det har inte blivit av förrän nu. Jag gjorde en lycklig blandning på gul lök, strimlad oxfilé, kantareller från skogarna i Mariefred, grädde, tryffelsalt, tryffelolja och parmesan.


Jag kom inte på att ta en bild förrän jag redan ätit hälften, men åh, så gott det blev!


Första försöket, första succén! Nu blir det ingen mer pasta för Emil på två veckor (tji fick han!), men som tur är fick jag en matlåda av'et.

På eftermiddagen fick jag ett ryck och försökte pressa fram en halloween-kostym. Jag flätade håret, satte på mig randiga knästrumpor och så många omatchande klädesplagg jag kunde, fem storlekar för stora kängor samt målade extra fräknar i fejset.


Fick förfrågningar om huruvida jag var Karlsson på taket.

Bara en timme sena (inte pga mig!!! Emil bytte kläder sex gånger för att han var så irriterad på att han inte hade något att klä ut sig till) anlände vi till förfesten. Där satt redan Elin, Robin, Andreas, en till Andreas, Sara och Alma redo och körde drinking games. Jag hade med mig en flaska pepsi max för eget bruk. 

Utöver det klassiska Ring of Fire och Under/Över, så spelade vi även twister. Det klassiska förfest-spelet. 

Jag tvekade länge på huruvida jag skulle hem och gosa i soffan för mig själv, eller hänga med resterande fyllehundar ut på krogen. Å ena sidan vet jag att det är kul att dansa (även om jag helst av allt dansar i köket medan jag lagar mat), men å andra sidan är det sällan värt att betala en hundring för att trängas med drägg som armbågar en/tafsar.

Efter lite grupptryck, och mutande om gratis inträde (oh yes, spela på min snåla sida), så hände jag med ut. Vi kom fram till krogen någon gång efter 22, och hann precis innan köerna. #sånöjd. 
Vi stod och dansade på ett neonblinkande dansgolv i goda halvtimmen innan musten gick ut oss och vi började alternera mellan att gå mellan toaletten och uteplatsen. Vid midnatt insåg jag att det roliga var över; snart skulle artisten gå på scenen (=kaos på dansgolvet), människorna bli allt dräggigare (=råka få drinkar utspillda på en), dansgolvet vara allt kletigare (=skorna klibbar fast i varje danssteg) och klubben skulle vara fullproppad (=ingen chans till personal space). 

Emil och Andreas valde att hänga med mig ut från krogen (vi mötte Fredde som stod i kön på väg in, stackars Emil lämnade honom med värsta bro-i-miss-u-blicken, haha). Grabbarna blev sedan högst sugna på fyllekäk, och jag tackade inte nej till att dela på en pizza med Emil. Fyllekäk är ju även till för dessa som inte är fulla, tycker jag!



Vi valde att dela på en kebabpizza.


Som tyvärr var torr, hade för lite ost, hårda kanter och antagligen dålig kebab. Jag åt halva men fick sona för det efteråt (kan säga att jag var dålig i magen heeeeela lördagnatt och söndag). Varsågod för TMI.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)