Lösenord

måndag, oktober 29, 2018

Fredagsplanka och en VANSINNIG idé

Ett bra tag har Emil sagt "åh, jag vill äta plankstek igen!". I fredags var det dags, och vi slog på stort med äkta oxfilé (i och med föregående vuxenpoäng då jag insåg att dyrt kött är mer värt än billigt senigt) och jag gjort farmors fantastiska potatismos.


Emil, respektive jag, dokumenterade. Kolla skillnaden på våra mobilkameror! Samsung s7 kontra s8. 


Baconlindad sparris, snitsigt skuren tomathalva, en basilikakvist, bearnaisesås och en klick tryffelmajo (pga varför inte?). Emil bytte bean mot rödvinssky för han är känslig när en såsburk legat öppnad (men återförsluten!) i kylen i mer än två dagar #kinkigsnubbe. Fast klart. Jag skall inte säga något: jag har förlängt femsekundersregeln till oändligheten.


.... Och en av de stora anledningarna till just plankstek, är för att Emil fått en vansinnig, absurd idé.

Detta hade han skrivit till mig dagen innan:

 

Jag trodde på riktigt att han skämtade. Det kändes som den mest absurda och långsökta idén i världen. Jag menar, 90% av vår kost (glass, bröd, pasta, mer bröd, godis) består av kolhydrater?! Men han förtydligade att jo, han var visst seriös.


Så alltså. Idag, på måndag, så börjar han med att utesluta kolhydrater i sin kost. Varför? För att "testa". HAHA. Jag är högst skeptisk - främst till huruvida det kommer bringa honom något som helst psykiskt välmående (jag menar, ta bort vår främsta gemensamma hobby: att moffa ihop?).

MEN. Det här blir spännande. Han skall äta bacon, tjocka gräddsåser, sallad och ost. Jag skall betrakta med nöje med en glassburk, en nybakad surdegsfralla och en stor skål pasta. Heja heja!

8 kommentarer :

  1. Spännande att få följa med på den utmaningen! Jag har testat liknande men saknar oftast bröd så det funkar sällan i längden. Tufft att han ger sig på det när du kan sitta bredvid och äta gott dessutom.
    //Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med dig. Tror jag skulle kunna klara det ett tag, men utan bröd och glass skulle jag till slut bli GALEN. Vi får helt enkelt se hur det går. Redan igår kväll (första dagen) ville han hoppa av, haha.

      Radera
  2. Haha, förutom att jag är vegetarian så känner jag verkligen noll för alla dieter... Skulle aldrig palla testa någon diet och förstår inte hur andra människor orkar det heller. Finns för mycket gott att äta här i världen ;) Du får följa upp Emils experiment på bloggen! (Hopppas bara inte han inser att "wow, detta var ju en bra diet, jag fortsätter med den framöver också", känns som att det skulle kunna sabba era fantastiska matögonblick och glasstunder?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag håller med dig. Varför begränsa sig när det finns så mycket GOTT? Men han är ju tokgalen (och redo att krackelera redan efter två dagar, haha!). Tack och lov tror jag inte detta blir hållbart i längden, för då skulle jag bli SÅ ledsen (för precis samma anledning du beskriver, vi förlorar så mysiga och värdefulla stunder tillsammans)....

      Radera
  3. Hahaha alltså såå kul att höra sen hur det går för Emil! Min särbo (shit va konstigt att skriva det..) började sitt lilla projekt strax efter sommaren. Då började han träna med PT en gång i veckan och sen fick han ett sk matschema som jag gapskrattade åt. Han skulle väga ALLT han åt och det var bannemej inga stora mängder men det ingår iallafall kolhydrater haha. Han har absolut inte följt matschemat till punkt å pricka men träningen däremot, tror det är PT:n som gör motivationen bättre ;) Dock så är han överviktig och det kan jag inte säga om Emil men hoppas han mår sitt mål :) HEJJA oss som står bredvid, det är ju den bästa träningen, iallafall för hjärnan haha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wow, intressant att höra!! Men jag tänker det, det viktigaste är ju ändå att göra VISSA förändringar i matschemat och så motion så det. Då rinner det ofta av, av sig själv, om man är överviktig.

      Haha, håller helt med dig! HEJA OSS!

      Radera
  4. Spännande att läsa om Emils experiment. Tycker det låter vansinnigt att plocka bort en av era stora glädjeämnen i livet men klokt att vänja av en del av sockerberoendet. Balans är ju bäst trots allt 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också det låter ovettigt. Mat är så himla mycket lycka, gemenskap och njutning. Men håller med dig om balans-delen, även fast jag själv hellre håller mig på den sidan av balansgången som har socker i sig :))))

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)