Lösenord

tisdag, oktober 23, 2018

Feuilleté Cannelle

Som utlovat så kommer här en full recension på det nya bakverk som jag hittade häromdagen! Som ni vet är det ovanligt att jag ser något *nytt* i boulangeriediskarna, men när jag väl gör det blir jag helt till mig. Som den här - varken den (eller varianter av den) har jag sett tidigare.

Feuilleté Cannelle
Smördegssnurra med kanel


Det är alltså smördeg som formats till en snäcka, och sedan rullad i kanel och socker. Jag tänkte mig att det skulle vara som en kanelbulle-croissant - fast med fyllningen på utsidan!


Den var däremot redigt större än en kanelbulle. Och smördegen gör ju att det blir en helt annan konsistens på den...


Älskar synen av krispiga sockerkristaller på utsidan, för jag vet hur underbart sådana knastrar i munnen. Är ni sådana som tycker om att tugga på sockret, eller tycker ni att det är obehagligt? Jag älskar det.


Jag bet in i den, och konsistensen liknade en croissant på pricken! Fjälligt, smörigt, mjukt underbar bubblig insida med massor av luftfickor. En positiv överraskning var däremot att hela insidan av degen också var smaksatt med kanel, och det blev som en mjuk luftig kanelcroissant genom hela.

Omdöme? Riktigt god! Jag njöt i stora drag, men ändå saknade jag något chokladigt i den. Eller kanske frosting av något slag? Den var inte torr (i och med smördegen), men jag hade önskat något extra krämigt för att gå till det där lilla extra.

Summan av kardemumman: Kommer nog inte köpa denna över något godare, men definitivt värd att testa!

2 kommentarer :

  1. Vill bara slänga in en kommentar och säga att det är en sådan njutning att läsa inläggen om er Parisresa! Ni verkar ha det så härligt där <3

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)