Lösenord

söndag, augusti 07, 2022

Evelina och Simons bröllop

Den sista helgen i juli så skulle Evelina och Simon gifta sig. Det var en pirrig helg då det 1) var det första riktiga bröllop som jag och Emil skulle delta på och 2) att vi inte kände en enda själ förutom brudparet. Och själva brudparet har vi inte träffat tillsammans mer än två (!) gånger. Tänk ändå att bloggandet kan föra personer ihop, på det här sättet?

För att inte behöva åka från Nyköping-Malmö hela biten så valde vi att påbörja resan redan på fredagskvällen, med en natt i Falkenberg. Enda skälet till det: pizza. SÅKLART. 


Så makalöst gott!!!! Som alltid. Och dessertpizzan var så orimligt god att jag har svårt att släppa det. 

Vi tragglade oss ut till det till B&B vi hyrt för natten, och när vi vaknade var vi i ett fantastiskt svenskt sommarlandskap. I den här lilla stugan sov vi, Villa Gebbie, heter den. 


Jag tog en morgonpromenad bland vetefälten. 


Så var det dags för oss att preppa inför bröllop! Emil hade köpt en sprillans ny kostym bara dagen innan, och han var ju förjävla snygg. Själv hade jag en pastellig mintgrön historia på mig i lent sidentyg. 


Så peppiga, så glada!


Så åkte vi in till Falkenberg för att äta frukost. Vi började med en promenad längs vattnet. Tänk att vi varit i Falkenberg fyra gånger, men egentligen inte sett mer än utsidan och insidan av Lilla Napoli? Nu fick vi möjlighet att faktiskt se lite av den fina staden.


Frukost blev en sockerbulle och en kardemummabulle på en parkbänk vid vattnet. I bröllopskläder.


Men jag blev inte mätt så jag köpte en smörgås också. Mmmm, så gott!


Vi började sakta åka mot Malmö och bröllopet, men när det bara var 1,5 timme kvar till vigseln (och 2 timmar resväg kvar) insåg vi att jag felkalkylerat rutten. PANIIIIIIK. Emil gasade på i 135 km/h (så snabbt han vågade köra utan att bli av med körkortet), och race:ade hela biten ned till Malmö. Vi kom fem minuter försent (alltså hade Emil race:at ihop 25 minuter), och lyckades smyga in i kyrkan obemärkta. Det var kanske en av fördelarna med att ingen kände oss - ingen undrade heller var vi var. 


Vigseln var riktigt vacker, traditionell med psalmer, prästens tal och live-sång. Efteråt kunde vi ta det lugnt innan vi skulle till mottagningsplatsen, så vi tog lite bilder.


Lite mer än en timme efter vigseln möttes vi vid mottagningsplatsen på Holmanäs, nästan så söderut en kan komma i Sverige. Jag blev så hänförd, för de hade verkligen ordnat så fint. 




Med allt ifrån dukning till planering till dekorationer till aktiviteter


En och en halv timme senare, när brudskålen och efterföljande fotografering mellan brudparet och familj, var det dags för maten. Här var jag peppad, eftersom jag vet att Evelina och Simon är foodies - precis som jag och Emil!

Förrätten var en burratasommarsallad


Huvudrätten var tuppbröst med primörer och tryffelsås


Efterrätten var cheesecake med färska bär, nougat och hyvlad kokos


Mellan rätterna skedde tal efter tal - roliga, berörande, vackra, kärleksfulla. Vi lekte lekar - bland annat skoleken, och trummade upp brudparet på sina stolar så att de kunde kyssas inför alla. 


Är så omåttligt tacksam och imponerad över hur fint och genomtänkt de ordnat - allt ifrån placeringslappar till första dansen. Efter att även gästerna bjudits upp på dansgolvet så dansade jag ohc Emil loss till en låt, innan vi var tvungna att ta bilen till Helsingborg och sova en natt. Det var en intensiv, men ack så häftig helg!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)